Kullancs volt a kicsiben, mit figyeljek, mit tegyek?
Ha megvan a kullancs, vidd el kivizsgáltatni.
Ha lázas lesz a gyerek, vagy bármi betegségféleség, egyből mondd az orvosnak a kullancsot.
Jegyezd meg a dátumot.
Nem.
Istenhegyin csinálják, úgy tudom, az árat nem, de biztos fent van a honlapon.
Ha a csípés helyén körkörös, gyűrűszerűen egyre táguló piros folt lesz, az fertőzés jele. Ha kedvetlen, fáradékony, nincs étvágya, szédül az is jelenthet fertőzést, de ezek bármi mástól is lehetnek, tehát nem egyértelműen erre utalnak. Írd fel, hogy mikor és hol csípte meg, és ha a következő pár évben bármi komoly gondja lenne, akkor említsd az esetet a kivizsgáló orvosnak.
Ez így nagyon komolyan hangzik, de ne aggódj, az esetek nagy részében nem fertőz a kullancs, ha időben kiszedtétek, és nem nyomkodtátok, krémeztétek.
Egy sima kullancs csípés miatt én nem vinném el külön dokihoz, a legközelebbi találkozónál említsd meg.
Anyukámban fertőzött kullancs volt. SOKÁIG!
Ami fontos, hogy ha fertőzött is ne legyen bent sokáig, ha aznap másnap vagy még harmadnap kiveszitek nincs is gond.
Ha mégsem akkor a csípés helyét kell figyelni, köralakú piros foltot kell nézned ami kifelé erősödik, tehát nem kivül halvány belül pedig erősebb piros mit általában egy csípés, hanem pont fordítva.
Az enyémben tavaly volt egy, a kis vállában, kiszedtük neki teafaolajos vattával, néztem pár napig a helyét de nem lett semmi baj:-)
Nálatok sem lesz! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!