Férjemmel a helyzetünkhöz képest nagyon jól megélhetnénk de mégsem megy?
szegény nagymamád :( és még ho végén töle kértek kölcsön pénzt :( 4 ezer ft -os gyogyszeren -morfondirozol- miközben havi 30 ezer cigire megy el. istenem, minek kell az ilyennek egyáltalán szülnie is..a nagymamád tart el benneteket :( tiszta szégyen! azt irod a fiának meg egy "zsir uj lakást" huztatok fel......miböl? a nagymamátol kölcsön kért havi 10 ezerböl??
szégyen, komolyan szégyen...ilyen emberek még családot is alapitanak..hát jah, majd azt is a nagymama támogatja.....
"Ha szerencsétlen nagymamám látná a soraitokat, titeket jó melegebbre küldene! Szerencsére őt nem úgy nevelték ahogy titeket. "
Szerencsétlen, igen! Hozzá van szokva miattatok már a nélkülözéshez, szűkölködéshez, lehúzáshoz igaz? Hogy öregkorára sem lehet egy kis nyugalma, mert nem tudtok kijönni a pénzetekből, de még arra sem vagy képes otthonlévő anyukaként, hogy főzz magatokra, ezt is neki kell csinálnia helyetted...és akkor hó végén még tőle kéregettek, mikor 30.000 ft-ot elpöfékeltek egy kisbaba mellett (csakhogy ugye neki is minél korábban károsodjon az egészsége)... Hát gyönyörű, mondhatom! És hogy erre még büszke is vagy...
Szia, mi egy táblázatot vezetünk számítógépen, amiben rögzítjük a kiadásokat és a bevételeket, minden héten frissítjük, így tudjuk, hogy mikor hol tartunk! Ilyen kategóriáink vannak pl: KIADÁSOK Rezsi költségek:Távhő+Meleg víz, Hideg víz, Áram, Gáz, Internet, Lakbér+k.költség Hitel: Diákhitel, Személyi kölcsön, Lakás-higiénia, Élelmiszer, Útiköltség, Gyerek, Macska, Autó költségei: KFB, Tankolás, Egyéb: Gyermektartás, Egészség, Ruha, Szórakozás, kultúra, Ajándékok
Minden egyes blokkot (igen, még a 20ft-os kifliét is félretesszük egy cipős dobozba és én minden hétvégén az addig összegyűlteket átnézem, besorolom őket a fenti kategóriákba és azonnal látjuk, ha valamire már figyelni kell. Kicsit macerás, de megéri! Ha ügyes vagy, beképletezed a táblázatot, neked számolni se kell! Igyekszünk havi 1 nagy bevásárlást tartani, előre megtervezni a menüt (akciós újságok és az otthoni készlet alapján) és csak azt venni, ami ahhoz kell. Ha valahol van akció pl. ruházat, étel, akkor elmegyek abba a boltba és ott vásárolok. Üdítő helyett teázunk, csoki helyett sütök sütit, nem veszünk mindenből márkásat, nem eszünk minden nap húst. A ruhákat, kevés kivétellel használtan veszem. Ja, és leszoktam a cigiről (mondjuk én csak napi 3-5 szálat szívtam).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!