Más is érzi azt, hogy elszegényedett vagy csak én?
Azt hiszem mindenkinek a saját gondja a legnagyobb...
Igen sokan estünk az adóság csapdájába!!
Nagyon kedvező feltételek mellett lehetett kölcsönt felvenni és pár éve még tudtuk is fizetni.De ahogyan nőtt mindennek az ára úgy a fizetésünk (legalábbis az enyém)még csökkent is az elmúlt évekhez képest.
Közalkalmazottként ,nővérként,dolgoztam ám most karácsonyra szép ajándékként közölték,hogy dec.31.-től megszűnik az idősek otthona ahol dolgoztam.
Miért?? Azt mondják nincs elég rászoruló idős ember...Hmmm tényleg???
Nekem is van jelzálog hitelem,személyi kölcsönöm,közben a párom lelépett, igy itt hagyott a kölcsönökkel,kiadásokkal 2 gyerekkel...
Ilyen csóró karácsonyom talán még sosem volt.
Kicsit el vagyok kenődve mert annyira szeretek ajándékot adni és idén nem hiszem ,hogy bárkinek is tudnék...
szerintem karácsonykor nem az ajándékok a fontosak. kérhetnék én is akármit, szerencsére anyukámnak van munkája, és meg is fizetik. de tudjátok mit kértem tőle: hogy legyen velem 2 teljes napot, csak rám figyeljen, ne TV-t nézzünk, ne vásárolgassunk. hanem tanítson egy kicsit sütni-főzni, hülyéskedjünk, beszélgessünk, meséljen nekem arról, hogy milyen volt, amikor még kicsi voltam. ezek sokkal jobb dolgok mint ha kapok egy drága ékszert vagy ruhát, vagy bármi olyan dolgot, ami nem szívből jön, hanem csak úgy megvette valaki, aztán nesze!
elmondok nektek egy olyat, ami még a pénztelenségnél is rosszabb: egyszer anyukám átjött hozzám. azt hittem végre együtt lehetünk egész délután, csajnap, ilyesmi :)
aztán rá 2 órára felhívták, h be kell mennie dolgozni. ott álltam a lépcsőn, és sírva kértem, hogy ne menjen, mert olyan jó lenne vele még együtt lenni. :(
Hát igen!Mikor én teherbe estem márciusban,mi sem gondoltuk,hogy ennyire szarban leszünk!Páromnak és nekem volt állásunk és úgymond megvoltunk!Mára odáig jutottunk,hogy én sajnos táppénzen vagyok(40.000 Ft)és a páromnak szeptembertől megszűnt a cége és azóta se talál semmit,pedig már utcaseprőnek is elmenne,csak pénz legyen belőle!Munkanélküliről már semmit sem kap!Így az össz bevételünk már csak az én táppénzem maradt a 100.000-es csekkekre és hitelre!És jön a baba a hónap végén,legkésőbb január elején!Úgy örülök :(
Tényleg nem tudom,hogy mi lesz ezután!Ennyire rosszul még nem álltunk sose és csak rosszabb lesz a helyzet,mert a "válság" itthon még nem tetőzik!
tulajdonképpen akkor én is azt mondhatnám,hogy tönkre mentünk,mert párom is 200.000 keresett és még járt ki külföldre is!De így egy kicsit jobban hangzik számomra,hogy szegény lettem!:D
Utolsó elötti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!