Megkérnéd ismét keresztszülőnek?
Első gyermekünknek a legjobb barátnőm és párja lett a keresztszülője. (14 éves korunk óta tartó kötelék van közöttünk) Megmondtam nekik, hogy nem várok nagy dolgokat, de azért tudjunk egymásról. Hiába mondtam, mert nem foglalkozik vele. Költ a gyerekünkre, érdeklődik, ahogy tényleg egy normális keresztszülőnek kellene. Igaz, nem találkozunk túl sokszor távolság miatt, de amikor találkozunk, akkor nem kínais cuccokat hoz a gyereknek. Csomagot is küldött már. Neki van három gyereke, én is próbálom viszonozni, hisz nem akarom, hogy azt érezze, én csak elvárok, de nem adok semmit sem. Nekem ez így is szinte kínos.
Most az a dilemmám, hogy második gyermekemnek nincs keresztszülője. Sajnos egyke vagyok, rokoni kapcsolataim nagyon rosszak. Első unokatesóim szóba sem jöhetnek. Fővárosi barátnőim ateisták, vagy nem keresztszülőnek valók. Férjem testvére szintén az a kategória, hogy Nem. Egyik gyerek után sem érdeklődött soha. Soha egy darab csokit sem hozott a nagyobbnak sem. Kisebbnek sem. Meg rájuk sem néz, még, ha át is jön. Ilyen ember kizárva.
Szóval úgy érzem meg vagyok lőve. Szeretném, ha nyáron a kisebb gyerekünk is meg lenne keresztelve, de keresztsülő nélkül hogyan? Én már kínosnak érezném, hogy még egy gyereket varrjak a barátnőm nyakába, mert tuti, hogy hiába mondanám, ugyanúgy költene rá, mint az elsőre. Csak egyszerűen nincs más, akit megkérhetnék. Ja, és a másik, hogy neki a harmadik babája egy hónappal idősebb, mint a mi kicsink, de nem mi leszünk a keresztszülők.
Ti mit csinálnátok?
Tényleg olyan az írásod mintha elvárnád az ajándékot, pedig a keresztszülőnek semmi más dolga csak keresztény hitre terelni a gyereket.
Megoldás az egyik nagyszülő lesz a keresztszülő is.
Ebből a leírásból te azt vetted le, hogy elvárok ajándékot? Hm. Érdekes, azért köszönöm, hogy válaszoltál.
Nagyszülő szintén nem lesz keresztszülő.
"Megmondtam nekik, hogy nem várok nagy dolgokat, de azért tudjunk egymásról. Hiába mondtam, mert nem foglalkozik vele. Költ a gyerekünkre, érdeklődik, ahogy tényleg egy normális keresztszülőnek kellene. Igaz, nem találkozunk túl sokszor távolság miatt, de amikor találkozunk, akkor nem kínais cuccokat hoz a gyereknek. "
Ez a resz csak nekem ellentmondás???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!