Hogyan győzzem meg szüleimet azzal kapcsolatban, hogy szektásokat ne engedjenek be a házunkba?
A keresztszüleim a hit gyülekezetébe járnak már évek óta. Évente egyszer kétszer hívnak minket telefonon, de már nem találkoztunk velük már lassan 4 éve. Minden évben ígérgetik, hogy eljönnek hozzánk, de eddig nem tették. Mindezt azért írom le, mert évekkel ezelőtt, mikor utoljára találkoztunk velük, akkor is megpróbálták ránk erőltetni a saját nézeteiket és tartok attól, hogy ha mégis bejönnek hozzánk akkor is ezt fogják tenni majd. Ezek miatt, már én éreztem magam kellemetlenül mellettük. A legkisebb gyerekük pszichiátriai eset és sajnos már többször előfordult, hogy nekem jött és látható sérüléseket okozott a lábamon. Párszor láttam, hogy az anyukáját is ütötte, rugdosta, ha pl. nem a saját elképzelései szerint alakultak a dolgok.
Mikor keresztszüleim beléptek a gyülibe, akkor szüleimmel és hugommal megfigyeltük, hogy kifordulnak magukból. Egyszer a lányaik elrángattak minket a gyülibe, ahol az emberek artikulálatlan hangokat adtak ki és ez számunkra nagyon felkavaró volt. Ha valaki tud valami értelmes megoldást azt nagyon megköszönném. Üdv.
https://www.youtube.com/watch?v=O5iKyZWkCr0
"Özönlik a templomba a vallásos tömeg
Mennek mint a birká"...
Én is hit gyulis vagyok, de senkire erőltetetek semmit. És van olyan haverom, hogy ő sem szereti ,ő is szektanak tartja. De nem beszél elottem ő sem ,és én sem neki a gyüliről.
Tisztázd velük ,ha ennyire ellene vagy, hogy tartsak tiszteletbe, hogy nen érdekel Teged
Te jó ég :S Minél előbb világosítsd fel a szüleidet hogy mit tehet velük a hitgyüli és hogy mennyire ki fogja mosni az agyukat ha belépnek. De ha belépnek ők is, akkor költözz el amint tudsz. Legalább te menekülj meg épp elmével. A kishúgodat is mentsd.
Idióta szektás birkák.
És távol àllok a hitgyülekezetektől. Sokan nem fogadjàk el azt hogy van olyan is hogy ez nincs vagy épp van mások szerint. Csak a saját elképzelésük a szent és az igaz. Màzlim hogy mindent elfogadok. Kivéve az ufókat... Na azt még nem.
A lényeg hogy nem KELL hinni. Csak LEHET. És ha ezt nem fogadjàk el, akkor üvölts ha kell de ne hagyd hogy befolyásoljanak. Mert akkor nem fognak leállni. Ne sértegesd őket, ne cáfolj, de ne is bólogass nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!