Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » El tilthatom a gyereket a...

El tilthatom a gyereket a páromtól?

Figyelt kérdés
15 hetes terhes vagyok, és mióta meg tudtam azóta a párommal minden nap veszekszünk, nem a gyerekről csak úgy általánosságba mindenről. A szerelem már részéről nem működik, de részemről is kezd el halványulni. Szakítani akarok vele, de azt is szeretném ha meg születik a gyerek neki semmi köze ne legyen hozzá, azt se szeretném ha látogatná és a nevét se kapja meg! Ez vajon szerintetek meg oldható, hogy ne is lássa soha az életbe a gyereket?
2014. febr. 21. 09:04
1 2 3 4
 21/33 Passiflora ***** válasza:
100%

Jogilag nem teheted meg. Te egyébként erkölcsileg helyesnek, elfogadhatónak éreznéd, hogy azért, mert 13 héttel a gyermeketek fogantatása után rájössz, hogy kezd "elhalványulni" a szerelmetek, és sokat veszkedtek, megfoszd a saját gyermekedet még attól is, hogy (ha a Ti döntéseteket következményeképpen már nem is lesz lehetősége két egymást szerető, harmóniában élő ember között nevelkednie), legalább ismerje a saját édesapját, és tartsa vele a kapcsolatot, és ugyanígy megfossz egy férfit attól, hogy jelen legyen a saját gyermeke életében?

Őszintén, Te hogy éreznéd magad, hogy ha a gyerek születése után valaki felvetné azt a gondolatot, hogy: Köszönjük, részedről ennyi volt, most láttad utoljára a kisbabádat, majd az apja felneveli, mert Neki az a kívánsága, hogy Neked - a Te saját szavaiddal élve - "semmi közöd ne legyen hozzá, azt se szeretném ha látogatnád"?

2014. febr. 21. 11:24
 22/33 anonim ***** válasza:
0%
Menj ki külföldre.
2014. febr. 21. 12:11
 23/33 anonim ***** válasza:
48%

22-es ez volt a legbutább válasz...

az apa engedélye nélkül tilos, ha megszüli a gyereket kinn, akkor is jelentenie kellene nálunk a gyámhatóságnál, jah és a gyámhatóság engedélye is kell magyar állampolgárságú kiskorú életvitelszerű külföldön éléséhez..

eddig is így volt, de most kezdenek kekeckedni ezzel nagyon, mert egyre többen mennek küülföldre..olvass híreket

2014. febr. 21. 12:18
 24/33 Andizsuzsi ***** válasza:

ma 10:35

Nem tudom, mivel az apáról semmit sem tudunk. Lehet, hogy megkönnyebbülne, hogy nem kell a gyerekkel foglalkoznia. De ha szeretne az életében részt vállalni, akkor valószínűleg nem lenne elég "hihető" neki a dolog. Legalábbis kórházi zárójelentést kérne. Szerintem. Legalábbis remélem, hogy nem lehet ezt egy apával megtenni, és vannak olyan jogi eszközök, amivel elérheti, hogy tarthassa a gyerekével a kapcsolatot. Persze számtalamn mőd lenne rá, hogy a leány eltűnjön a férfi látóköréből, de szerintem, ha nagyon akarná, akkor lennének rá jhogilag tiszta lehetőségek, hogy megtalálja.

2014. febr. 21. 12:19
 25/33 anonim ***** válasza:

Mi az okod arra, hogy a gyereket megfoszd az apjától? Az, hogy ti ketten nem értitek meg egymást? Attól ő még lehet a világ legjobb édesapja.

Érted, hogy tulajdonképpen a születendő gyermekednek okozol rosszat ezzel?

2014. febr. 21. 12:31
 26/33 anonim ***** válasza:
51%

22-es vagyok.

A terhes baratnöm is kijött es itt szülte meg a gyereket apa nelkül. Otthon le sem jelentette, mert mar külföldön elö magyar allampolgarnak tekintik. Söt 1 het mulva en is itt szülök, es semmi jelentenivalom nincs M.o fele. Ezt az itteni gyamügy mondta.

Azt meg a kedves apuka ugysem tudja megtiltani, hogy a terhes baratnöje hova menjen.

2014. febr. 21. 13:20
 27/33 anonim ***** válasza:

26-os, és mennyire érzed ezt az eljárást tisztességesnek a gyermek apja felé?

És a gyermek felé?

2014. febr. 21. 13:21
 28/33 anonim ***** válasza:

Szerintem ha nem a férje akkor meg tudja tenni. Szakít vele, elköltözik valahova, megüzeni, hogy a baba elment, majd amikor szül akkor azt nyilatkozza, hogy nem tudja ki az apa. Végül is csak házasság esetén van apasági vélelem, ha csak egy barát akkor az apának kellene apasági nyilatkozatot tenni. Más kérdés, hogy ha kiderül, akkor az apa indíthat pert. Arról nem is beszélve, hogy:

1. A GYEREK elesik a neki járó tartásdíjtól

2. Nem lesz lehetősége egy apára.

Jó ostobának tűnsz kérdező, de biztos csak a tomboló hormonok miatt gondolsz ilyen hülyeségeket :)

2014. febr. 21. 13:23
 29/33 anonim ***** válasza:
48%

ha majd a kedves bnőd bebukik vele akkor néz nagyokat..

az erkölcsi oldalát nem is firtatva..

2014. febr. 21. 13:25
 30/33 anonim ***** válasza:

27. Nem tisztesseges ezt en is tudom nagyon jol. A baratnöm kb ugyanilyen szituban jött el M.o-rol. De meg tudom erteni, mert a kedves exferje fenyegette, hogy elveszi a gyereket, stb...

Az en helyzetem mondjuk nem ilyen, mert en apukaval elek itt es ketten fogjuk nevelni.

Ha a kerdezö parja agressziv, veszelyes ra vagy a gyerekre nezve, ez a legjobb megoldas.

Ha nem, akkor termeszetesen en sem adok igazat.

2014. febr. 21. 13:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!