Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha a párod feljele...

Mit tennél, ha a párod feljelentené a lányodat rágalmazásért?

Figyelt kérdés
A 16 éves lányom azt híresztelte, hogy az élettársam szexuálisan zaklatja, emiatt sokan elfordultak tőle. A lányom már bevallotta, hogy hazudott, de már késő mindent hejrehozni. Én tisztában vagyok azzal, hogy bűnt követett el, de az ügyvédem szerint legrosszabb esetben akár letöltendő börtönbüntetést is kaphat. A fiatalkorúak börtöne nem a lányomnak való hely. Tudom, minden szülő ezt mondaná, de komolyan gondolom, hogy ott csak bűnözőket nevelnek és még az is sötétebb lelki világgal jön ki onnan, aki egy nagyon alapos fejmosástól is egy életre megtanulná a leckét. A lányom ilyen, annyira retteg, hogy nyugtatót írt fel neki az orvos, különben aludni sem tudna. A páromat, vagy inkább már volt páromat ezerszer kérleltem már személyesen, telefonon és levélben is, hogy vonja vissza a feljelentést, de csak azt értem el, hogy megfenyegetett, hogy engem is feljelent zaklatásért.
2014. febr. 8. 11:33
1 2 3 4 5 6 7
 1/69 anonim ***** válasza:
86%
Jol tette a parod. A lányod most megtanulja, hogy mindennek van következménye. Azt el nézted volna, hogy a parodat hurcolják meg, az viszont zavar, hogy a gyereked megkapja a megérdemelt büntetését?
2014. febr. 8. 11:38
 2/69 anonim ***** válasza:
94%

Már megbocsáss, de van róla fogalmad, hogy a társadalom mennyire kiveti és elítéli a szexuális bűnözőket? Tisztában vagy vele, hogy akár egy életet is tönkre lehet tenni egy ilyen váddal?

A volt párod teljesen jogosan jelentette fel a lányodat. Hagyd békén, ne kérleld. Rá fér a lányodra egy kis nevelés.

25N

2014. febr. 8. 11:39
 3/69 zabmester ***** válasza:
96%
Ez nagyon nehéz kérdés, hiszen egy 16 évesnek azért már pontosan tudnia kéne, hogy az ilyen súlyos vádaknak nagyon komoly következményei lehetnek, hiszen már nem kisgyerek, nem mondhat bármit következmények nélkül. Megértem a volt párodat, hogy ezt nem akarja annyiban hagyni. Viszont téged is megértelek, hiszen mint szülő, félted a gyerekedet, akinek már így is kijutott a büntetésből, ha annyira szorong, hogy nyugtatókat kellett neki felírni. De azért gondolj bele, ha nem a te lányodról lenne szó, te belenyugodnál abba, ha egy életre megbélyegez valaki hamis vádakkal?
2014. febr. 8. 11:40
 4/69 anonim ***** válasza:
90%

A fiatalkorúak börtöne nem a lányomnak való hely. Tudom, minden szülő ezt mondaná, de komolyan gondolom, hogy ott csak bűnözőket nevelnek

miért, te mit neveltél, ha nem bűnözőt? Amit elkövetett, bűncselekmény...

először elgondolkodnék, mit rontottam el, elbeszélgetnék a lányommal (gondolom, eddig nem igazán tetted), elbeszélgetnék a párommal, ha még nem lépett le...

2014. febr. 8. 11:43
 5/69 A kérdező kommentje:
Megértem őt, persze, de most nem tudok nem anyaként godolkodni, ezt is megérthetnétek.
2014. febr. 8. 11:43
 6/69 anonim ***** válasza:
87%
Jó ezt megértjük, de te is értsd meg a párod. A lányod meg jól elszúrta az életét, ha javítóba kerül, akkor esélye se lesz normális munkahelyre. Az ő hibája, mert nem tudta jó dolgában mit csináljon. Párod helyébenmax akkor vonnám vissza a feljelentést, ha a lányod a helyi újságban, fényképes cikkel kérne bocsánatot és vallaná be hogy csak hazudott, mert egy unatkozó kis tini.
2014. febr. 8. 11:47
 7/69 A kérdező kommentje:
Dehogynem beszéltem vele. Az apjával közösen találták ki ezt az egész lejárató kampányt. Az apja féltékeny volt, a lányom pedig mellé állt. Most bezzeg eltűnt, amikor a lánya bajban van. Ez persze nem mentség a lányom részéről.
2014. febr. 8. 11:48
 8/69 anonim ***** válasza:
91%

Teljesen megértem a párodat/volt párodat. Ezzel egy egész életre tönkre lehet valakit tenni.

Hiába nem igaz, utána már minden csak magyarázkodásnak hat az ő részéről.

A lányod meg már 16 éves, nem kisgyerek, tudnia kéne, hogy mindennek van következménye és felelősséget kell vállalnia a tetteiért.

Azt is értem, hogy anyaként te most a lányodat véded. Viszont, akkor kellett volna igazán mellette lenned, amikor ezt az egészet elkezdte, hogy le tudd állítani.

Szerintem tegyél meg mindent a lányodért és állj mellette, akármi is lesz. A volt párodat esetleg úgy meggyőzhetnéd, hogy együtt találjatok ki valami büntetést a lányodnak, amivel ő is egyetért.

2014. febr. 8. 11:53
 9/69 zabmester ***** válasza:
96%
Akkor az apukát is fel kellene jelenteni felbujtásért, főleg annak fényében, hogy egy számára valószínűleg könnyen befolyásolható személyt használt fel a gyerekes bosszújához (könnyen befolyásolható, hiszen egyrészt fiatal, másrészt a lánya). De ha így áll a helyzet, akkor eleve szerintem nagyobb felelősség terheli az apát, mint a lányt, bár ettől függetlenül a lánynak is vállalnia kell a felelősséget.
2014. febr. 8. 11:54
 10/69 anonim ***** válasza:
95%
"A 16 éves lányom azt híresztelte, hogy az élettársam szexuálisan zaklatja" Ha 16 évesen ilyet kitalál és HANGOZTATJA akkor azt kapja amit megérdemel, és meg kell tanulnia, hogy ez nagyon nagyon súlyos dolog. Nem is értem mit érez az, aki 16 évesen ilyet csinál.
2014. febr. 8. 12:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!