Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tud tenni jogilag egy...

Pixelsoldier kérdése:

Mit tud tenni jogilag egy gyerek ha ki akarják tenni otthonról?

Figyelt kérdés
Egy barátom hozzám költözött mert az apja rühelli és nem kívánatos személynek tartja otthon. A 18at betöltötte. A srácnak semmije sincs és nálunk sem maradhat örökké annak ellenére hogy nagyon jó embernek tartom. Jogi úton tud valamit tenni hogy a szemétláda szülőkből valami pénzt pereljen hogy új életet kezdhessen? Milyen jogai vannak a házhoz a gyereknek?
2014. jan. 27. 10:37
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

A 9. hozzászólónak.

A lakás nincs meg csak a hitel :(

2014. jan. 27. 11:02
 12/36 A kérdező kommentje:

A 10 hozzászólónak.

A szüleivel való viszonyához semmi köze a hitelnek. Bár ezt még nem mondta ki nekem sem de valószinűnek tartom hogy pont a szülei elől menekült volna csak kiszopatták a bankok.

2014. jan. 27. 11:04
 13/36 anonim ***** válasza:
97%
Meg mindig nem derült ki, hány eves ez a gyermek.....
2014. jan. 27. 11:08
 14/36 A kérdező kommentje:
25. jelent ez valamit?
2014. jan. 27. 11:09
 15/36 anonim ***** válasza:
80%
Jelent bizony. Azt, hogy életképtelen es ezt ebben a korban mar nagyon nem kellene a szülőkre fogni. Egésze létében rajtuk akar eroskodni, vagy hogy képzelte?
2014. jan. 27. 11:10
 16/36 anonim ***** válasza:
97%

5-os vagyok: a 'leellesert' nem tartozik halaval (bar ekkor is toluk kapta az eletet, szoval a minimalis tisztelet akkor is jar), viszont 18 eves koraig eltartani felnevelni valakit, az akkor sem egy felvallrol veendo dolog.

Annyit megtehet hogy 'ha ti igy, en is igy', es mikor a szulei lesznek oregek es raszorulnak, akkor majd visszaadja nekik.

A hitel bevallalasa jo nagy marhasag volt, de utolag mar nincs mit tenni, menekulesi cellal nem venni kell a lakast hanem berelni valami szobat.

Sajnalom a kilatastalan helyzeteert, plane ha jo ember, de az en szuleim se tettek a seggem ala se lakast se autot, se vagyont, megse tudnam 'tragyanak' nevezni oket.

2014. jan. 27. 11:11
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

Szóval 25 éves. Ebben az esetben nem gyerek. A szülőknek már semmilyen kötelezettségük nincs irányába.

Ha felvette a hitelt, hol a lakás? Ingatlanra csak fedezettel adnak hitelt. Vagy netán kezes? Ez nem tiszta.

Ha nem adsz kellő infót, nem tudunk választ adni. Én például azt hittem, éppcsak betöltötte a 18-at. Az egész más tészta, mint egy 25 éves esetében.

2014. jan. 27. 11:13
 18/36 A kérdező kommentje:
Úgy képzelte hogy lesz egy háza egy normális élete meg 1 családja. Más kort élünk mint szüleink éltek. Ők "könnyen" felépítették az otthonukat de ma egy olyan fiatalnak akinek nincsenek milliói és beballag egy bankba jóhiszeműen egy hitelért és pofára ejtik nem egyszer sztem nem róható a vétkére. Mind tudjátok milyen a mai gazdasági helyzet ahol 1millás hitelre visszafizetsz jóesetben 10et. Mivel egyikőtök sem ismeri a helyzetet így a kérdésben szereplő tényeket kell hogy elfogadjátok és nem igazságot kellene szórni mert csupán annyit tudtok amit ide leírtam és nincs hátteretek jellemrajzot készíteni.
2014. jan. 27. 11:17
 19/36 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem elég gáz, ha a "szemétláda" szülőknek hálával kell tartozni azért mert felnevelték :D Hát bmeg, ki kérte, hogy szüljenek gyereket? Megint ez a felfogás, hogy amint megszületik a gyerek és már nem aranyos, takarodjon és tartsa el magát (nem beszélve arról, hogy a gyereknek ki tudja mennyire szar gyerekkora lehetett, és tényleg nem ő kérte, hogy szülessen meg...ezeknek még hálát is?!!)..... MINEK SZÜL AZ ILYEN GYEREKET??????????
2014. jan. 27. 11:17
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

Oké, szorítkozzunk a kérdésben szereplő tényekre.

Hol van a ház, amire felvette a hitelt? Abban nyilván van tulajdonrésze, azaz oda költözhet, nem?

2014. jan. 27. 11:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!