Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A lányom barátja nem hajlandó...

A lányom barátja nem hajlandó hozzánk alkalmazkodni. Beszéljek vele, vagy egyszerűen küldjem haza?

Figyelt kérdés
Itt alszik, lassan fél éve minden nap. Nagyon rendes fiú, csak nem tetszenek neki dolgok, amik nálunk vannak. Ő már reggel 6kor kel, megy dolgozni, tehát legkésőbb 10kor alszik. Mi általában éjfélig fent vagyunk, van, hogy csak este 9kor érünk rá megfőzni az ebédet másnapra. Zavarja a fény, az, ha beszélgetünk. Minden este 7kor jön, a lányomnak (19 éves) ki kell kapcsolnia a számítógépet. 4kor ér haza, 6ig tanul, 1 órát gépezik (hétvégén sem tud többet), és a barátja rászól, hogy kapcsolja ki a gépet. Ha nem teszi, az elosztót kapcsolja le. A lányom nem akar veszekedni, ezért megteszi. Kedveljük ezt a srácot, mert tényleg normális, de azt hiszem, kezd a fejünkre nőni. A lányom nem mehet el a barátaival, ha valaki ír neki sms-t, a barátja olvassa el először. A lányom már sokszor beszélt vele, neki kell alkalmazkodnia hozzánk. Nem tetszik neki, hogy mi a kutyákat felengedjük az ágyra, fotelre. Úgy gondolom, a saját lakásában dirigáljon, ne itt.
2009. dec. 17. 18:39
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:

Azt mondta, nem szeretne engem azzal terhelni, hogy az ingeit én vasaljam ki. Ezeket az anyukája megcsinálja, ő pedig otthon fürdik és öltözködik. ha ő gy szeretné, nem kényszeríthetem rá, hogy itt lakjon.

3 szobánk van. Egy a miénk, egy az unokámé, egy a lányomé. Mind3 szobában van gép. A fiú nyugodtan olvashat, ehet, tévézhet vagy beszélgethet velünk, amíg a lányom gépezik. Csak megnézi az emailjeit, iwiwjét, és van, amikor a leckét is ott csinálja meg, majd kinyomtatja. Vagy ha beteg az osztálytársa, vele beszélget kicsit, elmeséli mi volt a suliban, ilyesmi. Ez kb. másfél óráig tart. Tanulni tud tőle a lányom, ha nem végez.

2009. dec. 18. 18:04
 42/51 A kérdező kommentje:
A lányom csak elvégzi a napi dolgát, és ennél többet ritkán tölt a számítógépnél. Ezt minden nap megcsinálja, megszokta, én nem hiszem, hogy napi 90 perc sok lenne.
2009. dec. 18. 18:07
 43/51 anonim ***** válasza:
100%

"A lányom nem mehet el a barátaival, ha valaki ír neki sms-t, a barátja olvassa el először."

Akár mennyire szent ember, ez nem normális.

Meggyőződésem, hogy csak miattatok "fogja vissza magát". De mi lesz házason, külön lakásban?

2009. dec. 18. 19:54
 44/51 anonim ***** válasza:
100%

Amiket felsoroltál,mint jótulajdonságait,azok szerintem a legtermészetesebbek egy olyan embertől,aki ott alszik minden éjjel Nálatok.

Akárhogy is nézem-amellett,hogy biztos szeretik egymást a lányoddal-,de itt egy önkényúrról van szó.Nem véletlen,hogy az anyukája párjával mindegy mi miatt,cigifüst!!:):):):nem bír el.Mindig az erősebb kutya b@szik alapon inkább elvonul arról a terepről.

Mert Nálatok nincs olyan ellenállás az ő akaratával szemben.

Csak azt tudom mondani,hogy ez a tipus az idő múlásával egyre rosszabb lesz.

Ha az anyukája nem tanította meg neki az alkalmazkodás fortélyait,Te belegebedhetsz,akkor sem fogja elfogadni Tőled.

Hamarabb fordítja ellenetek a lányodat,mintsemhogy engedjen.:(:(:(:

2009. dec. 18. 22:05
 45/51 anonim ***** válasza:
100%

Úgy beszélj vele, hogy mindketten, a lányod és a barátja is ott van.

Teljesen őszintén, így, ahogy a felvezetődben írtad mond el nekik, illetve külön a fiúnak, amit neki címzel, az aggályaidat.

Vannak dolgok amiket érdemes a családi béke, vagy a normális emberi kapcsolatok érdekében, szőnyeg alá söpörni vagy túllépni rajta...de van amin csak a közvetlen, leplezetlenül őszinte kommunikáció segít.

Szerintem ez az a helyzet.

Végignézni egy felnőtt nőnek és anyának -akinek sokkal több élettapasztalata van, mint a gyermekének-, hogy a lányát egy megkapóan arrogáns fiú terelgeti, nem könnyű helyzet.

És véleményem szerint egy lányát féltő ember ebbe bele is szól, vállalva az átmeneti népszerűtlenséget.

2009. dec. 19. 08:30
 46/51 A kérdező kommentje:
Tegnap este beszélgettem velük, csak így vacsora előtt. Megemlítettem, hogy milyen hamar lámpaoltás van, és kérdezgettem a lányomat, mi újság a barátaival, összejár-e velük. És, hogy elmehetne velük pizzáni, vagy ilyesmi. A barátja nem szólt semmit. Csak hallgatott. Szerintem leesett neki, mire célozgatok. Tegnap este már 10ig ment a számítógép, 25-30 percre külön elfoglalták magukat.
2009. dec. 19. 09:45
 47/51 anonim ***** válasza:
95%
Jól csináltad!!!
2009. dec. 19. 13:36
 48/51 anonim ***** válasza:
valóban, de nem hiszem, hogy ez hosszú távon megoldja a problémát :(
2009. dec. 19. 16:29
 49/51 anonim ***** válasza:
Ügyes vagy!!!!
2009. dec. 19. 18:15
 50/51 anonim ***** válasza:
Nem baj, kezdetnek jó.
2009. dec. 19. 19:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!