Van megoldás? Anyósom a fejemre nőtt. úgy érzem, csapdában vergődök.
3 éve vagyunk házasok a férjemmel, előtte már 8 éve együtt "jártunk". Anyósommal nagyon ellentétesek vagyunk jellemileg, ő egy szereplésmániás, mindig középpontban tetszelgő nő, én meg konfliktuskerülő, és meghunyászkodó típus vagyok.
Eddig ebből nem volt gond, mert tiszteletben tartottuk a határokat.
Idén született meg a kislányom, és anyósom átváltott egy egészen más sebességbe.
Az unoka születése okán átvette az ellenőrzési jogot az életünk felett.
Állandóan hívogat, hol vagyok, kivel, mit csinálok, és a többi, folyton e-mailekkel zaklat, hogy mi van velünk, és az első hat hónapban MINDEN NAP JÖTT, csak úgy, szólás nélkül.
Az utóbbi dolgokat leépítettem, nem nyitottam ajtót, mert "aludtunk", a telefont sokszor nem veszem fel, mert "sajnos nem hallom meg"... tudom, hogy nem megoldás, de a NEM szó hiányzik a szókészletéből, és ha azt mondom, hogy ma ne jöjjön, ő egyszerűen becsönget, mintha mi sem történt volna.
Ezt én mind lenyeltem.
DE!
Most lesz a kislányom első karácsonya, az első olyan karácsonyunk, amit CSALÁDKÉNT együtt tölthetnénk mi hárman.
Erre idejön majd szentestére!!!!!!!!!!
Mert egyedül él, és előadta a férjemnek a hattyú halálát, és meghívatta magát szentestére, és mivel a másik gyereke vidéken él, és 25-én jön haza, akkor is VELE KELL töltenünk az időt!
Van megoldás?
Ha bekeményítek, a férjem szemében én leszek a gonosz, aki bántja szegény anyukáját...
Ha meg hagyom így a dolgokat, akkor rámegy a házasságunk, mert folyton morgok, hogy miért zaklat az anyja...
Vélemények?
Hm...ezt én sem hagynám annyiban, mert tényleg a kapcsolatotok fog rámenni.
Nem lehetne befizetni karácsonyra valahova üdülni? :)
Komolyra fordítva: a férjeddel beszéld meg, amit itt is leírtál, mondd el neki, hogy ez téged mennyire zavar és próbáljatok meg együtt kitalálni valami közös megoldást, amit ő sem vesz az anyukája elleni támadásnak :)
De azért anyósod is megértem, biztos nem szeretné tökegyedül tölteni a szentestét :( Szóval lehet, hogy ezt még most le kéne nyeli és utána inkább a hétköznapi látogatásokat megrendszabályozni :)))
Tök egyszerű,karácsony elött egy nappal elcuccolsz a gyerekkel anyukádhoz,mert ő is a gyermekével akar karácsonyozni.
Vagy násik megoldás:nyilvánvalóvá tenni,hogy nálatok te vagy a főnök.Anyuka jöhet,de a te szabályaid szerint viselkedik,ha nem,az első rossz húzásánál közölheted vele,hogy:kedves mama,mi eddig szívesen láttuk,ezután is szívesen fogjuk,de ez a mi otthonunk,ha nem képes alkalmazkodni a mi életünkhöz,akkor most inkább fáradjon haza.Aztán ajtó kinyit.
Férjemmel beszéltem tegnap, mert nagyon ki voltam bukva.
Az, hogy egyedül él anyósom, csak rajta múlik, nem bírja elviselni, ha bárki beleszól az életébe, szereti ő irányítani mindenki másét is.
Ezért aztán nagyon gyors ütemben menekültek el mellőle a férfiak.
De most őszintén, akkor ez már mindig így lesz?
Minden ünnepünkön ő lesz a középpont csak azért, hogy ne legyen egyedül, holott ő választotta az egyedüllétet?
Az a baj, hogy elnyom mindenki mást.
Egy mondatomat nem bírom befejezni tőle, mert máris szerepelni akar.
Iszonyúan erőszakos egy nő.
Viszont nagyon rafkós is.
Ugyanis nagyon tud viselkedni!
Mármint olyan lehetőség nincs, hogy kitegyem bármikor, ugyanis nagyon kis tüncibünci, és a pici fiának játssza a mártírt.
És én nem is akarok olyan szituációt teremteni, amikor a férjemnek kettőnk igaza közül kellene választania, ugyanis az esetek nagy részében mindkettőnknek igaza van, egyszerűen csak két dudás nem fér meg egy csárdában helyzet adódik.
Mármint, ha nem hagynám, hogy a fejemen táncoljon, akkor
így lenne.
És a kislányom első karácsonyát nem tehetem tönkre veszekedéssel!
Szerintem a NEM szó a Te szókészletedből hiányzik!
Neked kell kinyitnod a szád és kiállni magadért .
A férjeddel értesd meg h már nem gyerek ,nem kell anyucinak mindig kedvébe járni.
Nőjjön fel és Te is és az anyós meg főleg .
Persze mindezt először higgadt beszélgetés keretében és ha az nem működik akkor jöhet a következetesség.
Ha nem lépsz, nem állsz ki magadért akkor magadra vess!
Minden így marad és egyenes az út a ....
Bocs a kemény szavakért :-)
Semmi gond, nincs baj a kemény szavakkal.
Sőt.
A baj az, hogy nagyon igazad van.
Valami instant megoldást szeretnék valakitől, bárkitől, mindegy kitől, csak vívja meg a csatát helyettem...
Igazad van.
Tényleg képtelen vagyok a sarkamra állni.
Bocsánat.
Helyesbítek.
Képtelen voltam.
Most megtaláltam a megoldást az épp nyomasztó problémámra (a szentestére), és következetesen megpróbálom visszaállítani azt a rendet, ami a gyerkőc születése előtt volt.
Azt találtam ki, hogy mi, az új kis családtagunkkal 23-án megünnepeljük, hogy vagyunk egymásnak.
Úgy, ahogy azt máshol 24-én szokás.
Meghitten, karácsonyfa-díszítéssel, karácsonyi dalokkal, vacsorával, ajándékokkal.
24-étől meg tőlem jöhet akár az angol királynő is az egész udvartartásával, nem érdekel, akár átjáróházat is csinálhatnak a lakásunkból, mert addigra megkapom már azt, amire egész évben vágytam: megünnepelhetjük, hogy vagyunk mi hárman egymásnak.
Aztán megpróbálom a továbbiakban kézbe venni a gyeplőt, és okosan helyére tenni mindenki fejét, és erősen körvonalazni a határokat.
Remélem sikerül.
A kemény szavaiddal nagyon is segítettél, köszönöm!
Kedves Kérdező!
A Te anyósod az én anyósom? :DDD
Főleg a második írásod után. Egy az egyben!:)
Na hát annyi hogy én visszadumálok neki, persze nem mindig én is nyelek sokat. Közben meg megőrülök tőle.
Sajnállak. :(
Nos ,sok sikert ,szép karácsonyt és írj kari után h mi a helyzet nálatok! :-)
10.38 .
jaj és még vmi, egy hasznos ajándék Neked karácsonyra .
Vedd meg Csernus doki Nő c. könyvét.
Ott aztán vannak kemény szavak bőven és megoldások is az ilyen helyzetekre... :-)
Köszönöm a tippet, el fogom olvasni!
:-)
És Boldog Karácsonyt Nektek is!
Remélem minden problémát meg tudunk oldani hasonló kompromisszumokkal, és majd a továbbiakban szigorú következetességgel!
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!