Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Haldokló beteg családtagot...

Haldokló beteg családtagot hazavinnéd meghalni vagy kórházban haljon meg ha van otthon kisgyerek?

Figyelt kérdés

Kisgyerek életkora 7 év.

A haldokló családtag az egyik szülő,a leépülés látványa még a felnőtteket is elborzasztja.

A kisgyereket nincs lehetőség máshova költöztetni addig.

Te hogy döntenél?

2014. jan. 20. 14:23
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
60%

Úgy látom, nálad inkább az a kérdés, hogy a szülőt tartod-e fontosabbnak, vagy a gyereket?

Többet inkább nem írok, mert az ilyen gondolkodástól 300 a vérnyomásom... semmibe venni egy haldoklót, azért, hogy egy 7 éves gyerek jajjszegénypicilelke ne sérüljön? Ahhh...

2014. jan. 20. 14:46
 12/49 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk velünk volt a nagyi igaz én 10 éves voltam nem 7, de egyáltalán nem maradt meg rossz emléknek.
2014. jan. 20. 14:47
 13/49 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem is kegyetlenség megtagadni, ha ez az utolsó akarata. A 7 éves gyerek meg már nem olyan pici, el lehet neki magyarázni, nem kell burokban nevelni csak azért mert gyerek, az élethez bizony ez is sajnos hozzátartozik. Én is kisebb voltam, amikor haldokló hozzátartozót meglátogattam a kórházban, ijesztően nézett ki ennek ellenére nem ért trauma, és nem azt a képet őrzöm az emlékeimben sem.
2014. jan. 20. 14:49
 14/49 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem valamit tisztázni kellene, a születés meg a halál, az élet kezdete és vége, az az élet természetes része. És hát csak az elmúlt 100 évben gondolják azt, és csak egyfajta civilizációban, hogy ezeket dugdosni kellene, mert "jajjdenagykártokoz" - véletlenül pont abban a civilizációban, ahol meredeken csökken a születésszám, és az emberek kb negyede klinikai idegbeteg...

Az elmúlt évmilliókban, meg más helyeken ma sem gondolják úgy, hogy a születést meg a halált dugdosni kellene... és hát érdekes módon pont ezekben a természet-közelibb civilizációkban van nagyobb születésszám, és kevesebb kattant ember... szerintem legalábbis elgondolkodtató, hogy valójában mi káros és mi hasznos.

2014. jan. 20. 14:54
 15/49 anonim ***** válasza:
89%
Tiszteletben tartanám a haldokló ember döntését,a kisgyereknek meg elmagyaráznám,hogy mi a helyzet.Egy gyerek érzi,sőt tudja is,hogy mi történik,csak feldolgozni kell neki segíteni.
2014. jan. 20. 14:54
 16/49 anonim ***** válasza:
90%
Ha a haldoklonak ez kerese, termeszetesen hazavinnem. A gyereknek elotte szepen, mindent elmagyaraznek, ugy, hogy ertse mi tortenik. Ez az elet resze, termesztesen kell kezelni, a gyereknek sem lesz rosszabb, ha odafigyelnek ra. Freud ota kb. csunyan se lehet nezni a gyerekre, mert menten megall a fejldesben. Nagy igazsagokat mondott a bacsi, de a halal pont annyira termeszetes, mint a szuletes, igy is kell hozza viszonyulni.
2014. jan. 20. 14:55
 17/49 anonim ***** válasza:
41%
távolabbi rokonnál volt ilyen sajnos pár éve. 17, 16 és 13 éves gyerek mellé nem vitték haza az édesanyjukat igy ö kórházban halt meg. nekik is haza akarták adni de az apuka kijelentette hogy nem hajlandó mert ne nézzék végig a gyerekek ahogy meghal az anyjuk, de naponta látogatták.
2014. jan. 20. 14:56
 18/49 anonim ***** válasza:
94%

Az én nagyim 7 évesen a kezeim között halt meg sajnos.Pont nála aludtam és akkor lett rosszul és meghalt.Emlékszem szaladtam anyuékhoz az éjszaka közepén.Szerencsére nem laktunk messze egymástól.

Azóta eltelt 22 év de nem érzem,hogy bajom lett tőle.A halál hozzátartozik az élethez.Jobb ha a gyerek ezzel tisztában van.Mi lesz ha meghal?Mit mondasz a gyereknek?

El kell neki mondani az ő szintjén a lényeget.Fel fogja fogni.Nem kell burokban felnőni mert a későbbiekben ebből nagyobb problémák is adódhatnak.

2014. jan. 20. 14:58
 19/49 anonim ***** válasza:
28%
Nekem pont van egy ilyen ismerősöm, az anyuka rákos, 1-2 hónapja van hátra, a kislány 7 éves. Szerintem ne vigyétek haza.
2014. jan. 20. 15:00
 20/49 anonim ***** válasza:
60%

Ez nagyon sok mindentől függene, aki még nem volt ilyen helyzetben, hiába jön a nagy jókodással, hogy haza kell vinni.

Mi voltunk ilyen helyzetben, hazahoztuk a hozzátartozónkat, rosszul döntöttünk, annyira, hogy ő kérte, hogy vigyük vissza.

Nem egyértelmű, mérlegelni kell.

2014. jan. 20. 15:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!