Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van megoldás? Anyósom a...

Van megoldás? Anyósom a fejemre nőtt. úgy érzem, csapdában vergődök.

Figyelt kérdés

3 éve vagyunk házasok a férjemmel, előtte már 8 éve együtt "jártunk". Anyósommal nagyon ellentétesek vagyunk jellemileg, ő egy szereplésmániás, mindig középpontban tetszelgő nő, én meg konfliktuskerülő, és meghunyászkodó típus vagyok.

Eddig ebből nem volt gond, mert tiszteletben tartottuk a határokat.

Idén született meg a kislányom, és anyósom átváltott egy egészen más sebességbe.

Az unoka születése okán átvette az ellenőrzési jogot az életünk felett.

Állandóan hívogat, hol vagyok, kivel, mit csinálok, és a többi, folyton e-mailekkel zaklat, hogy mi van velünk, és az első hat hónapban MINDEN NAP JÖTT, csak úgy, szólás nélkül.

Az utóbbi dolgokat leépítettem, nem nyitottam ajtót, mert "aludtunk", a telefont sokszor nem veszem fel, mert "sajnos nem hallom meg"... tudom, hogy nem megoldás, de a NEM szó hiányzik a szókészletéből, és ha azt mondom, hogy ma ne jöjjön, ő egyszerűen becsönget, mintha mi sem történt volna.

Ezt én mind lenyeltem.

DE!

Most lesz a kislányom első karácsonya, az első olyan karácsonyunk, amit CSALÁDKÉNT együtt tölthetnénk mi hárman.

Erre idejön majd szentestére!!!!!!!!!!

Mert egyedül él, és előadta a férjemnek a hattyú halálát, és meghívatta magát szentestére, és mivel a másik gyereke vidéken él, és 25-én jön haza, akkor is VELE KELL töltenünk az időt!

Van megoldás?

Ha bekeményítek, a férjem szemében én leszek a gonosz, aki bántja szegény anyukáját...

Ha meg hagyom így a dolgokat, akkor rámegy a házasságunk, mert folyton morgok, hogy miért zaklat az anyja...

Vélemények?

2009. dec. 16. 09:46
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
74%

Én csak annyit javaslok, hogy hívjátok meg anyukádékat is 24-re. Biztos vagyok benne, hogy anyósod nem fogja venni a lapot (az enyém abból sem ért, hogy NEM!!). De legalább kiegyensúlyozott lesz a helyzet. Meg talán a férjed érteni fogja! A meghitt karácsony, nem családi csődület. Azt majd a rákövetkező napokban lehet csinálni.

Kitartás :)

2009. dec. 16. 11:24
 12/31 anonim ***** válasza:
79%

Az én anyóson is hasonló(lehet rokonok:-))Tegnap volt itt,kérdezte,megyünk-e szenteste,mondtam,nem,mert a 10 hónapos lánykánk már 7-kor alszik. "Akkor egyedül leszek szenteste?!Mondtam,hogy ez van:)Mondjuk,én kemény vagyok vele,mert muszály. Azért még hozzáfűzte, majd ma este felhívom apátokat(mármint a férjem). Külföldön van,de már megbeszéltük,hogy NEM megyünk szenteste.Kíváncsi vagyok mit alakított a drága mama.

Te is légy következetes,és szigorú:)!!Békés karácsonyt nektek!

2009. dec. 16. 11:26
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

11:26 uh, kiváncsi vagyok a te történetedre is!!!

Kérdező! Fel a fejjel, Te irányítod az életed, nem a mama! Férjed szeretné, hogy boldogtalan légy??? Próbáld meg vele megbeszélni! Kb így: Drágám ÉN jól akarom magam érezni szenteste? Ugye te is ezt szeretnéd? Kedvesem ez az első karácsony hármasban, s ÉN azt szeretném, hogy minden egyes perben meghittség, csendesség és szeretet járjon át MINKET.

