Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi tennétek, ha titkolózna a...

Mi tennétek, ha titkolózna a férjetek?

Figyelt kérdés

Nem tudtuk kifizetni 2 csekkünket, mert máshova kellet a pénz, hirtelen jött nagyon. Providenttől vettünk fel kölcsönt, hogy a csekkeket rendezzük, és legyen egy szerény karácsonyunk. Ma a férjem hazaállított egy lcd tévével, ami legalább 120 ezer ft. Azt mondta, van kb 250 ezer ft félretett pénze. Kicsit szíven ütött. Nem azért, mert sajnálom tőle, hogy vett valamit hanem ha előbb szól, nem veszünk fel gyors hitelt, és nem fizetjük vissza majdnem a tripláját. Csodálkozik, hogy megsértődtem, és nem szólok hozzá.

A pénze nem volt lekötve, bármikor felvehette volna. Nem, ő várt, hogy hitelt vegyünk fel..utána "jutott eszébe", és vett magának egy tv-t.

Tudom, hogy az ő pénze, de ha már házastársak vagyunk, akkor jóban-rosszban, nem?

2009. dec. 16. 18:30
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat. Most már nyugodtabb vagyok. Nem tudom, hogy lesz így "Békés, boldog karácsonyunk". Ez a tüske örökre bennem marad.

Egész éjjel gondolkoztam, mikor, mit ronthattam el, hogy titkolózni kezdett. Miért nem mondta, hogy olyan ötlete támadt, hogy havonta félrerak X összeget, ha baj van legyen mihez nyúlni. Nem, ő "magánakcióba" kezdett. Mikor álmatlan éjszakáim voltak, mi legyen a 2 csekkel, hogy oldjuk meg, hogy ne kelljen hitelt felvenni, akkor sem szólt. A rokonoktól, ismerősöktől nem volt pofám kölcsön kérni, így karácsony előtt. Ő hallgatott. Aztán meg beállít egy tévével.

2009. dec. 17. 10:40
 22/27 anonim ***** válasza:
36%

Én vagyok a 9:25-ös :)

Látom, csak kötelességtudó feleséged látogatják a kérdésedet, de amit írtam fenntartom :)

És igazat adok neked, különösen a kommented után, hogy hagyott téged szenvedni. De akkor ezt mondd meg neki, hogy nem az a baj, hogy vett tv-t hanem hogy hagyott szenvedni.

És azt is tedd hozzá, hogy nem baj, hogy félretett, és titokban gyűjtögetett. De máskor mondja meg, mert kirekesztve érzed magad.

És azt is fenntartom, hogy nem szabad a sértődöttet tovább játszani, és azt sem szabad mondanod, hogy örökre benned marad ez a tüske. Azt kell elérned, hogy kérjen bocsánatot, amiért hagyott téged kínlódni, mert kilátástalannak érezted a helyzetet. Ezt így mondd meg neki, hogy haragszom rád ezért és ezért. Többet ilyet ne csinálj. És ne büntesd tovább. Gondolj azért bele az ő nézőpontjába is. Már biztos nagyon régóta szeretett vona egy ilyen tv-t és valljuk be, ez nem olyan nagy kívánság. Nehezen megy nektek, és ő mindig félretette az álmát. De ha sose kap semmit, akkor belehülyül. Nem lehet folyton azzal nyaggatni, hogy de igenis mindent tegyél félre, mert mindig más sokkal fontosabb. Miközben ő is nagyon sokat dolgozik, hogy megéljetek. Sajnos a férfiak általában nehezebben bírják az ilyen helyzeteket.

És én azt is megmondanám neki, hogy megérted, hogy meg akarta magát jutalmazni, és hogy régóta várt erre, de csinálhatta volna okosabban is, és nem kellett volna téged szenvedni hagyni. Legközelebb legyen kicsit okosabb.

Nyilván tudja ő is, hogy rosszat tett. De makacs, olyan mint egy gyerek. Csak akkor fogja elismerni hogy hibázott, ha előbb elmondod harag nélkül hogy mit kellett volna máshogy tennie, mit vársz tőle legközelebb és hogy téged ezzel nagyon megbántott, de őt is megérted, és megbocsátasz neki. Ha ezt elmondod biztos bocsánatot fog kérni.

2009. dec. 17. 11:22
 23/27 anonim ***** válasza:

Amíg házasok voltunk sejtettem, hogy a volt férjemnek van dugi pénze. Néha hazajött valami drága játékkal a gyereknek, vagy sportcipővel saját magának. Azzal nyugtattam magam, hogy nem baj, hogy van dugipénze, de ránk költse alkalmakkor (szülinap, karácsony), de legtöbbször a számláról vett le pénzt. Többek között a pénz költése is vezetett a váláshoz. Mióta elváltunk, az ismerösök el-el mondják, hogy mennyit keresett feketén (én tudtam, hogy mennyit ad haza) a kettő között 20-30 ezer volt minimum. :( Költötte a pénzt kitudja mire... állítólag játékgépezett meg ivott - ez utóbbit én is tapasztaltam heti töbszörösséggel.

A saját történetemet csak érdekességképpen írtam le.

2009. dec. 17. 14:27
 24/27 A kérdező kommentje:
Már megvolt a beszélgetésünk. Elmondtam neki, hogy rosszul esett. Ha fordítva történik a dolog, nem probléma. ezt már ő is tudja. Azt mondta sajnálja. Én azért félek, hogy mást is titkol. De már nincs harag. De erős bennem a félelem-érzet.
2009. dec. 17. 16:30
 25/27 anonim ***** válasza:
Örülök neki, hogy valamilyen szinten sikerült megbeszélnetek, viszont az is fontos, hogy tudja hogy az a feltétlen bizalom már kicsit megrengett benned, hisz csak ő tud benne segíteni, hogy visszanyerd azzal, hogy bizonyít! Sok sikert és kitartást, hosszú boldog házasságot! :)
2009. dec. 17. 18:25
 26/27 anonim ***** válasza:
Mindenki leírta a véleményét, adta a tanácsokat Neked. De azt senki nem kérdezte meg, mit mondott a férjed, mivel magyarázta meg ezt az eszement tettét. Mit tudott felhozni mentségére? Miért hagyta, hoigy felvedd, vagy felvegyétek azt a méregdrága kölcsönt? Ez szerintem mindenkit érdekelne!
2009. dec. 17. 20:51
 27/27 A kérdező kommentje:
Azt mondta, hogy "ez nem jutott eszébe". Ami szerintem azt jelenti: "hagyjad már, hogy erre költöm a spórolt pénzem!"
2009. dec. 18. 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!