Meghalnál a tesódért ha az lenne a feltétele hogy ö éljen? Csak kíváncsiságból kérdem
Igen meg. Én úgysem szeretek már élni, ők pedig tele vannak élettel. Ha ezzel megmenthetném őket meghalnék helyettük.
Én 22L ők 20L 13L
nem lenne bátorságom hozzá.
azt mondják, az ember a gyerekeiért meghalna, nekem még nincs, de szerintem én ahhoz is gyáva lennék.
Bocsánat erre gondoltam
Nagyon valószínütlen egy ilyen helyzet a valós életben, hogy a haláloddal meg tudj menteni bárkit, pláne olyan helyzet nem fordul elő, amiben ezt át tudod gondolni.
Gondolok itt most arra, hogy pl. amikor látod, hogy el fogja gázolni egy kocsi, és odaugrasz, hogy félrelökd. Na ilyenkor nincs időd gondolkodni rajta. Automatikusan cselekszel. És meghalsz, ő pedig él. Szóval meghaltál, hogy ő élhessen.
Minden ilyen helyzetben az emberek 80%-a automatikusan vállalja/vállalná, hogy meghaljon a testvéréért.
Viszont ha lenne időm, és döntési helyzetem végiggondolni, akkor valószínüleg nem. Nagyon nehéz lenne utána ezzel a tudattal élnem, de élnék. Inkább megpróbálnék megmenekülve/kiszabadulva segíteni rajta.
miért kéne meghalnunk valakiért? Bátyámmal szeretjük egymást, de egyikünk sem vállalná el a másik halálát. Mit nyer vele az aki életben marad?
Ha már másért kell meghalni (ez idegen is lehet) akkor valószínű, hogy az adott helyzeted és döntésképességed lesz a döntő. Teszem azt ha azt mondják szervátültetésnél csak az enyim segit de a műttét rizikój az, hogy bele is halhatok mert ezt a terhelést már nem bírja az én szervezetem, akkor meghaltam a másikért. Önkéntes alapi döntés. De ha például látok egy gyereket akit elgázolna egy autó, és a fejembe csak sikoltozok, hogy ne ne!, a valóságba meg egy lépést sem tudok menni, mert földhöz ragaszt az előre víziónált iszonyat, akkor mi vagyok gyilkos mert hagytam? Ma már tudatosan senki nem hal meg a másikért. Ezt el lehet felejteni.Túlságosan énközpontú a világ ahhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!