Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egymás mellett nem megyünk...

Egymás mellett nem megyünk így semmire. Az eszemre vagy a szívemre hallgassak?

Figyelt kérdés
Most érzem úgy, hogy elérkezett az idő, hogy döntsek a jövőmről. Válás utáni új kapcsolatról van szó ami másfél éve tart. Az elején sajnos nem foglalkoztam semmi mással csak, hogy szeressen valaki és elfogadja a gyerekeimet. Ez mind meg is adatott, sőt! rajongásig imád a párom....néha már kicsit terhesnek is érzem de lehet, hogy csak azért mert nem ehhez voltam hozzászokva. Minden kívánságomat lesi, a gyerekeimmel is szinte jobban bánik mint az apukájuk. Most jön a DE! Anyagilag semmiben nem számíthatok rá. Ő két kapcsolaton van túl, három gyerek után fizet gyerektartást, ami a fél fizetését elviszi...ami amúgy sem sok rendőri fizetés....erre még rájönnek a születés-és névnapok, ünnepek, ajándékok...stb-stb. a gyerekeknek. A volt nőnél és gyerekeknél ott maradt lakásuk hiteles, ha a nő esetleg nem tudná fizetni, azt is tőle vonnák le, az autóhitelét már az apja fizeti. Hab a tortán, hogy most kapott egy olyan felszólítást a banktól, hogy mivel nem lakik egy háztartásban a gyerekeivel fizesse vissza a szocpol felét, 1.200.000 Ft-ot. Ha még ezzel is megterhelik a fizetését....a felénél többet nem vonhatnak le, de akkor még nyugdíjas korában is fizetni fogja! Gyakorlatilag és hivatalosan is, most a szülei házában lakik, de minden nap itt van nálam. Az is probléma, hogy annyira nem is töri össze magát, hogy esetleg valami plusz lehetőség-munka után nézzen....a szabadnapjain is nagyon jól eljátszadozik a számítógépen. Én a munkahelyemen dolgozok napi 8-9 órát, hazajövök és még itthon is van egy műhelyem ahol még esténként dolgozom, mellette ott vannak a gyerekek és a háztartás, családi kertes ház. A párom havi szinten egy alkalommal bevásárol...wc papír, domestos..ilyesmi apróságok...és ennyi. Mondok egy példát. Két farmernadrágja volt eddig....mondtam neki, az egyik már olyan ronda, nem kellene kiselejtezni?....hiszen már hatezer forintért lehet venni....de hát őneki nincs erre hatezer forintja. Mi lett? Vettem neki én. Azt is tudom, hogy a tavalyi nyaralásunk rá eső részét az anyjáék fizették. Szóval az a nagy dilemmám, hogy ilyen esetben az eszemre vagy a szívemre hallgassak? Azt látom, hogy egymás mellett így nem megyünk semmire. Neki muszáj fizetni a sok gyerektartást...stb...én meg nem tudok rá számítani anyagilag. De mellette meg hihetetlen rendes és tisztességes ember, örülök, hogy a gyerekeim is elfogadták, megkedvelték.
2014. márc. 12. 20:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
68%

"Én maradnék a férfivel, úgy, hogy a pénz nem számít! :)"

megnézném ezt a vigyort, mikor neked kéne eltartani még egy férfit...aki nem a házastársad, aki nem a gyerekeid apja, söt nem is a gyereked...

te lennél a második anyja..

szerintem ennek a férfinak csak egy "menedék" kellett.

nem számit a pénz, nem számit. de azért egy szál virágot tudjon már nekem megvenni a szülei anyagi támogatása nélkül.. és emelje már meg a popsikáját és vállaljon már plusz melot, hogy ne egy - két (vagy több gyerekes) elvált nönek kelljen eltartani..meg az idösödö szülöknek...

2014. márc. 12. 21:45
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Az eszedre hallgass, a te gyerekeid a legfontosabbak.
2014. márc. 12. 22:07
 13/23 anonim ***** válasza:

Mennyi idősek a gyerekei? Mert a gyerektartást sem kell ám örökké fizetni és egy rendes pasit sem könnyű találni...

Egy kissé agyusztálnám, hogy menjen és keressen valami rugalmas mellékállást vagy váltson. Tudom állati nehéz én is munka nélkül vagyok itthon szóval nem könnyű na de ha meg sem próbálja...

2014. márc. 12. 22:27
 14/23 anonim ***** válasza:
82%

A mellékállással nagyon kell vigyázni, sajnos a rendőröknek engedélyköteles minden mellékállás, ha kiderül, hogy valaki melózik a szabadidejében, egy kicsit szemetebb parancsnok alatt bizony le is szerelik. Minden évben írásban nyilatkoznunk kell, hogy van-e másodállásunk, ha igen milyen, és azt engedélyeztetni kell. Jóformán csak a térfigyelést engedélyezik, de oda meg irtó sokan állnak sorban. Bizony, a közvélekedéssel ellentétben, marhára alul vannak fizetve a rendőrök, nagyon sok tiszthelyettesnek külön fel kellett emelni a fizetését, hogy elérje a minimálbért, de ezt sokkal kevésbé hirdetik, mint azt, hogy mennyivel több rendőr van (ami gyakorlatilag nem igaz). Sok kolléga van kilátástalan helyzetben a hitele miatt, mert vagy leszerel, megy a bizonytalanba, és akkor maszekolhat nyugodtan, de sok év rendőri szolgálat után nehéz civil helyet találni, mert egyrészt a tanult szakmából kiesik az ember, másrészt pedig sok helyen nem szeretik a volt rendőröket. Sajnos nem egy olyan kolléga is van, akinek vitte a bank a lakását, kocsiját, stb., és ilyenkor a rendőrség nem segít, nincs másik hitel, nincs szolgálati lakás, meg kell oldani ahogy tudjuk. Ezt csak azért írtam le, mert nem feltétlen lúzer, csak nagyon sok a kötöttségünk, viszonylag kevés a fizetésünk, de az legalább biztos (még).

