Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Haldokló beteg családtagot...

Haldokló beteg családtagot hazavinnéd meghalni vagy kórházban haljon meg ha van otthon kisgyerek?

Figyelt kérdés

Kisgyerek életkora 7 év.

A haldokló családtag az egyik szülő,a leépülés látványa még a felnőtteket is elborzasztja.

A kisgyereket nincs lehetőség máshova költöztetni addig.

Te hogy döntenél?

2014. jan. 20. 14:23
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
88%

Nem is értem,hogy ez számodra miért kérdés :O!?

TERMÉSZETESEN hazahoznám,a betegség és a halál sajnos az élet része,igen szar lehet látni 7 évesen akár,de csak egy gyerek miatt ilyen kegyetlenül és szívtelenül bánni a házastársaddal elfogathatatlan.

Én 13 voltam,amikor rákos beteg halt meg először otthon,nagyon rossz volt végignézni,de "lelkitörést" nem okozott.

2014. jan. 20. 15:58
 32/49 anonim ***** válasza:
92%
Hazavinném. Az a véleményem, hogy a halál ugyanúgy hozzátartozik az élethez, mint a születés vagy bármi más biológiai dolog. Csak ez a 'kellemetlenebb' része. Igaz nem 7 éves, de tizenéves voltam, mikor a mamám otthon haldoklott, és egyáltalán nem maradt meg bennem semmilyen trauma. Elfogadtam, hogy beteg, meg fog halni. Szerintem tartozik ennyivel az ember a haldoklónak, és a gyereket sem kell burokban nevelni.
2014. jan. 20. 15:58
 33/49 A kérdező kommentje:

Nem a házastársam,hanem egy rokon.

Nem engem kell meggyőzni,nincs itt akit meg kellene győzni.

Én se győzködök senkit.

2014. jan. 20. 16:02
 34/49 anonim ***** válasza:
85%
A házastárs mit szeretne? Hazavinni, vagy inkább nem?
2014. jan. 20. 16:04
 35/49 A kérdező kommentje:

Hazavinni.

Rajta kívül a család összes tagja az ellenkezőjét,tényleg borzalmas látvány,nem gyereknek való.

2014. jan. 20. 16:06
 36/49 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező (#36) pedig ő látja jobban, perspektivikusabban a dolgokat, ha most a tisztelt "többiekre" hallgat, azzal jó sansszal elérné, hogy 10 év múlva nem állna meg a gyereke előtt és egyben megpecsételné azt is, hogy vele hogy fognak bánni majd...
2014. jan. 20. 16:31
 37/49 anonim ***** válasza:
100%

Meg a kutyak sem halnak meg egyedul ..

Minden embernek jar az a tisztelet hogy valaki ott van fogjaq a kezet beszel hozza az utolso oraiban napjaiban.

A haldoklo ha nem is beszel tudja ott vannak nem maradt egyedul a felelmeivel.

Hogy egy gyerek hogy reagalja l;e azt csak a felnottek tulozzak el Egy gyerek sokal konnyebben fogad el mindent tabuk nelkul nyiltan mint egy felnott.

Egy gyereknek annyi eleg apa teste elfaradt beteg nemsokara itthagy minket es jobb helyre kerul ahol megszunik a fajdalom.

Egy gyerek ezt elfogadja.

Sajnos a ferjem elhunyt de mi voltunk abban a helyzetben hogy ott voltunk non stop mellette a gyerekekkel mosdattunk massziroztuk vele voltunk.

Amikor meghalt a kicsi lany 5 eves megpuszilta elbucsuzott tole.a temetesen is ott volt gyertyakat gyujtott minden gyerek a koorso tetejere Majd a koorsoba a rajzok kerultek.

Igy a lanyom soha nem kerdezi hol az apja inkabb annyit mond most meleg van a menyorszagban most apa biztos hintazik stb.

2014. jan. 20. 16:38
 38/49 anonim ***** válasza:
100%

Korábban minden a gyerekek szeme előtt zajlott, házasélet, halál, születés. Akár ötéves gyerek is ott volt, amikor ellett a tehén, vagy meghalt a nagypapa.

A gyereknek fájdalmas, de ez az élet része. Belerokkanni nem fog.

Ha a házastárs haza szeretné vinni, senki se álljon az útjába.

2014. jan. 20. 16:39
 39/49 anonim ***** válasza:
25%
azok akik itt nagyban verik a szájukat, hogy vigye haza, egyáltalán átéltek már hasonlót? voltak már ilyen élethelyzetben? ha nem, akkor inkább maradjatok csöndben és ne itt osszátok az igét...
2014. jan. 20. 18:38
 40/49 anonim ***** válasza:
91%

Kedves #39, milyent? Olyat, hogy a nagybeteg férj otthon szeretne meghalni, a felesége haza akarja vinni (úgy tűnik, vannak még normális nők, akikben a szüléstől nem íródik felül a "jóban-rosszban"), és a rokonság meg okoskodik annak a szerencsétlen asszonynak, akinek fiatalon ott a haldokló férje és a tán iskolát kezdő hamarosan félig árvává váló gyereke?

Nem kérlek, ilyent még nem éltem át - sőt, valszeg nem is fogok... hamarabb fognám meg a kaszát-vasvillát, ha bárki okoskodni kezdene ilyen helyzetben... ez kb ennyi. Egyszerűen már bocs, de hányingerem van attól a véleménytől, amelyik mindenféle nyakatekert okoskodással meg akarja akadályozni azt az alapvető, természetes emberi igényt, hogy egy egymáshoz tartozó pár két tagja együtt töltse az utolsó napjait. Ez így tiszta?

Olyant, hogy nagy beteg vagy haldokló közeli hozzátartozó otthon? Igen, olyant már átéltem...

2014. jan. 20. 18:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!