Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha a párod feljele...

Mit tennél, ha a párod feljelentené a lányodat rágalmazásért?

Figyelt kérdés
A 16 éves lányom azt híresztelte, hogy az élettársam szexuálisan zaklatja, emiatt sokan elfordultak tőle. A lányom már bevallotta, hogy hazudott, de már késő mindent hejrehozni. Én tisztában vagyok azzal, hogy bűnt követett el, de az ügyvédem szerint legrosszabb esetben akár letöltendő börtönbüntetést is kaphat. A fiatalkorúak börtöne nem a lányomnak való hely. Tudom, minden szülő ezt mondaná, de komolyan gondolom, hogy ott csak bűnözőket nevelnek és még az is sötétebb lelki világgal jön ki onnan, aki egy nagyon alapos fejmosástól is egy életre megtanulná a leckét. A lányom ilyen, annyira retteg, hogy nyugtatót írt fel neki az orvos, különben aludni sem tudna. A páromat, vagy inkább már volt páromat ezerszer kérleltem már személyesen, telefonon és levélben is, hogy vonja vissza a feljelentést, de csak azt értem el, hogy megfenyegetett, hogy engem is feljelent zaklatásért.
2014. febr. 8. 11:33
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
100%

Az a gond, hogy hiába hajlana a békülés felé a barátod, a lányod mindig akadálya lesz a kapcsolatotoknak. A történtek után nem hinném, hogy valaha is egy légtérben akarna tartózkodni vele, így meg azért nehéz lesz a közös élet. Vagy szerinted tudnád kezelni a helyzetet?

A lányod kiknek mondta el ezt a dolgot? Mennyire terjedt el a pletyka? Mert nem mindegy, hogy csak pár embernek kellett magyarázkodnia, vagy egy egész falu tartotta őt napokig szexuális zaklatónak.

A lányod bocsánatot kért már a párodtól (legalább levélben)?

2014. febr. 8. 20:22
 62/69 A kérdező kommentje:
Személyesen is bocsánatot kért és csak az osztályában mondta, onnan terjedt tovább a pletyka.
2014. febr. 8. 20:35
 63/69 anonim ***** válasza:
95%

Elég undorító volt a lányod apjától, hogy puszta féltékenységből kiötölte ezt az egészet. Mivel egy kamasz könnyen befolyásolható, tudta, hogy ha jól manipulál, a lányotok mellé fog állni.

Így már mindjárt más a dolog, mert simán fel lehet jelenteni a kedves apukát felbujtásért, hiszen ez az egész tőle ered. Tulajdonképpen itt elsősorban apuka vádaskodott hamisan, másodsorban a lányod. Ezt mondd el a párodnak. Mondd meg neki, hogy itt apuka a fő bűnös, és próbáld meg rábeszélni, hogy ennek fényében változtassa meg a feljelentést, és ne a lányt, hanem az apját vádolja meg, elvégre ő itt a legnagyobb sz.arkeverő.

A lányod pedig remélhetőleg ezek után megtanulja, hogy ne hagyja magát irányítani, különösen ilyen szemét ember által, mint a saját apja...ez gusztustalan.

2014. febr. 9. 09:35
 64/69 anonim ***** válasza:
100%

Csak az osztályában mondta.... Ez minimum 20 gyerek. A fele biztos elmondta otthon, a szülők pedig tovább adták.

Barmilyen rágalmazást nehez lemosni az embernek magáról, pláne egy gyermekmolesztalasi ügyet. Mindig lesz, aki azt hiszi majd, hogy legfizettek valakit, azert nem lett ügy.

A gyereked komoly büntetést érdemel, hogy többet eszébe ne jusson ilyen baromsag. Sajnos nem lesz ebből még nevelőintézet se, pláne nem börtön, max egy megrovásban, esetleg pénzbírság.

2014. febr. 9. 09:59
 65/69 anonim ***** válasza:
100%

Mivel egy kamasz könnyen befolyásolható, tudta, hogy ha jól manipulál, a lányotok mellé fog állni.

nem, egy normális 16 éves nem tesz ilyent. Ha egy csöpp esze van, tudja, hogy ez rágalmazás, bűncselekmény, és ettől még anyu nem fogja aput visszafogasni... egy kisebb gyerekkel elhitetheti apuka, hogy ha nem lenne a másik bácsi,akkor ő visszaköltözhetne, egy 16 éves ennyire már nem butus.

2014. febr. 9. 10:26
 66/69 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó:

Dehogy nem,az én 15 és fél éves lányom is elhitte hogy ha nem lakna itt a párom,akkor az apja vissza költözhetne és megint egy család lennénk.

Csak nálunk már bonyolultabb a helyzet,mert a volt férjem fel is jelentette a jelenlegi párom pedofília miatt(pedig nincs alapja az egésznek)és a családsegítő meg egyéb "szervek" is a nyakunkon vannak....Szóval egy 15-16 éves kamasz is még elégé naiv..

2014. febr. 9. 11:24
 67/69 A kérdező kommentje:
A párom visszaköltözik, ha bentlakásos iskolába küldöm a lányomat, a nyarakat pedig táborokban kell töltenie és csak ünnepekkor jöhet haza. Ebben egyeztünk meg. Méltányos büntetés, úgy gondolom.
2014. febr. 15. 16:20
 68/69 anonim ***** válasza:

A párod visszavonta a feljelentést?

A lányod mit szól a dologhoz?

Azért hosszabb távon meg kell majd tanulniuk újra elviselni a másik közelségét, mert a gyerek azért csak haza fog járni a suliból év közben is, és a nyári táborok sem fedik le csont nélkül az egész szünidőt.

Az apjával beszéltél azóta? Durva, hogy mindenki szív emiatt a dolog miatt, de ő aki az egészet kitalálta, "sértetlenül" megússza.

2014. febr. 15. 18:43
 69/69 A kérdező kommentje:

Úgy tervezzük, hogy tanév közben nem jöhet haza, én látogatom és küldöm neki a pénzt. A lányomnak nem de ez van, nincs más megoldás. Nyárra majd kitalálunk valamit.

Az apja pedig felszívódott, egyszerűen nem lehet elérni, vagy megtalálni. Megijedt.

2014. febr. 15. 18:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!