Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meddig csináljam ezt így?

Meddig csináljam ezt így?

Figyelt kérdés

Lassan 1,5 éve jövedelem nélkül van a párom. Együtt élünk. Szerencsére én elég jól keresek, így nincsenek nagy problémák, mert a számlákat tudjuk rendezni és telik kajára is. Viszont Ő sehogy sem talál munkát. Rengeteg helyen volt állásinterjún, de végül egyik sem sikerült. Nem okolom ezért. Csak nem tudom hol lehet meghúzni egy határt.

A barátok szerint nem jó hogy eltartom. De én szeretem őt és nem akarom kitenni emiatt. Csak azt is látom, hogy hiába dolgozok, nem jutok/jutunk egyről a kettőre. Csak éldegélünk.

2014. jan. 27. 11:16
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

Az általad leírtak alapján mindennek klappolnia kéne, már rég kellett volna valami állást találnia. Azért nem egy élhetetlen helyen laktok, így nem is értem. Mi a végzettsége?

Ha nagyon más nem, akkor vissza kell menni a munkanélkülibe és valamilyen képzést kérni, esetleg valamilyen tréningen részt venni, fejleszteni az önismeretét, a kiállását, határozottságát. Jobbat tippem nincs.

2014. jan. 27. 12:54
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

Dettó... Nem vesznek fel árutöltőnek, ruhahajtogatónak...semmi...

Pedig Bp....

Én nem is értem..nem vagyok hülye, egyetemet végeztem, van nyelvizsgám, még egy nyelvet beszélek társalgási szinten, van szgpes vizsgám... De asszisztensnek szakirányú kellene, arra kellene ugye min 300e elvégezni(de honnan lenne ha nincs munkám) a többi helyre pedig túlképzett vagyok..

A szakmámban lenne munka,de ugye tipikus "protekciós", vissza sem írnak, h megkapták a jelentkezésem..

A férjemet is az zavarja, hogybnem jutunk előrébb, mikor lesz mar gyerekünk így:(:(

27/n

2014. jan. 27. 13:00
 23/37 anonim ***** válasza:
25%
Asszisztensi munkához bőven elég a diploma és a jó kommunikációs készség.
2014. jan. 27. 13:07
 24/37 A kérdező kommentje:
Az asszisztensi munkák privát véleményem szerint, ha tisztességesek, akkor legtöbbször előre le vannak egyeztetve.
2014. jan. 27. 13:09
 25/37 jackson666 ***** válasza:
az a helyzet hogy ebben az országban sokan ilyen helyzetben vannak ez nem ujdonság...sok ember magába keresi a hibát holott nembiztos hogy magunkba kell keresni.énis sokáig voltam munkanélküli és nemválogattam mindenféle állást megpályáztam több száz önéletrajzot adtam le feleslegesen ahol most melozom oda is protekcióval kerültem be nem álom munka de csinálom .hiába van az embernek ilyen olyan képzettsége nem válogathat örülni kell még a wc pucolásnak is. mert a munkáltatók sajnos megtehetik hogy válogatnak és éhbérért dolgoztassanak mennyünk vissza a 90 es évekbe az ember otthagyta a melohelyét és másnap már talált is és nemkirugták hanem otthagyta hogy máshol többet keressen a mai világba csinálja ezt meg valaki. nagyon nehéz munkát találni pláne a pályakezdőknek de szinte akinek van valami tapasztalata még annak is sokszor a kifogás nincs tapasztalat de kérdem én ha nem vesznek fl sehová honnét szerezzek tapasztalatot? vicc ...erre egy törvényt kellene hozni hogy a munkáltatóknak felkell venniük azokat az embereket akik már önellátók és már legalább 3 hónapja munkát keres ezt a fejeseknek megkellene oldani.ne csodálkozzanak ha egyre több lessz a megélhetési bünöző lassan olyan lessz ez az ország mint amerika gettó telepei.a párodban meg neis éreztesd a helyzetet mert attól csak feszültebb lesz továbbra is keresse az állásokat segits neki teis kérdezgess ismeröseidtől nem e tudnak neki munkát.stb.lényeg ne ezen muljon a kapcsolat mert erről sok ember nem tehet sok képzett ember is ilyen helyzetbe van nemcsak azok akiknek nincsen képzettségük.idő kérdése és összejön minden.
2014. jan. 27. 13:25
 26/37 anonim ***** válasza:
41%

Jesszus, ne vedd már be ezt a mindenféle maszlagot, amivel az emberek fejét tömik! Több helyen dolgoztam asszisztensként, mindenhova normális felvételi eljárással kerültem. Sehol nem kezdtek ki velem. Ma már rég nem az a rendszer megy, mint pár évtizede, tipikusan nem is egy konkrét embernek, hanem egy irodának dolgozol. Nincs az a klasszikus főnök-titkárnő viszony. Vagy legalábbis nem az a tipikus.

