Miért mindig a nőnek kell engednie?
Ha egy házasságban vitatéma van, itt mindiog mindenki a férj oldalára áll. Volt egy kérdés, hogy a nő nem szeretné, ha a férje benn lenne a szülésnél. Ott a nő volt a gonosz, megfosztani ettől stb., nincs joga hozzá... Ha meg az a kérdés, h a pasi nem akar bemenni, a nő meg szeretné, ha vele lenne, akkor meg nincs joga ilyen kérni... mindenhol csak azt kell nézni, mi jó a pasinak??
Meg most van egy kérdés, ahol a nő költözne egy jobb, szebb helyre, jobb élet reményében, ami a pasinak napi kevesebb mint 1,5 óra utazást jelentene oda-vissza, ott is persze a pasinak adnak igazat (holott szerintem aki felfogta a kérdést, láthatja, hogy a jelelegi helyzetüknél csak jobb lehetne)
Miért mindig a pasinak az érdekeit kell nézni, miért vannak leszarva és elnyomva a nők?? Mindig a nőnek kellene engedni?? Mindig, minden körülmények közt???
Amúgy meg a kérdés hülyeség.
Egyáltalán nem így van!
Nekem inkább a megcsalással kapcsolatos kérdéseknél tűnik fel a kettős mérce.
Ha egy férfi csalja meg a nőt, akkor jó néhány válaszoló rögtön azzal kezdni, hogy: mit nem kapott meg tőled, biztos elhanyagoltad őt, biztos elhanyagoltad magad, biztos meghíztál, biztos szültél és csak a gyerekkel törődsz, stb.
Ha egy nő, akkor ő alapból egy büdös ribizli. Régen volt egy kérdés, amiben a nő a 130 kilós férjét csalta meg, ott senki sem mondta, hogy: hát igen, mert elhízott, hanem mindenki ott ajvékolt, hogy na és ha kövér, attól még neki is van lelke, meg hasonlók.
Félreértés ne essék, nem tartom elfogadhatónak egyik részről sem a megcsalást, de azért sokszor észrevehető, hogy a férfinak jobban elnézik.
Nem kell mindig a nőnek engednie, lehet kompromisszumot találni, lehet szakítani az összeférhetetlenség miatt, lehet zsarolni érzelmileg a férjet, rengeteg kiút van. :)
Amúgy a költözős kérdés elég érdekes volt, a topikindító szöveg úgy szólt, hogy a férjnek oda-vissza másfél órát kéne utaznia, de inkább költözzenek, mert ahol most laknak, nem tud sétálni menni a lány. Mindezért 10 évre akart hitelt felvenni kb. 220 ezres összbevétellel, 23 évesen. Az ilyen kérdéseket követi 5 év múlva a "hogyan osszuk el a házunkat, amin még hitel van, nincs tartalékunk, és egyedül nem élünk meg a fizetésünkből" jellegű kérdés.
18 as vagyok..
Egyszerűen ilyen a természetem bármiféle bajom van fáj valamim én úgymond elbújok, nem tudok elviselni magam körül senkit, vesekövemnél is kb bezárkóztam a másik szobába...nem szeretem ha szenvedni látnak, főleg nem a férjem, vagy a szüleim.
Elég bajom lesz akkor azzal hogy totál kiszolgáltatott helyzetben leszek fájdalmak között egy csomó vadidegennel, nem kell hogy az agyamban még az járjon hogy tartsam magam a férjem előtt...ennyi én ilyen vagyok, épp ahogy előttem írták gyengít a jelenléte ilyen esetekben egy szülésnél pedig nem lehetek gyenge. Ahogy kibújt megfürdették meg is kapja, sőt a megfigyelőben is velünk lesz...
