Tegezzük vagy magázzuk?
Figyelt kérdés
Fiam legutóbbi barátnőjét tizenévesen mutatta be, őt tegeztük, mikor bemutatta. Most új barátnőjét szeretné bemutatni, de ő 25 éves. Ha megérkeznek, tegezhetjük, vagy magázzuk? Ti megsértődnétek, ha az új barátotok szülei első találkozásnál letegezne benneteket?2014. jan. 24. 21:32
11/22 anonim válasza:
dehogy magázd! rögtön tegezd le, lányod lehetne. És nem irodában vagytok, hanem az otthonotokban. Ha negem magáztak volna barátom szülei, nagyon rosszul esett volna. Távolságtartásra jó ez, másra nem.
12/22 anonim válasza:
Magáznám, én szerintem nem vagytok egy család még nem vagytok egy szinten. Az meg, hogy ő is magáz titeket szerintem egyértelmű.
13/22 intrepid válasza:
#11. Eddig jó amit írtál, de hiányolom a folytatást, azt, hgy ő is ajánlja fel a tegeződést. Ez így csendőrpertu. 16 év felett ha tegezek valakit, myugodtan kérdezés és engedély nélkül visszategezhet, és le kell nyelnem a békát.
14/22 A kérdező kommentje:
Igen, ettől a csendőrpertutól félek én is. De családunkban kölcsönös tegeződést csak a családba kerülés után szoktuk felajánlani.
2014. jan. 24. 22:03
15/22 anonim válasza:
Nem is értem, ha belép a lakásodba a fiaddal, akkor a fiadnak azt mondod szia fiam, a párjának meg jó estét kivánnál?Ez egy kicsit megkülönböztetés lenne.Mondd nyugodtan szerbusztok gyerekek, és a kislány gondolom magázni fog.Akkor felajánlhatod neki, hogy mit szólna hozzá, hogy tegezzen téged nyugodtan!
16/22 anonim válasza:
én 23 vagyok, és nagyon zavarna a magázás, nem is tudnám kezelni a helyzetet, kellemetlen lenne nekem nagyon, hogy most én mondjam, hogy tegezzenek?
Olyan távolságtartónak, talán lenézőnek érezném (nem tudom miért, de ez az érzés jött...)
17/22 A kérdező kommentje:
Én nagyon konzervatív vagyok, idő kell ahhoz, hogy valakivel tegező-viszonyba kerüljek (szakmai ártalom is), de a fiam is épp ezt mondta, hogy bejönnek, neki szia, fiam, a kislánynak meg jónapot...
2014. jan. 24. 22:13
18/22 anonim válasza:
Ha te konzervativ vagy,akkor te tegezd nyugodtan a kislányt és õ meg mondja neked,hogy csókolom vagy jó estét Kati néni.
19/22 anonim válasza:
27 éves vagyok. Én nem szeretném, ha egyböl ugy fogadnának, hogy szia, szervusz stb.. Egy idö után meg lehet ezt beszélni, melyik a -kényelmesebb verzio. Én megadom a tiszteletet a párom szüleinek, ök is adják meg nekem, érezzem, hogy komolyan vesznek, hogy igenis felnöttként kezelnek. Nempedig, jajj szia, puszi-nyuszi..szervusz gyerekek kértek e egy kis anyatejet..brrr.
20/22 A kérdező kommentje:
Azért a puszi-nyuszizás nagyon távol áll az egyéniségemtől:)
2014. jan. 24. 22:48
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!