Hogyan győzzem meg szüleimet azzal kapcsolatban, hogy szektásokat ne engedjenek be a házunkba?
A keresztszüleim a hit gyülekezetébe járnak már évek óta. Évente egyszer kétszer hívnak minket telefonon, de már nem találkoztunk velük már lassan 4 éve. Minden évben ígérgetik, hogy eljönnek hozzánk, de eddig nem tették. Mindezt azért írom le, mert évekkel ezelőtt, mikor utoljára találkoztunk velük, akkor is megpróbálták ránk erőltetni a saját nézeteiket és tartok attól, hogy ha mégis bejönnek hozzánk akkor is ezt fogják tenni majd. Ezek miatt, már én éreztem magam kellemetlenül mellettük. A legkisebb gyerekük pszichiátriai eset és sajnos már többször előfordult, hogy nekem jött és látható sérüléseket okozott a lábamon. Párszor láttam, hogy az anyukáját is ütötte, rugdosta, ha pl. nem a saját elképzelései szerint alakultak a dolgok.
Mikor keresztszüleim beléptek a gyülibe, akkor szüleimmel és hugommal megfigyeltük, hogy kifordulnak magukból. Egyszer a lányaik elrángattak minket a gyülibe, ahol az emberek artikulálatlan hangokat adtak ki és ez számunkra nagyon felkavaró volt. Ha valaki tud valami értelmes megoldást azt nagyon megköszönném. Üdv.
Kedves utolsó kommentelő!
Köszönöm a hasznos választ. A szüleim és a hugom is baromságnak tartja a gyülit, és hugommal el is olvastuk, hogy a hit gyülekezete milyen. Amit elolvastunk, hát totál ledöbbentünk. Amúgy hugommal mindketten nagykorúak vagyunk már. Volt olyan hogy a gyerekük egy hétig nálunk nyaralt, és a boltban nem vehetett meg mindent szart amit kiejtett a száján és a nyilvánosság előtt elkezdett ütögetni meg rugdosni és ott szégyenkeztem miatta. Hugommal mindezt elmondtuk az anyjának, hogy beszélgessen el a gyerekével, mert már elfogadhatatlan ahogy viselkedik, és a szülei mindezt ráfogták a betegségére. Mikor keresztanyukám rám akarta erőltetni a hitgyülis dicséretet, akkor megmondtam neki, hogy ez engem nem érdekel és szeretném a saját vallásom gyakorolni. Amúgy nem tudunk elköltözni otthonról, mert még suliba járunk és nincs munkahelyünk. Volt olyan, hogy a strandon rám erőltették, hogy kérjek fagyit, pizzát, meg ezt azt, és én elfogadtam, csak azért, hogy ne legyen belőle sértődés. Sajnos a pénzszórást és a rongyrázást nem tudtam tőlük megszokni, mert nem ezt láttam a szüleimtől. Amúgy ők Fejér megyeiék, mi szolnok megyeiek vagyunk.
Ismerek én is vallási fanatikusokat. Kezeld úgy őket, mint a szellemi fogyatékosokat. Ha valamit elkezdenek mondani, akkor hagyd rájuk, egy kis ideig udvariasságból hallgasd őket, majd állj tovább. Felesleges lenne őket győzködni, észérvek az ilyen emberekre úgysem hatnak.
36F
Pl. beszélhettek nyíltan. Ha elkezdik a térítést, akkor elmondod nekik, hogy hagyjanak ezzel békén.
Az is egy megoldás, ha nem otthon találkoztok, hanem úgy beszélik meg a szüleid velük, hogy elmentek együtt egy étterembe. "Nincs most erőm egy rendes vendéglátást csinálni", mondhatja az anyukád. És nyilvános helyen valószínűleg ők is inkább fognak viselkedni.
Mivel a keresztszüleid, és már évek óta az ő hibájukból szakadt meg a kapcsolatotok, az sem lenne éppen udvariatlanság, ha azt kérnétek, hogy inkább ti mehessetek hozzájuk. De persze ezt neked kell eldöntened.
Kezeld őket debilként, kérdezz olyanokat amikre nem tudnak válaszolni. Tegyél olyan megjegyzéseket amik náluk kicsapják a biztosítékot, meglátod nem fognak többet jönni.
És a tisztánlátás kedvéért, a hitgyüli egy szekta.
Van tapasztalatom gyülisekkel..
Nem pozitív tapasztalatokm összességében, sőt.
de hidd el, hogy a viselkedésük gyüli nélkülmis elfogadatatlan colna a rokonaiddal.
Leszektazni erős, hiszen bejegyzet vallásnak számít, valakit a vallása miatt elítélni törvénysértő..
/ az új ptk szerint ha általánosságban szídod a gyüliseketi s feljelenthetnek!!! Nem kell személy szerint valakit szídnid, akkor is gyűlöletbeszédnek számít../
Nhszóval a szüleid azt engednek a házukba akit akarnak, legfeljebb neked ott kell lenned..
Ennyi..
Nm tudom amúgy rokonaid -e de ugye már a vallásukat tekintve nem lehetnek a keresztszüleid, mert átkeresztelkedtek...
Kérdezd a kuruc.info oldalt. Ott találsz jó videókat is Németh Sanyi transzbaejtő varázslatairól.
Szerintem egy nagy kula az egész HIT. Bár az óriás plakátok szerint van akiket megmentett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!