Máshol is szokás keresztszülőnek hívni azokat, akik igazából nem a gyerek keresztszülei? Miért?
Elmagyarázom. A tényleges keresztszüleim az apám unokatestvére és felesége.
De mellettük ugyanúgy keresztanyuként és -apuként volt emlegetve egy házaspár, akik közül az egyik anyukám unokatestvére.
Ezen kívül az anyám unokatestvérének a szülei öreg keresztanya és öreg keresztapa néven futottak nálunk (nagymamám testvére és a férje).
Ez egész gyerekkoromban így volt, nagyon sokáig eszembe sem jutott belegondolni, miért. Most jutottam el idáig. Ez egy szokás, és másoknál is így van? Mi az alapja ennek?
Az tuti nem, hogy az öreg-keresztszülők igazából anyám keresztszülei, mivel ő egyáltalán nincs megkeresztelve és a család anyai oldala nem vallásos.
Mi is keresztmamána hívjuk az édesapám keresztanyját...
Azért mert az édesapám kesztszülője.. Apu keresztanyunak hívja, mi kereszmamának, az anyukáját anyunak, mi mamanak..
Ezert...
Amúgy egy teljesen idegent marmint senkinek sem keresztszülőjét is hallottam így hívni, az furcsa nekem..
Nem, nálunk nem szokás.
Az igazi keresztszüleimnek sem ez a megnevezése, hanem a nevükön szólítom őket. (Egyébként a keresztapám egyben a nagybátyám is, szóval akár ezt is mondhatnám...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!