Ez a kettős mérce ugyanúgy megvan fordítva is, a megcsalós kérdéseknél is, mikor a női kérdező már eleve azzal indít, hogy a férje elhanyagolja, egyesek meg bólogatnak rá. Ilyenkor mindig azt mondom, függetlenül attól, hogy a megcsaló fél férfi vagy nő, hogy ha rossz a házasság, akkor létezik egyenes út is, meg kell mondani, mi a probléma, és ha ennek ellenére sem változik, el lehet válni, és utána azzal lehet kufircolni, akivel akarsz. Szóval megcsalásra sosincs mentség.
Azonban másik dolog, hogy ha végignézzük az itteni kérdéseket, vagy megnézzük a világot, pont a nők igényeiről szól szinte minden, hogy a férjük nem elég figyelmes, nem törődik eleget velük, stb., stb., és ugyanez fordítva sokkal ritkább, a férfiak igényei mint ha nem is léteznének, vagy ha léteznek is, a legtöbben csendben tűrik. Szóval ez a fajta kettős mérce meg jellemzően pont fordítva áll fent.
De ezt én nem panaszkodásként mondom, hanem éppen az a lényeg, hogy az igazi férfi kiszolgálja a nőjének az igényeit, pl. ha az azt kéri, hogy nem szeretne apás szülést, akkor a férfi hajlandó lesz erről az élményről lemondani, és megértő lesz a feleségével. Ellenben cserébe elvárja, hogy az asszony feltétlenül szeresse.
Ugyanezt mondtam a másik kérdésnél, hogy ha a ffi beszeretne menni, akkor ne legyen a nő gonosz és önző. Ne fossza meg a férfit az élménytől, mert különben nem alakul ki kötődés a ffi és a gyermek között.
Ha a ffi nem akar bemenni, akkor ne legyen erőszakos a nő, hogy de kísérje be, nem ezen múlik, hogy lesz kötődés a gyermek és a ffi között...
?? most akkor melyik?
Igazad van, hogy megvan még a kettős mérce a megcsalásoknál is, a nő ribizli, a ffi.. Hát istenem, ilyen a ffi természet, ráadásul biztos nem kapott meg mindent otthon.
Ugyanez van a házimunkával, két egyformán dolgozó között is a nőé a nagyobb rész, maximum elég, ha a ffi besegít.
DE! Figyeld meg, hogy ha viszont az anyagiakról, a gyerek elhelyezésről, a nő szüleiről (nem a nő anyósáról) van szó, akkor viszont a nők javára billen a kérdések többsége.
Gyereket csak nő tud nevelni, a ffi minden körülmény ellenére köteles eltartani párját, a férj anyja csak rossz lehet, stb..
Na de mielőtt nekem esnétek, nyilván ez nem 100 %-os statisztika a kérdések és válaszokról, csak megfigyeltem,hogy sok esetben a témától függően vannak előnyben a ffiak vagy nők.
De mindig vannak egész normális válaszok is, összességében azért nem kell elkenődni, hogy nincs remény az egyenrangú gondolkodásra :)
16:07-es voltam az előbb, egyet kifelejtettem.
Sajnos azt is megfigyeltem, hogy sokszor azért tanácsolják a nőknek, hogy engedjenek, mert akkor biztos nem lesz párjuk.
Érdekes, hogy a férfiakat nem félti senki az egyedülléttől, más részt nekem, aki inkább vagyok egyedül, mint egy megalkuvó kapcsolatban, ez rém furcsa.
Csak azért nem nyelek mindig én (szó szerint sem :D ), hogy megtartsam a párom. Kompromisszumra hajlandó vagyok, de nem mindig én. A másik felemnek is hajlandónak kell lenni.
Szóval ezt én furának tartom, hogy egy nő sokszor legyen alázatos, különben nem lesz párja. De ha nem lesz minden áron, vagy csak kötetlen kapcsolat, akkor mi van?
Ne legyünk mi nők, ennyire rászorulva senkire.
Az igazi férfi társa a nőnek, nem az eltartója és feletesse, aki az első rossz cselekedet (értem, úgy hogy a nő nem enged valamiben) kiteszi a nő szűrét.
Ha kitette, akkor meg ott egye meg a fene.
Az nem is egyenrangú kapcsolat volt.
Legalábbis szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!