Gyermeketekben már volt kullancs? Ha igen, hány éves volt
és hogy szedtétek ki?
Az unokatesóm kislányában volt nemrég. 3,5 éves, én vettem ki a lábából. Gyógyszertárban kapható kullancscsipeszt használtam, semmi gond nem volt, leszámítva, hogy szegényke nagyon megijedt tőle.
2013. júl. 22. 21:38
2/19 A kérdező kommentje:
Az én fiamban kétszer volt.2000 nyarán Hajdúszoboszlón az orvos szedte ki (akkor a feje beszakadt,mikor mi kezdtük el kiszedni,így jött az orvos),2003 tavaszán pedig én.
Kisfiamban 3 évesen és NOVEMBERBEN volt kullancs a golyócskájában.Levittük az ügyeletre,és az orvos flegmán megjegyezte,hogy ilyenkor kullancs?Azért megnézte és vágta a pofákat,hogy tényleg.Ő szedte ki,ketten fogtuk le szegényt,nagyon meg volt rémülve.
2013. júl. 22. 21:42
4/19 A kérdező kommentje:
Az én fiam hála Istennek nagyon jól tűrte,szegénykém nagyon sokat szenvedett már előtte és utána is a mai napig.Öt éves korában már háromszor volt műtve :(
A fiamban volt már, kb 3 éves volt, vadasparkban voltunk, pisilésnél vettem észre a combján. Ott, azonnal kiszedtem, nem volt semmi gond, őt sem ijesztettem meg. Régen, még gyerekkoromban egy táborozás után kb 10- et szedtem ki magamból, ez nem vicc! Szerencsére nem lett bajom. Én úgy tudom, javítsatok ki, ha nem, hogy az első 24 órában, ha észrevesszük, nem lehet belőle baj.
2013. júl. 22. 22:31
14 hónapos kislányom lábán találtam pár hete. Kullancs csipesszel azonnal kiszedtem. Sírt, de inkább azért, mert le kellett fogni a lábacskáját
2013. júl. 22. 22:37
Igen volt, az 5 éves lányomban, megfogtam kicsavartam és ennyi!
Akkor most elárulok egy dolgot mindenkinek, kicsit túl van misztifikálva ez a téma, a kullancsnál annyi a lényeg, hogy minél hamarabb ki legyen véve, és ha kicsi a gyerek ott van szülő a fürdésnél, észreveszi időben, vagy lefekvés előtt átnézi. Ha beszakad, hát akkor sincs semmi.
Sok a bugyuta tévhit, meg ijesztgetés.
Nem ügyeleti ellátás körébe tartozik, és nem kell kórházba se vinni.
KI KELL VENNI, ENNYI!
2013. júl. 22. 23:03
Ne csináljátok már, hogy fáj, meg szegény gyerek,komolyan mondom hihetetlen!
Persze sír, mert látja, érzi a szülőn, hogy pánikol meg nem szeretik ha lefogják.
Az én lányom krónikus beteg, és ennél 100x nagyobb lelki és testi fájdalmakat él át. Ja előző voltam
2013. júl. 22. 23:07
9/19 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó,az én fiam vérnyomásbeteg,szívbeteg,refluxos,allergiás,ötször műtötték,és olyan pokoli fájdalmai vannak,hogy már én is öngyilkos lettem volna.
Nem azt vitatom melyikünk gyereke betegebb, csak nem szeretem, ha bolhából elefántot csinálnak, ezt általában mondom, és a kullancs klasszikus példa erre.
Nyilván a krónikus beteg gyerekekben sokkal több félelem, szorongás van, mindentől, látom az én gyerekemen is, amiből egy egészséges gyerek nem csinál problémát, az neki egy kis feszültséget okoz. Nyilván az előzmények miatt, (mi is megjártuk a hadak útját)
2013. júl. 23. 07:59
Kapcsolódó kérdések: