Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tegezzük vagy magázzuk?

Tegezzük vagy magázzuk?

Figyelt kérdés
Fiam legutóbbi barátnőjét tizenévesen mutatta be, őt tegeztük, mikor bemutatta. Most új barátnőjét szeretné bemutatni, de ő 25 éves. Ha megérkeznek, tegezhetjük, vagy magázzuk? Ti megsértődnétek, ha az új barátotok szülei első találkozásnál letegezne benneteket?
2014. jan. 24. 21:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
87%
dehogy magázd! rögtön tegezd le, lányod lehetne. És nem irodában vagytok, hanem az otthonotokban. Ha negem magáztak volna barátom szülei, nagyon rosszul esett volna. Távolságtartásra jó ez, másra nem.
2014. jan. 24. 21:48
 12/22 anonim ***** válasza:
18%
Magáznám, én szerintem nem vagytok egy család még nem vagytok egy szinten. Az meg, hogy ő is magáz titeket szerintem egyértelmű.
2014. jan. 24. 21:57
 13/22 intrepid ***** válasza:
32%
#11. Eddig jó amit írtál, de hiányolom a folytatást, azt, hgy ő is ajánlja fel a tegeződést. Ez így csendőrpertu. 16 év felett ha tegezek valakit, myugodtan kérdezés és engedély nélkül visszategezhet, és le kell nyelnem a békát.
2014. jan. 24. 22:00
 14/22 A kérdező kommentje:
Igen, ettől a csendőrpertutól félek én is. De családunkban kölcsönös tegeződést csak a családba kerülés után szoktuk felajánlani.
2014. jan. 24. 22:03
 15/22 anonim ***** válasza:
85%
Nem is értem, ha belép a lakásodba a fiaddal, akkor a fiadnak azt mondod szia fiam, a párjának meg jó estét kivánnál?Ez egy kicsit megkülönböztetés lenne.Mondd nyugodtan szerbusztok gyerekek, és a kislány gondolom magázni fog.Akkor felajánlhatod neki, hogy mit szólna hozzá, hogy tegezzen téged nyugodtan!
2014. jan. 24. 22:07
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

én 23 vagyok, és nagyon zavarna a magázás, nem is tudnám kezelni a helyzetet, kellemetlen lenne nekem nagyon, hogy most én mondjam, hogy tegezzenek?

Olyan távolságtartónak, talán lenézőnek érezném (nem tudom miért, de ez az érzés jött...)

2014. jan. 24. 22:13
 17/22 A kérdező kommentje:
Én nagyon konzervatív vagyok, idő kell ahhoz, hogy valakivel tegező-viszonyba kerüljek (szakmai ártalom is), de a fiam is épp ezt mondta, hogy bejönnek, neki szia, fiam, a kislánynak meg jónapot...
2014. jan. 24. 22:13
 18/22 anonim ***** válasza:
50%
Ha te konzervativ vagy,akkor te tegezd nyugodtan a kislányt és õ meg mondja neked,hogy csókolom vagy jó estét Kati néni.
2014. jan. 24. 22:20
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
27 éves vagyok. Én nem szeretném, ha egyböl ugy fogadnának, hogy szia, szervusz stb.. Egy idö után meg lehet ezt beszélni, melyik a -kényelmesebb verzio. Én megadom a tiszteletet a párom szüleinek, ök is adják meg nekem, érezzem, hogy komolyan vesznek, hogy igenis felnöttként kezelnek. Nempedig, jajj szia, puszi-nyuszi..szervusz gyerekek kértek e egy kis anyatejet..brrr.
2014. jan. 24. 22:29
 20/22 A kérdező kommentje:
Azért a puszi-nyuszizás nagyon távol áll az egyéniségemtől:)
2014. jan. 24. 22:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!