Ha nem szereted annyira, hogy ezt felvállald, akkor ne húzd az időt, szakítsatok, ha meg szereted, akkor fogadd el, hogy nagy változás egyhamar nem lesz anyagi szempontból, de talán boldog leszel mellette.

2014. márc. 12. 22:40
 15/23 anonim ***** válasza:
0%
Esetleg megpróbálhatna jövedelmezőbb állást pl kormányőrség.. Ott azért elég jól nyomatják a szabikat is.
2014. márc. 12. 23:04
 16/23 anonim ***** válasza:
0%
Persze, a TEK is jól fizet, csak képtelenség bekerülni.
2014. márc. 12. 23:33
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
egy személyes hozzászólás még, én a helyedben beállítanám h ne látszódhasson a neved a kérdésnél, mert így bármelyik ismerősöd rád talál és gondolom nem akarod kiteregetni a magánéleti titkodat vagy h visszajusson a barátodhoz...Semmi baj nincs vele ha anonim módon felteszel egy kérdést de ha én megtudnám h a barátom ilyeneket ír rólam ország világnak úgy h beazonosítható vagyok(facebook kidobott) és azt is leírná h kik fizették a nyaralásom nagyon megbántódnék és hátba szúrva érezném magam
2014. márc. 12. 23:57
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a saját esetemet osztanám meg veled. Nekem is volt egy nagyon jólelkű párom, aki imádott, már-már zavaróan. Aztán kiderültek ugyanilyen dolgok: én se voltam egy jól fizetett kategória, de be tudtam osztani, ha lehetett vállaltam plusz munkát, szorgalmas voltam stb. Szóval a lényeg az, hogy kevesebbet kerestem mint ő, de sokkal jobban álltam (neki ugyan nem volt gyerektartása, de volt mindenfele személyi kölcsön, hitel, cigaretta mindenek előtt stb.), meg is mérgezte a kapcsolatunkat, kb olyan szinten, mint a tieteket: annyit se adott a közösbe, hogy a wc papírt, amit elhasznál, fedezze, soha nem tudtunk sehova menni, mert neki nem volt miből (mondom: jobban keresett, mint én), de ezt érts úgy, hogyfagyizni nem mentünk (nem meghívásról lett volna szó...arról nem is álmodtam), én vettem ár néhány ruhát, mert már szégyen volt a kinézete, és rendszeresen az anyják húzták ki a sz..ból, meg tartozott fűnek -fának. De egy szuper jó ember volt, ha ezt nem számítjuk, akinek többet ért a pihenés, a munka utáni döglés, mint az, hogy előrébb jusson valamit is, vagy ne feszt mástól függjön, ne állítsa fejre 1 hét táppénzes időszak. Nem működött, csak pazaroltam rá az életemet, mire összeszedtem a bátorságomat, és léptem, mert be kellett látni, hogy két ennyire különböző mentalitású ember nem egymásnak való. Hangsúlyozom, nem a kevés fizetés volt az oka, hanem hogy ő nagyon jól elvolt az ingoványos helyzetben, igényei persze lettek volna, csak nem volt hajlandó belátni, hogy azok megvalósításáért tenni kell, és nem csak sóhajtozni, hogy sz..r a gazdaság... És igen, akik jönnek a "de jó ember" dumával, meg hogy pénzéhes vagy, azok nem tapasztalták még valószínűleg sosem, hogy milyen az, amikor gyakorlatilag neked kell szponzorálni egy férfit, hogy nem tudsz felnézni rá, mert arra is képtelen, hogy eltartsa saját magát. Mindegy, hogy hitel, gyerektartás, de találja meg a módját. Ja, és a legszebb a sztorimban az volt, hogy mikor már elmérgesedett a helyzetünk, akkor kiderült, hogy gyakorlatilag a "jólét" tartotta mellettem, az volt a legerősebb kötőerő (ezért volt ilyen nyájas-kedves), mert ha kidobom, mehet vissza putrifalvába az anyjáékhoz lakni, ahol nem tudott volna olyan gond, felelősségre-vonás nélkül (azért az anyja cseszegette rendesen, hogy kezdjen már magával valamit) élősködni egy nagyvárosban, más lakásában egy kis bájolgás árán...

Nem tanácsolok semmit, hogy mit csinálj, csak leírtam az én történetemet, mert nekem is pont másfél év után jutott el idáig a sztori, és elég hasonló volt (gyerekeket és kort leszámítva).

A pasidnak mindene megvan: biztonsági háló, mutatós szép nő (a neveddel csinálj valamit, mert fél perc alatt visszakereshetőek vagytok mindketten a facebookon, elég egy jó szándékú ember, és a pasi kap egy linket, te meg nagyon kellemetlen helyzetbe kerülsz, bár, lehet, hogy a problémád megoldódna egy csapásra), van hol laknia (gondolom, otthonra sem fizet a szüleinek), van szórakozása. Ha nincs igénye másra, ezen nem is fog változtatni.

2014. márc. 13. 05:56
 19/23 anonim ***** válasza:
Szívedre... De a pasi észbe kaphatna és lehetne egy kis önérzete.
2014. márc. 13. 07:09
 20/23 anonim ***** válasza:
61%
2014. márc. 13. 10:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!