Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi tennétek, ha titkolózna a...

Mi tennétek, ha titkolózna a férjetek?

Figyelt kérdés

Nem tudtuk kifizetni 2 csekkünket, mert máshova kellet a pénz, hirtelen jött nagyon. Providenttől vettünk fel kölcsönt, hogy a csekkeket rendezzük, és legyen egy szerény karácsonyunk. Ma a férjem hazaállított egy lcd tévével, ami legalább 120 ezer ft. Azt mondta, van kb 250 ezer ft félretett pénze. Kicsit szíven ütött. Nem azért, mert sajnálom tőle, hogy vett valamit hanem ha előbb szól, nem veszünk fel gyors hitelt, és nem fizetjük vissza majdnem a tripláját. Csodálkozik, hogy megsértődtem, és nem szólok hozzá.

A pénze nem volt lekötve, bármikor felvehette volna. Nem, ő várt, hogy hitelt vegyünk fel..utána "jutott eszébe", és vett magának egy tv-t.

Tudom, hogy az ő pénze, de ha már házastársak vagyunk, akkor jóban-rosszban, nem?

2009. dec. 16. 18:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
64%

sztem nem gondolkodott előre, és csak átment "hülyegyerekbe". egyszerűen akart magának valamit, ami csak az övé, és aminek beszerzéséről senkinek nem kéri a véleményét.

nem volt jó ötlet a részéről, sőt, de túl kell lendülni.

jó lenne, ha ő fizetné a hitelből a kamatot, vagy legalább az oroszlánrészét.

2009. dec. 16. 19:06
 12/27 A kérdező kommentje:
Ha valaki elég felnőtt ahhoz, hogy házasodjon, akkor az ilyen komoly dologhoz miért nem?!
2009. dec. 16. 19:08
 13/27 anonim ***** válasza:
88%
Ez egy igazi KO volt! Nyilván tudott a két csekkről, ennek ellenére hagyta, hogy méregdrága kölcsönt vegyél, vagy vegyetek fel. Erre nincs bocsánat!! Továbbbi gyanúm, hogy az LCD TV-t sem saját pénzéből, hanem at is hitelből vette, ami újabb csapás az ügynek és a közösnek hitt pénztárcátoknak. Már semmit nem hinnék el neki!
2009. dec. 16. 19:18
 14/27 A kérdező kommentje:

A tv-t nem hitelre vette. Ez 100%!

De én is nehezen hiszek neki.

2009. dec. 16. 19:22
 15/27 anonim ***** válasza:
29%

Nyilván tudott a csekkről, és mindenről, de elege van a pénztelenségből, és végre akart magának valamit. Hadd legyen boldog vele. Nem kell ezt ennyire felfújni. Persze mondd meg neki, hogy legközelebb azért elmondhatná, hogy mi a helyzet, de ne haragudj rá.

Tudod elég unalmas ám állandóan azt hallgatni hogy legyél felelősségteljes meg felnőtt, mert bezzeg én az vagyok, te meg nem. Ha folyton kioktatod, csak ilyen húzásokra számíthatsz tőle, de ez az első lépés a megromlott házasság felé is.

Ha meg akarod büntetni, akkor kérd meg hogy a legközelebbi extra kiadás a te vágyaidra menjen.

Ja igen, és természetesen igazad van, nem volt szép dolog dugiban spórolni, de őt is meg lehet érteni. ne játszd az dorgáló anyukát!

31/N

2009. dec. 16. 19:25
 16/27 anonim ***** válasza:
63%

én írtam, hogy hülyegyerek.

én 5 középkorú férfival dolgozom együtt. ne tudd meg, hogy néha mit művelnek, milyen gyerekesek, annak ellenére, hogy "öltönyös üzletemberek". lendülj túl ezen, az öri hari nem vezet semmi jóra, csak gyűlölködni kezdesz.

néha mindenkinek tele van a töke, és ki akar rúgni a hámból. bosszút állni felelsleges, legyen annyi a büntije, hogy ő fizeti a kamatot...