Mindenki választ magának egy utat. Ez a Te életed!

2009. dec. 16. 11:34
 14/31 A kérdező kommentje:

Kedves 11:26-os!

Kérlek írd majd meg, mit mondott a férjednek!

Nálunk is ez volt.

Ugye minden szarral engem zaklat, és kérdezte, hogy hogy tervezzük a karácsonyt?

Én megmondtam kerek perec, hogy 24-én hármasban leszünk.

Erre megkerült a szemétláda, és a férjemnek elsírta, hogy ő meg egyedül legyen szenteste?

És erre a férjem áthívta hozzánk.

Pedig előtte megbeszéltük, hogy SEHOVA nem megyünk, és SENKIT nem engedünk ide szenteste, mert ez most különleges, életünkben először szülőként éljük át a karácsonyt.

Hát erről ennyit.

Csak ideszervezte magát a kavarógép.

Hidd el, elég a hattyú halálának egy kis bemutatója, és a pasik puhára főnek! :-)

De tudok megoldást, ha 23-án otthon lesz a férjed... :-))))))))

2009. dec. 16. 11:50
 15/31 anonim válasza:
0%
Én annyira eggyütt érzem veled.Az én esetem is hasonló, de mégis más.Mi a párommal 6 éve vagyunk együtt kapcsolatban, és még egyetlen szent estét nem töltöttünk együtt, pedig már 3 éve élünk együtt a szüleimnél.És anyuka nem fogja fel, hogy már nem kicsi az ő fiacskája, és természetesnek veszi, hogy a fia a családdal van együtt szent este.
2009. dec. 16. 11:55
 16/31 anonim ***** válasza:
51%
Csak holnap tudok "apánkkal" beszélni,de megírom,mit mondott neki a "drága" mama. Azért lesz egyedül szenteste,mert a lányát elmarta maga mellől, nem is fogadja a köszönését(idióta)Apósom meg más nőnél kereste a megértést 34!! év után.Nem tudom a23-át kijelölni karácsonynak,mert a 9 éves lányunk már tudja,mikor mi van.De nem rossz az ötlet:))
2009. dec. 16. 11:57
 17/31 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

Nálunk ez így megy 10 éve.

Tavaly bekeményítettünk, és megbeszéltük, hogy KETTESBEN töltjük a szentesét.

Erre idetelefonált 24-én délben, és leordította a fejemet, hogy fogjam már fel, hogy a szentestét a szülői háznál kell tölteni, és ne csináljam a feszültséget.

Aztán, mivel az ilyen kérdésekben a férjem dönt, hisz az ő anyja, mentünk akkor is.

Még SOHA nem voltunk kettesben szenteste.

Tavaly is azt mondta a férjem, hogy ez lesz az utolsó.

Hát nem az volt...

Az a baj, hogy természetesen a fiúkat könnyen befolyásolják az anyukák, és könnyen terrorizálják őket lelkileg.

(örülök, hogy lányom van, ő legalább következetes lesz)

2009. dec. 16. 12:01
 18/31 A kérdező kommentje:

11:55-nek írtam az előző kommentet.

Bocsi.

2009. dec. 16. 12:02
 19/31 anonim válasza:
75%
Kérdezőnek a 11:55: csak az a baj, hogy ez egy emberen múlik, a párjainkon.Nekik a döntésük a te esetetekben, hogy a férjed áthívja szent este, én esetemben, hogy itt hagy engem anyuka kedvéért még ennyi idő után is.Volt mikor hisztiztem, felháborodtam, de mára úgy vagyok, hogy ezt a páromnak kell éreznie, tudnia, hogy hova tartozik igazán.Csak nehogy későn jöjjön rá.
2009. dec. 16. 12:12
 20/31 anonim ***** válasza:
20%
30 év múlva nehogy siránkozz majd. Szépen üljél egyedül a fa alatt.
2009. dec. 16. 12:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!