Ha gondolod, küldd át az önéletrajzát, szívesen megnézem. Mivel tipikusan rövidebb projekteken dolgozom, van tapasztalatom az álláskeresésben. A SIKERES álláskeresésben.

Ha interjúkon bukik el, akkor viszont az is lehet, hogy élőben nem tudja eladni magát. Ha átlagosan 20-30 jelentkezésre jut egy interjú, akkor valószínűleg nem az önéletrajzzal van gond.

2014. jan. 27. 14:05
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a páromnak több, mint 2 év munkanélküliség után másfél hónapja lett fix munkája, úgy hogy protekcióval került be. Ezalatt a 2 év alatt kb 2 hónapot dolgozott itt-ott, időszakos munkák voltak.

A barátaim, szüleim néha mondogatták, hogy nő létemre nem kellene eltartanom. Elegem lett belőle, megmondtam nekik, hogy ez csak és kizárólag a KETTŐNK dolga, ha megütöm a bokám, majd sírok a vállukon, és mondhatják, hogy ők megmondták. Tudom a véleményüket, nem kell ismételgetni.

Mást nem tudsz tenni, mint vártok, és közben biztatod. Nehéz ez mindkettőtöknek, de túlélhető.

2014. jan. 27. 14:05
 28/37 anonim ***** válasza:

Én is Dunakeszin lakom - bár dolgozni Budapestre járok be. :)

Nos, én csak néhány tanáccsal tudok szolgálni, lévén elég fiatal vagyok, részint pályakezdő, de estin OKJ-ra járok, most váltottam munkahelyet.

Én a kereskedelemben kezdtem dolgozni (kényszerpálya), tapasztalat nélkül - nemhogy kereskedelmi tapasztalatom nem volt, azon kívül is csak a gyakornoki időmet tudtam felmutatni. Amit tanácsolni tudok - tényleg megfontolandó -, hogy ne csak önéletrajzot adjon le a párod, hanem motivációs levelet. Én is így kaptam a munkámat egy plázában, méghozzá egy elég nagy üzletben, pedig kikötés volt az 1-2 éves tapasztalat, ellenben írtam egy kísérőlevelet, amiben részletesen leírtam, miért mennék oda dolgozni, miért szeretem az adott üzletet, milyen lehetőségeket látok benne, és írtam kicsit magamról is. Ez fontos tud lenni, hiszen így látják, hogy tényleg szeretnél ott dolgozni. (Én csak azért váltottam, mert kaptam ajánlatot közelebbi helyről, ahol még azt is tudom "gyakorolni", amit OKJ-n tanulok.)

Itt például sok lehetőség van, első körben az eladóit javaslom: [link]

Ide neten is lehet jelentkezni, én is itt töltöttem fel a kísérőlevelet, és ők hívtak fel.

Elhiszem, hogy kényelmetlen, szegény ismerősöm 2 évig keresett munkát. amire végre lett - pedig ő is aztán beadta mindenféle helyre, holott diplomás. Igaz, őt nem a párja, hanem a szülei és a tesója támogatta, de elég rosszul érezte magát így is. Ameddig te úgy érzed, nem használ ki, támogat téged, és nem él vissza a helyzettel, addig biztasd, és ne hallgass másokra, akik nem látna bele az életetekbe.

24/L

2014. jan. 27. 15:19
 29/37 anonim ***** válasza:

28

Én azt hittem a motivációs levél az alap :o

Mármint én akárhova leadom a jelentkezésemet minimum 10-15 sort írok, hogy miért szeretnék ott dolgozni, miért tartom magam alkalmasnak..stb (amit egy motivácios levélnek tartalmaznia kell, ahogy ki kell, hogy nézzen)

Akik nem írnak, azok hogyan küldik el? Csak bebiggyesztik egy kb üres emailben? Ha személyesen, akkor pedig alap, hogy az üzletvezetőt keresem, és bemutatkozás, és par szó erelyével adom oda az önéletrajzomat, nem csak otthagyom a kasszánál..v a recepción, ha olyan..

22-es

2014. jan. 27. 15:40
 30/37 anonim ***** válasza:
Jah és engem azért érint ennyire rosszul,mmert előtte csak sikerélményeim voltak.. Van gyakorlatom az interjúzásban is (ennek ellenére mindig izgulok) ezt az időszakot leszámítva mindig felvettek, így még nekem kellet ajánlatot visszautasítanom... De ebben az évben... Nah hagyjuk is..
2014. jan. 27. 15:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!