2009. dec. 16. 19:34
 17/27 anonim ***** válasza:
81%
uccsó voltam: és mondd meg neki, mivel van még dugipénze, hogy abból lepjen meg vmivel. ennyi jár neked is ;)
2009. dec. 16. 19:35
 18/27 anonim ***** válasza:
37%

Szerintem alapjáraton azzal nincs semmi baj, hogy van dugipénze, amiből néha, amikor már nagyon elege van mindenből meglepheti magát vagy téged valamivel. Jelen esetben ezzel a tv-vel. Az egyetlen érthetetlen dolog itt szerintem az, hogy hagyta hogy kölcsönt vegyél fel, amikor az ő megtakarított pénzéből megtudtátok volna oldani. Nem tudhatod mióta gyűjtögeti. Ha havi 5-ezret kivesz a fizetéséből, az nem jelent semmit, csak ugye ilyenkor az a természetes, hogy a "családért bármit"...

A dugi pénz miatt ne akadj ki, szerintem ez érthető, azért viszont jogosan vagy dühös, hogy hitelt kellett felvennetek, amikor oda is simán visszaspórolhattátok volna neki közösen azt a pénzt. Szerintem ma aludj egy nagyot, és holnap ülj le vele beszélgetni. Mond el neki, hogy tudod hogy pasi meg minden, az is oké hogy van félretett pénze, legyen (ebbe ne is nagyon avatkozz bele, azt sem kell tudnod mennyi pénz van azon a számlán, miért ne lehetne neki?), egyszerűen csak egy család vagytok, és legközelebb ha megtehetitek, akkor ne hitelt vegyetek fel, hanem nyúljon hozzá ahhoz a pénzhez, utána majd közösen visszaspóroljátok. Gyakorlatilag kölcsön kérsz a férjedtől, de neki is megmarad a boldogsága és te sem mész tönkre a hitelek miatt! Tudom fura ezt így elfogadni, de amíg a fizetése nagy részét beteszi a közösbe, addig ne haragudj rá emiatt, csak magyarázd el neki, hogy abból a 80 ezerből is lehetett volna már majdnem egy tv-t venni, amit most kidobtatok. Ez egy hiba volt részéről, nagy hiba... de ha tisztán elmondod neki, és megpróbálod legalább a dugipénz részét megérteni, akkor könnyebben átlendültök a problémán és remélhetőleg nem megy rá a házasságotok. (Ha sokáig dühöngsz, átcsap utálatba és sajna könnyen tönkre mehet emiatt minden! Gondolom ezt te sem szeretnéd)

2009. dec. 16. 20:37
 19/27 anonim ***** válasza:
0%
Kicsit OFF, de amig házasok vagytok, addig mindegy, hogy a hitelek kinek a nevén vannak, ettöl függetlenül közösnek számitanak - meg a számlákon lévö pénzek is..
2009. dec. 16. 22:07
 20/27 anonim ***** válasza:
42%
Több gond is van a férjeddel. Én eleve sosem tartottam jónak, hogy külön kasszán van egy házaspár, már itt különváltatok. De ezt gondolom közösen döntöttétek el. De hogy külön gyűjtöget, az nem szép, illetve még abban az esetben nem lenne gond, ha azért gyűjtögetne, hogy kettőtöknek legyen szép karácsonya, de ahogy írod, hogy magának vett lcd tv-t, ezzel inkább úgy érzem magának akart szép karácsonyt. De mivel tudta, hogy adósságotok van, ezért minimum amikor a hitelt felvetted szólnia kellett volna, hogy neki van megtakarított pénze. Mondom alapvetően a szándék, hogy gyűjt valamire, ami közös, azzal semmi gond nincs, de ha másra kell a pénz és emiatt még hitelt is fel kell venni, akkor szólnia kellett volna erről. Szerintem jogosan vagy felháborodva. Nekem volt egy kolléganőm, aki felvett 10 milliós lakáskölcsönt, amit aztán alig tudott fizetni és akkor hitelre megvett egy lcd tv-t még pluszban. Szerintem nem tudja a férjed kezelni a pénzt és nem tudja reálisan végiggondolni mi a fontosabb.
2009. dec. 17. 09:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!