Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tud tenni jogilag egy...

Pixelsoldier kérdése:

Mit tud tenni jogilag egy gyerek ha ki akarják tenni otthonról?

Figyelt kérdés
Egy barátom hozzám költözött mert az apja rühelli és nem kívánatos személynek tartja otthon. A 18at betöltötte. A srácnak semmije sincs és nálunk sem maradhat örökké annak ellenére hogy nagyon jó embernek tartom. Jogi úton tud valamit tenni hogy a szemétláda szülőkből valami pénzt pereljen hogy új életet kezdhessen? Milyen jogai vannak a házhoz a gyereknek?
2014. jan. 27. 10:37
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

Így történt a lakásvásárlás:

Felvett 2 milla személyi kölcsönt. Ebből 1et lefoglalózott majd 800000 ráment arra hogy beadja a hitelkérelmet. Cirka 120000 volt 1 kérelem (adásvételi, értékbecslés, térképvázlat stb...) Az akkori csajának nem volt melóhelye így kezesnek nem tudott elmenni. Sztem ezért bukhatta a lakást. Segítséget senkitől nem kapott és a tulaj erkölcsi mivoltja is megkérdőjelezhető. Havi 20000ftos törlesztője a gazdasági kraft után feltornázott 75000re amit a 100000ftos fizetéséből perkálgat.

2014. jan. 27. 11:31
 22/36 anonim ***** válasza:
97%
Tehat hulye volt. Ennyi.
2014. jan. 27. 11:34
 23/36 anonim ***** válasza:
98%

Kérdező:

"de ma egy olyan fiatalnak akinek nincsenek milliói és beballag egy bankba jóhiszeműen egy hitelért és pofára ejtik nem egyszer sztem nem róható a vétkére." - nézd Kérdező, abban én maximálisan egyet szoktam érteni, hogy a csődbe jutott devizahiteleseken valahogy segíteni kell, sokszor még a zasszonnyal is nagy elvi vitákat vívunk ezen...

DE: álljon már meg a menet, az azért nyitja a bicskát, amikor egy devizahiteles azt kezdi bizonygatni, hogy az mindenki más vétke, hogy ő devizahitelt vett fel. Tudtommal a világon senkit nem kényszerítettek géppisztollyal hitel-szerződni, és akinek több az IQ-ja gyökkettőnél, az magától is tudja, hogy az árfolyamok mindkét irányba mozoghatnak, fel is mehetnek, meg le is, egyik esetben jól, a másik esetben meg rosszul jár a forintban eladósodotthoz képest.

Szóval először is szögezzük le a tényt: a barátod - hacsak nem korlátozottan cselekvőképes, gyámság alatt lévő személy - maga választott párt és maga írt alá hitelszerződést, annak a tudatában, hogy mindkettővel járhat jól is, meg rosszul is. Tény, peches - mint annyian mások - de a mostani helyzete fő oka nem a szülő, nem a gonosz bank, nem a csillagok kedvezőtlen állása, hanem a saját hibásnak bizonyult döntései. Ennyi.

Ha idáig eljutottunk, akkor annak is tisztának kell lennie, hogy a problémát nem más jogos tulajdonára, házára, jövedelmére való ácsingózással kellene kezelni - még akkor se, ha az a más a szülő.

Hanem például el kellene kezdeni jó döntéseket hozni. Utána menni milyen polgári jogi igénye lehet az ex vagy épp a bank felé, milyen "devizahitel-mentő" akció lehet kedvező a számára, stb...

2014. jan. 27. 11:36
 24/36 A kérdező kommentje:
Tényleg nem rosz srác! Annak ellenére ahogy bántak vele az ősei ahogy nem állt ki mellette az akkori csaja az amilyen anyagi helyzetbe keült a csicska bankok miatt tisztelem és ezért próbálok neki segíteni de én csak raktáros vagyok nem jogi tudor. Tanult és miután abbahagyta bejelentett melója van eljár rendesen dolgozni SEGÍT OTTHON ÚGY HOGY AZ APJA MINDENKIVEL JÓPOFIZIK VELE MEG ORDÍT NON STPO!
2014. jan. 27. 11:36
 25/36 A kérdező kommentje:
A hitelt elbaszta de ha a Ti gyerekeitek bedőlnek egy hasonlóval akkor mit reagáltok? A probléma forrása nem a hitelen van ezt újból kihangsújozom hanem a 25év terrorja miatt ami sztem felfogható egy kis bosszúnak mert valaki nagyon frappánsan megfogalmazta hogy amiatt nem kell senkit tisztelni mert teherbe ejtette az anyját, nem ő döntött így, és nem tudta hogy boxzsák lesz belőle.
2014. jan. 27. 11:41
 26/36 anonim ***** válasza:
98%

Kérdező (#21) "Segítséget senkitől nem kapott és a tulaj erkölcsi mivoltja is megkérdőjelezhető." - ?????

Mit csinált az a szegíny lakástulaj, hogy ő is hibás lett a szülők és a bankok után...???

(amikor az általad is leírt tény kb annyi, hogy a barátod nyilván nagyon jól tudta, hogy az exe hitelképtelen, és ennek tudatában foglalózott le egy lakást 1 millióval és adott be hitelkérelmet sorozatban vagy 4-5 bankhoz - a költségből következtetve, amit írtál????)

Az, hogy segíteni akarsz a barátodon, az szép dolog, tiszteletre méltó dolog, rendben is van. De könyörgöm, ne úgy akarj, hogy meggyőzöd, vagy épp elfogadod, hogy nem ő a hibás abban, hogy sorozatban csinálta az emeletes ökörségeket...

2014. jan. 27. 11:47
 27/36 anonim ***** válasza:
98%

Kérdező (#25) " hanem a 25év terrorja miatt ami sztem felfogható egy kis bosszúnak" - igen, tagadhatatlan, a barátod igen frappáns bosszút állt - ÖNMAGÁN.

("Ha bosszúra készülsz két sírt áss meg" - Konfucius)

2014. jan. 27. 11:49
 28/36 A kérdező kommentje:
Követett el ő is hibákat de nem más kárára. A háznak voltak olyan hibái ami csak akkor derült ki amikor a végén elköpte magát a tulaj így az értéke sem anyi volt amiben megálapodtak. Nagyon peches az ember.
2014. jan. 27. 11:50
 29/36 anonim ***** válasza:
97%
25bévesen már nem a múlton kell sipánkodni hanem magának előbbre jutni.Semmire meg nem hitelt felvenni ez alap.
2014. jan. 27. 11:52
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező (#28) ez esetben inkább szerencsésnek nevezném... képzeld el, ha sikerül az üzlet, és a következő 30 évben nyöghetné egy romhalmaz terheit, miközben a bírósági pereskedés lenne a második otthona... vagy vehetne fel újabb gigászi hitelt a teljes felújításra - ha kap.

Na, ehhez képest kifejezetten jól járt, ha megúszta 2 milla "tanulópénzzel".

2014. jan. 27. 11:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!