Nem értem az anyosom viselkedését, de nem tilthatom el tőle a gyereket. Mit tegyek?
Szerintem se aggódj! Figyeld a fiadat, ha úgy érzed rossz hatással volt rá, akkor szólj az anyósodnak hogy máskor ilyet ne tegyen, mert a kicsit megviselte, de ha nem zavarta akkor ne aggódj. Akkor arra kérd meg az anyósodat hogy miközben használja a kést, magyarázza el a gyereknek sokszor illetve beszéljen róla hogy azt csak felnőttek használhatják és hogy milyen baleset lehet ha ő hozzányúl, de ha majd nagy lesz addigra megtanulja hogy kell és ha ő is felnőtt lesz akkor majd használhatja addig nem. STB. Vmi ilyesmit.
Hát a forró víz, nemtudom. Ha elég okos a kicsi, nem szeleburdi akkor szerintem ezzel nincs gond. Biztos anyósod sem csinálta volna mellette ha nem lett volna biztos a gyerekben. Meg azért csak tud rá vigyázni. Igazából nálunk is bekövetkezhet baleset hiába vigyázunk rá és figyelünk mindenre.
Esetleg mond el az anyósodnak, hogy máskor szóljon neked mert akkor mész te is és addig figyelsz a kicsire és ő is tud nyugodtan csirkét vágni, viszont a fiad is tudja élvezettel nézni, tanulni ha élvezte.
Mondjuk ez a válasza anyósodnak érdekes hogy akkor kire hagyta volna. Mert ő már biztos tudta hogy csirkét akar vágni, akkor meg úgy kellett volna időzítenie hogy vagy meglegyen mire megy a gyerek, vagy legyen ott másik felnőtt, biztos ami biztos alapon.
De hát a lényeg hogy nem volt baj! Azért esetleg beszélj erről az anyósoddal, ha lehet vele, hogy legközelebb szóljon ha ilyet tervez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!