Miért érzem azt, hogy idegen vagyok a saját lakóhelyemen?
Ősz óta kollégista vagyok a fővárosban.
Eddig is nagyvárosban éltem (megyeszékhely), de otthon nem igazán éltem nagy társasági életet, persze volt pár haver, barát, de velük sem volt mindennapos a kapcsolat.
Budapesten persze adott a nagy társasági élet, amit baromira élvezek, sok korombelivel élek együtt, elég sok teendőm is van a sulival kapcsolatban, de mindig szervezünk közösségi programokat is, egyszóval nem unatkozunk.
Viszont mikor hazajövök, akkor állandóan az az érzésem, hogy semmi nem köt ide, persze a családom itt él, és őket nagyon szeretem, de pár nap után kb. begolyózom, hogy én itt nem bírom, vissza akarok menni a kollégiumba. Majdnem szó szerint azt érzem, hogy én itt idegen vagyok, ami baromi rossz, mert bár az időm nagy részét Budapesten töltöm, végeredményben mégis itt vagyok otthon.
Hogy érezzem magam jól itthon, ha ezt érzem? És miért érzem ezt ennyire erősen?
Mert pillanatnyilag a korodhoz a pesti életviteled illik jobban.
Nem kell ezt túlspilázni. Én is voltam így, de soha nem agyaltam ezen.
Ha most több barátod van, akkor meg is van a válasz.
Ez idővel változhat is. Van, aki fiatal korában imádja Pestet, de mire családot alapít, és megszületnek a gyerekei, elköltöznek egy kisebb városba. Akár haza, a nagyszülőkhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!