Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mik azok a hazimunkak amiket...

Mik azok a hazimunkak amiket keres nelkul elvegez a ferjetek mialatt dolgoztok, o pedig otthon van?

Figyelt kérdés

Igazabol ugy latom,hogy az ismeros csaladok ferfi tagjaihoz kepest(akik a kisujjukat sem mozditjak)joval tobb dolgot vegez itthon,de meg igy is erosen szelektal.Tehat amikor en itthon vagyok,akkor ezeknek a haromszorosat elvegzem.Persze ha megkerem valamire,akkor megcsinalja,csak sokszor annyira egyertelmunek tunik szamomra hogy ezt vagy azt kellene csinalni,hogy azt gondolom neki is az,igy nem szolok,utana pedig csak puffogok,hogy mar megint ram maradt.

Ti hogy csinaljatok? Jelenleg sokkal tobb szabadideje van mint nekem, es bar evek ota hazasok vagyuk,ez a felallas uj dolog.Mi az amit a ferjetel magatol elvegez otthon es mi az amit nem hajlando eszrevenni?Amikor itthon vagyok es kerem tole,hogy segitsen,hogy gyorsabban vegezzek akkor szo nelkul megteszi,de magatol csak azt csinalja,ami nagyon szemet szur.

2014. márc. 10. 08:39
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%
Elmosogat, portalanít, beteszi a mosást és ki is tereget, plusz a kerti dolgok. Több nem is kell, szerintem az átlaghoz így is sok.
2014. márc. 10. 11:21
 12/23 anonim ***** válasza:
Én 2,5 óra alatt kitakarítom a lakást tip-top-ra, (pakolás, törölgetés,fürdő-wc tisztítás, porszívózás, felmosás, mosogatás), ő 8 óra alatt felporszívóz és felmos, olykor eljut addig hogy elkezd mosogatni és teljesen meg van elégedve magával. :D Ha szabadnapos akkor teszi ezt meg, de én így is örülök, hogy legalább eszébe jut, hogy segítsen egy kicsit, és valamit csinál, nem pedig csak a gép, tv előtt ül egész nap. De ha megkérném, hogy legyen szíves MINDENT rendbe tenni, akkor megcsinálná, csak neki ez sok idejébe telne, mert szeret lébecolni, lassan csinálni a házimunkát, így neki az egész napjába telne kb. De én már annak is örülök ha 1-2 dolgot megcsinál és nekem kevesebb marad. :)
2014. márc. 10. 12:04
 13/23 anonim ***** válasza:
Bepakol, kipakol a mosogatógépből, megeteti a kutyát, takarítja az udvart, locsolja a virágokat, barkácsol, ami egy háznál adódik (víz, csatorna, villany, csempézés, festés-mázolás) akár meg is főz, ha kérem, de sokszor meglepetésből megteszi, reggel viszi a srácokat kocsival oviba, iskolába, s amikor tud, értük is megy. :-)
2014. márc. 10. 12:38
 14/23 anonim ***** válasza:

" sokszor annyira egyertelmunek tunik szamomra hogy ezt vagy azt kellene csinalni,hogy azt gondolom neki is az,igy nem szolok,utana pedig csak puffogok"

Ez baj! Néma asszonynak a férje se érti a szavát.

Ne azon rugózz, hogy "miért nem jut eszébe magától"!

Nem fog!

Kérd meg, hogy amíg te főzöl, fusson már körbe a porszívóval, vigye ki a gyereket a játszótérre, vagy vásároljon be.

De ha te kötözködni akarsz, akkor tegyél csak nyugodtan szemrehányásokat marhaságokért. Aztán ne csodálkozz, ha egy idő múlva lelép a haverjaihoz dumálni, amikor nagytakarítás-főzés és fut ház.

2014. márc. 10. 12:41
 15/23 anonim ***** válasza:
Nálunk ez úgy van, ha én itthon vagyok, nem igazán csinál semmit, néha... Attól függ milyen kedve van. Ha nem vagyok itthon, akkor mindent megcsinál. Mosogat, totál rendbe vágja a konyhát, porszívózik, összeszedi kis fiúnk játékait, be ágyaz, szemetet kiviszi.... Ha kell akkor még főz is. De mikor ő melózik akkor nagyon trehány :D Ez alatt értem, h ahol vetkőzik, ott hagyja a ruháit, akár ez legyen a nappali közepe is, tányért, tejes dobozt nem hozza ki a szobából. Este ő vetkőzteti a kis fiúnkat, míg én készítem a vizet, ha lusta akkor az ő ruháit is szét dobálja, plusz a pelust se hozza ki a szobából. Szóval nálunk is-is a helyzet :)
2014. márc. 10. 12:58
 16/23 anonim ***** válasza:
Vasaláson és fürdőszoba takarításon kívül mindent. Bár ha fekvő beteg vagyok, utóbbit is megcsinálja gyönyörűen.
2014. márc. 10. 13:41
 17/23 anonim ***** válasza:
41%

Hat nalunk en vagyok a ferj:

-en el vagyok kenyeztetve.

-a parom nem is engedne, hogy csinaljak valamit.

-de ami rendszeres

* ceg, konyvelo, bankugyek, hitelugyek

* reggeli agyazas (a gyerekeknel is)

* gyerekek sport (ezt egy az egyben en vegzem)

* kocsi

* funyiras

* holapatolas

* hetvegenkent en ebredek eloszor. Olyankor 1 nap mondjuk csinalok reggelit

* vasarlas az tobbnyire kozos

* teliesites/nyariasitas (kert, szivattyu, biciklik, silecek, gumik, stb...)

* tegnap ebed utan szo nelkul osszepakoltam a konyhaban (mondjuk nem egy nagy dolog am mosogatogeppel)

(Nalunk nincs olyan, hogy en akkor lennek otthon, amikor o dolgozik, mert o heti 12 orat dolgozik. En meg tobbet.)

2014. márc. 10. 14:22
 18/23 anonim ***** válasza:
Bármit megcsinál ha megkérem, talán csak a mosogatást nem. Magától, kérés nélkül csak a tipikus férfimunkát csinálja meg (fahordás, favágás, barkácsolás).
2014. márc. 10. 15:14
 19/23 anonim ***** válasza:
Nem vagyok férjnél, de el is vettétek a kedvem... mi az értelme a házasságnak, hogy több legyen a takarítani való?
2014. márc. 10. 16:16
 20/23 anonim ***** válasza:
Igazából mindent megcsinál, amit kérek, csak az a baj, hogy egy kis mosogatás is nála 3szor annyi időbe telik, mint ha én csinálnám...és akkor sose jutnánk el addig, hogy maradjon még szabadidőnk is egymásra, meg kikapcsolódás. :(
2014. márc. 10. 17:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!