Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Érdemes 25 évesen gyereket...

Érdemes 25 évesen gyereket vállalni? Miért?

Figyelt kérdés
2014. márc. 20. 07:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

"tipikus szegény családban nõtem fel, határozpttan allítom semmivel nem éreztem magam kevesebbnek mint azok akik mögött "megfelelõ háttér" volt, sõtt szerintem sokkal jobb gyerekkorom volt mint sok jómódban nevelkedett gyereknek akik szinte soha nem látták a szüleiket..."

Ebben az esetben az a kérdés, hogy hogyan definiálod a "megfelelö háttér" kifejezést.

Ugyanis szerintem ez azt jelenti, hogy a gyereknek van mit enni, van hol laknia, vannak ruhái, és rendesen tudják iskolába járatni. (Mert éppen tegna volt olyan kérdés, hogy jön a gyerek, az apa munkanélküli, az anya szintén, az labérletböl kirúgták öket - és mit csináljanak) Szerintem ez az, ami böven kimerití azt, hogy nincs megfelelö háttér.

Természetesen egy gyereknek nem kell feltétlen a legdrágább ez-az, de kaja nélkül azért nem hiszem, hogy boldogan nöne fel...

2014. márc. 20. 07:48
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Pár?

Munka? Anyagiak?

Lakhatás?

Tartalék?

Segítség?

stb.

2014. márc. 20. 08:21
 13/17 anonim ***** válasza:
73%

Vannak pro és kontra érvek, ehhez tudni kellene a hátteret.

Ha párkapcsolat nélkül, anyádék nyakán, munkanélküliként kérded, akkor inkább ne vállalj.

Ha van párod, munkád, és mindig kijöttök hó végére egy kis megtakarítással (+30 ezerben marad a számlátok kb.) akkor igen, jöhet a baba. 25 év pont ideális, nem is néznek nagyinak ha felnő, de a tesójának sem.

Már elég érett egy 25 éves (általában :D) de még van türelme.

A tested is könnyebben helyre áll, mint ha 35 évesen szültél volna.

2014. márc. 20. 08:49
 14/17 anonim ***** válasza:
24%

Én csak 30 felett tervezem, addig szeretnék csak magamért felelősséggel tartozni. No meg a testi adottságaim is szeretném megtartani még pár évig. :)

De ez attól függ, hogy te hogy érzed?

2014. márc. 20. 09:28
 15/17 anonim ***** válasza:
13%
Soha nem érdemes. Senki sem fogja neked megfizetni a belefektetett energiát. Talán ha béranyaságot vállalsz.
2014. márc. 20. 09:34
 16/17 anonim ***** válasza:
Ne haragudj kérdező, de már utálom az ilyen kérdéseket. :S Te tudod, hogy milyen anyagi háttered van, szeretnél-e egyántalán gyereket, most alkalmasnak érzed-e magad az anyaságra, pároddal milyen a kapcsolatod. Ne érdekeljen mások véleménye, hogy mit gondolnak, ezt neked és a párodnak kell eldöntenie. (Azért leírom mit gondolok, de nem muszáj megfogadnod, sztem ez a kor ideális a gyerekvállaláshoz és ha megvan a kellő háttér , akkor miért ne vállalhatnál gyereket) Én egyébként 23 vagyok és most vagyok terhes és a párommal már úgy éreztük, hogy szeretnénk, nem kértük ki mások véleményét, mivel mi tartjuk el magunkat, megvan hozzá a hátterünk.
2014. márc. 20. 13:42
 17/17 anonim ***** válasza:

Ahogy a többiek is írták, ha van megfelelő háttér és nem anyuék nyakára szülöd, tehát külön laktok, van "biztos" munkátok, vannak tartalékok, tényleg szeretitek egymást, akkor még 21 évesen sem korai. Nektek kell felmérni a helyzetet, hogy belefér-e most egy baba vagy sem.

Jómagam idén 25 leszek, de az 5 éves tervben nincs benne a gyerek, ráérek később is babázni. Még meg kell teremtenem neki azt a jó hátteret, amit nekem is megadtak a szüleim, alább semmiképp nem adnám.

2014. márc. 20. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!