Haldokló beteg családtagot hazavinnéd meghalni vagy kórházban haljon meg ha van otthon kisgyerek?
Kisgyerek életkora 7 év.
A haldokló családtag az egyik szülő,a leépülés látványa még a felnőtteket is elborzasztja.
A kisgyereket nincs lehetőség máshova költöztetni addig.
Te hogy döntenél?
Úgy látom, nálad inkább az a kérdés, hogy a szülőt tartod-e fontosabbnak, vagy a gyereket?
Többet inkább nem írok, mert az ilyen gondolkodástól 300 a vérnyomásom... semmibe venni egy haldoklót, azért, hogy egy 7 éves gyerek jajjszegénypicilelke ne sérüljön? Ahhh...
Szerintem valamit tisztázni kellene, a születés meg a halál, az élet kezdete és vége, az az élet természetes része. És hát csak az elmúlt 100 évben gondolják azt, és csak egyfajta civilizációban, hogy ezeket dugdosni kellene, mert "jajjdenagykártokoz" - véletlenül pont abban a civilizációban, ahol meredeken csökken a születésszám, és az emberek kb negyede klinikai idegbeteg...
Az elmúlt évmilliókban, meg más helyeken ma sem gondolják úgy, hogy a születést meg a halált dugdosni kellene... és hát érdekes módon pont ezekben a természet-közelibb civilizációkban van nagyobb születésszám, és kevesebb kattant ember... szerintem legalábbis elgondolkodtató, hogy valójában mi káros és mi hasznos.
Az én nagyim 7 évesen a kezeim között halt meg sajnos.Pont nála aludtam és akkor lett rosszul és meghalt.Emlékszem szaladtam anyuékhoz az éjszaka közepén.Szerencsére nem laktunk messze egymástól.
Azóta eltelt 22 év de nem érzem,hogy bajom lett tőle.A halál hozzátartozik az élethez.Jobb ha a gyerek ezzel tisztában van.Mi lesz ha meghal?Mit mondasz a gyereknek?
El kell neki mondani az ő szintjén a lényeget.Fel fogja fogni.Nem kell burokban felnőni mert a későbbiekben ebből nagyobb problémák is adódhatnak.
Ez nagyon sok mindentől függene, aki még nem volt ilyen helyzetben, hiába jön a nagy jókodással, hogy haza kell vinni.
Mi voltunk ilyen helyzetben, hazahoztuk a hozzátartozónkat, rosszul döntöttünk, annyira, hogy ő kérte, hogy vigyük vissza.
Nem egyértelmű, mérlegelni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!