Mit tennél, ha a párod feljelentené a lányodat
rágalmazásért?
Figyelt kérdés
A 16 éves lányom azt híresztelte, hogy az élettársam szexuálisan zaklatja, emiatt sokan elfordultak tőle. A lányom már bevallotta, hogy hazudott, de már késő mindent hejrehozni. Én tisztában vagyok azzal, hogy bűnt követett el, de az ügyvédem szerint legrosszabb esetben akár letöltendő börtönbüntetést is kaphat. A fiatalkorúak börtöne nem a lányomnak való hely. Tudom, minden szülő ezt mondaná, de komolyan gondolom, hogy ott csak bűnözőket nevelnek és még az is sötétebb lelki világgal jön ki onnan, aki egy nagyon alapos fejmosástól is egy életre megtanulná a leckét. A lányom ilyen, annyira retteg, hogy nyugtatót írt fel neki az orvos, különben aludni sem tudna. A páromat, vagy inkább már volt páromat ezerszer kérleltem már személyesen, telefonon és levélben is, hogy vonja vissza a feljelentést, de csak azt értem el, hogy megfenyegetett, hogy engem is feljelent zaklatásért.
Amúgy az a szerencse, ha emiatt a volt párod (akit megrágalmazott a lányod) nem szenvedett el semmit. Pl. ha engem kirúgnak a munkahelyemről, vagy hasonló, akkor biztos én is végigvitetném a pert, hogy egy életre megtanulja. Ellenkező esetben elég lenne egy nyilvános színvallás és bocsánatkérés.
2014. febr. 8. 12:43
22/69 anonim válasza:
Az utolsó azt akarta mondani, hogy fordított helyzetben ha a volt párod mondjuk tényleg zaklatta volna a 16 éves lányodat szexuálisan, akkor is csak felfüggesztett börtönbüntetést kapott volna, és közmunkát. Viszont te őrjöngtél volna az enyhe ítélet miatt....
Én is úgy gondolom, hogy nem fog a fiatalkorúak börtönébe menni, de felfüggesztett ítéletet, mellé közmunkát kap a lányod. Én tuti ennél nagyobb büntetést szabnék ki. Nagyon megérdemelné. (mondjuk fél vagy 1 év javítóintézet)
2014. febr. 8. 12:43
23/69 anonim válasza:
"emiatt sokan elfordultak tőle"
Végülis igazad van. Elfordultak tőle, lenézik, megvetik...ez nem büntetés.
"Nem kapott volna semmit"
Mivel kiderült. De ha nem derül ki meghurcolják.
Használd már az agyad, ha a lányod nem képes rá.
2014. febr. 8. 12:45
24/69 anonim válasza:
és tudod, mit tanult még?
Hogy elég,. ha neki nem tetszik az aktuális férfi melletted, ő bármikor meg tud tőle szabadulni...
nem kívánom, de gyanítom, lesz még ezzel a lánnyal bajod. Aki ilyent hazudik, az hazudik neked könnyeket is...
2014. febr. 8. 12:45
25/69 A kérdező kommentje:
Senkinek sem könnyű. Nekem is nehéz kiállnom a lányom mellett, mert elhagytak miatta, pedig én egy pillanatra sem hittem el a történetet, de a párom azonnal itthagyott, amikor visszahallotta valakitől az ügyet. Mégis kötelességem a lányom mellett állni, akkor is, ha legszívesebben agyonütném.
2014. febr. 8. 12:50
26/69 anonim válasza:
persze, hogy kötelességed mellette állni, de nem védeni, mert igenis büntetést érdekel, teljesen mindegy, látszólag mennyire bánta meg. Mert ha nem kap büntetést, bátran megteszi újra.
2014. febr. 8. 12:53
27/69 A kérdező kommentje:
Igen, írtam is többször, hogy a börtönön kívül bármilyen büntetést maximálisan támogatok.
2014. febr. 8. 12:57
28/69 A kérdező kommentje:
A legnagyobb baj, hogy már nem sok esélyt látok a kapcsolat folytatására, ezügyben nem is tudom, hogy mit mondhatnék neki. Ő jól járt, hamarabb tisztáztuk az ügyet, mint hogy nagy baj történt volna, mert úgy tudom, hogy sikerült visszanyernie az emberek bizalmát. Én meg magamra maradtam.
2014. febr. 8. 13:04
29/69 anonim válasza:
nem rosszból te tegnap,pont egy ilyen részt adtak az RTL-en a Gyanú árnyékában ahol a kiscsaj a nevelő apját gyanúsította meg erőszakkal,holott csak kitalálta az egészet mert barátai előtt nem merte felvállalni,h szűz még......
2014. febr. 8. 13:12
30/69 anonim válasza:
Komolyan ő járt jól?
Őt rágalmazta meg egy ostoba kiscsaj, ha nem derül ki, ő került volna akár börtönbe, ő veszítette volna el a munkáját, a barátait, mindenét.
Te meg egyedül maradtál...jajj, te szegény.
De ha más szemszögből nézzük, valóban ő járt jól: megszabadult tőletek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!