Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tud tenni jogilag egy...

Pixelsoldier kérdése:

Mit tud tenni jogilag egy gyerek ha ki akarják tenni otthonról?

Figyelt kérdés
Egy barátom hozzám költözött mert az apja rühelli és nem kívánatos személynek tartja otthon. A 18at betöltötte. A srácnak semmije sincs és nálunk sem maradhat örökké annak ellenére hogy nagyon jó embernek tartom. Jogi úton tud valamit tenni hogy a szemétláda szülőkből valami pénzt pereljen hogy új életet kezdhessen? Milyen jogai vannak a házhoz a gyereknek?
2014. jan. 27. 10:37
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
98%

Nem nagyon peches, hanem nagyon hülye...

Személyi hitelből befizetni a hitelügyintézés költségét... Örülj neki, hogy még itt belebukott. Utána felvette volna a másik személyi hitelt az önerőre + a 3. hitelt az ingatlanvásárlásra. Mindezt úgy, hogy 100e forintot keres. Most kb. 200e lenne a törlesztője, az jobb lenne?

25 évesen már nincs aki segítsen rajta, segítsen magán.

2014. jan. 27. 12:01
 32/36 anonim ***** válasza:
100%

"Ugy kepzelte hogy lesz egy haza." Aha. Havi szazezer forintos fizetessel.

Es csodalkozunk, hogy itt tart az orszag?

2014. jan. 27. 12:16
 33/36 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag semmit nem tehet...most nálad húzza meg magát...én nő létemre majdnem ugyanebbe a hibába estem de időben kinyílt a szemem-mákom volt-...te tudsz neki segíteni...nemtudom mennyi hónap törlesztője van még de esetleg annyit segíthetsz neki hogy keressetek neki mellékállást és addíg nálad maradna!Sajnos vannak ilyen szülők,de ezen már kár keseregni...ez nem bosszú volt szerintem a részéről hanem nem volt elötte példa hogy mit hogyan kell csinálni és vakon beleugrott!!!Remélem hamar kilábal a depiből és akkor már tisztábban fog látni..elötted pedig igenis le a kalappal hogy segítesz neki!!!!Na ilyen egy igazi barát!!
2014. jan. 27. 12:31
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

Akármilyen jó fej gyerek is, egy hatalmas baromságot csinált. Ő, és nem a szülei! Az önerőt pont azért várja el a bank, hogy letegyél te is valamit az asztalra a hitel mellé, ezzel bizonyítva, hogy képes vagy takarékoskodni és van annyi kereseted is, hogy ezt megtedd. Tehát az, hogy egy hitelből akart egy másik hitelhez önerőt biztosítani, a legnagyobb baromság volt, amit csak tehetett. Az ő helyzetében a legjobb megoldás egy bérelt szoba, ami mellett 1-2 tízezer forintot nagy önuralommal félre lehet tenni minden hónapban. Ebből pedig akár egy lakáspénztári befizetéssel, akár banki lekötéssel úgy félretenni, hogy pár év alatt összejöjjön egy valós önerőre a pénz, mert úgy lehet belevágni biztonsággal a hitelbe.

Amit jelenleg tehet, hogy a minimális étkezésen túl semmire nem költ, nagyon-nagyon megfogja a pénzt, és minél hamarabb törleszti a személyi kölcsönt. Ez sem egyszerű, de valóban jobb a helyzet, mintha már a 10 milliós hitel lenne a nyakában, mondhatni szerencséje volt!

Vállaljon mellékállást is ha kell, bármit. Pl. sok olyat tudok, aki nappal dolgozik, éjjelre meg biztonsági őrként vállal munkát, ahol többé-kevésbé ki is tudja magát pihenni, mert nem folyamatos ébrenlétet igényel. De olyat is hallottam, hogy éjszakai műszak mellett vagy szabadnapokon jár be sok melós statisztának showműsorokba tapsolni, alkalmanként 3-4 ezer forintért. A cél az, hogy minél hamarabb törlesszen, 25 évesen még sokat bír a szervezet, egy kis éjszakázás, ilyesmi meg sem kottyan még neki. :) Cserébe a sok kellemetlenségért viszont 1-2 év alatt tiszta lappal folytathatja, és belevághat egy előtakarékosságba is.

2014. jan. 27. 12:44
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

Mivel ebben a sztoriban a szülők egyáltalán nem sárosak, jogi úton az égvilágon nem követelhet tőlük semmit.

A gyerek buta volt, de nagyon. Ha jól értem, a válság előtt, azaz 18 vagy 19 évesen vette fel a személyi kölcsönt. Hova rohant??

A megoldás jelenleg az, hogy

1) keres másodállást

2) a jelenlegi munkája mellett keres olyat, ami jobban fizet, ha talál, akkor vált

3) amíg lehet, nálatok marad, utána szobát bérel

4) ha kifutott a hitel, akkor elkezd spórolni.

2014. jan. 27. 13:47
 36/36 anonim ***** válasza:

Ótejóég. 25 évesen nem gyerek!

18 éves vagyok, 15 éves korom óta tartom el magam (na mire megtanultam magamtól, igencsak rászorultam egy pszichológusra, de csak sikerült), mert az én szüleim IGAZI szemétládák és éhen is halhatnék felőlük, nem még eltartottak volna évekig... És élek, még ha néha szarul is. És 18 évesen is van annyi eszem, hogy nem veszek fel hitelt. Mégis megvagyok egyedül egy kis albérletben, meg még egy bélpoklos macskát is etetek, szóval bocsi, de az én sajnálatomat nem tudtátok elnyerni.

2014. febr. 6. 09:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!