Van megoldás? Anyósom a fejemre nőtt. úgy érzem, csapdában vergődök.
3 éve vagyunk házasok a férjemmel, előtte már 8 éve együtt "jártunk". Anyósommal nagyon ellentétesek vagyunk jellemileg, ő egy szereplésmániás, mindig középpontban tetszelgő nő, én meg konfliktuskerülő, és meghunyászkodó típus vagyok.
Eddig ebből nem volt gond, mert tiszteletben tartottuk a határokat.
Idén született meg a kislányom, és anyósom átváltott egy egészen más sebességbe.
Az unoka születése okán átvette az ellenőrzési jogot az életünk felett.
Állandóan hívogat, hol vagyok, kivel, mit csinálok, és a többi, folyton e-mailekkel zaklat, hogy mi van velünk, és az első hat hónapban MINDEN NAP JÖTT, csak úgy, szólás nélkül.
Az utóbbi dolgokat leépítettem, nem nyitottam ajtót, mert "aludtunk", a telefont sokszor nem veszem fel, mert "sajnos nem hallom meg"... tudom, hogy nem megoldás, de a NEM szó hiányzik a szókészletéből, és ha azt mondom, hogy ma ne jöjjön, ő egyszerűen becsönget, mintha mi sem történt volna.
Ezt én mind lenyeltem.
DE!
Most lesz a kislányom első karácsonya, az első olyan karácsonyunk, amit CSALÁDKÉNT együtt tölthetnénk mi hárman.
Erre idejön majd szentestére!!!!!!!!!!
Mert egyedül él, és előadta a férjemnek a hattyú halálát, és meghívatta magát szentestére, és mivel a másik gyereke vidéken él, és 25-én jön haza, akkor is VELE KELL töltenünk az időt!
Van megoldás?
Ha bekeményítek, a férjem szemében én leszek a gonosz, aki bántja szegény anyukáját...
Ha meg hagyom így a dolgokat, akkor rámegy a házasságunk, mert folyton morgok, hogy miért zaklat az anyja...
Vélemények?
Tudod, az a baj, hogy nem akarok a férjemnek ultimátumot adni, mert a családunkban már van egy ilyen meny, és a srác már nem jár haza, mert az asszonyka bekeményített.
Ez a másik véglet.
Valahogy arany középutat kell találni.
Én azt hiszem, megbeszélem normálisan a dolgokat az anyósommal. Remélem sikerül.
És remélem úgy tudom terelni a beszélgetést, hogy ne legyen sértődés, de el tudjam mondani úgy a gondokat, hogy meg is értse.
Most, hogy leírtam ez majdnem lehetetlen, de hát kockáztatni kell...
Ez mindenki érdeke.
Főleg a férjemé, aki két tűz közé van szorítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!