SOS kullancs volt a kutyamban, milyen tunetekre figyeljek?
Nagyon megbiztam a spot on-ban amit eddig hasznaltunk,sose volt meg benne kullancs,erre tegnap a hasanal talaltunk egy befurodott bogarat... Szinte biztos,hogy kullancs bar meg eleg kicsi volt,gondolom meg nem szivta .eg tulsagosan magat verrel.
Remelem,hogy nem kapott el semmit a kutyam,de ha igen, akkor milyen tunetek jelentkezhetnek nala,van lappangasi ido?
Elore is nagyon koszonom a valaszokat!
Itt az én kérdésem, olvasd el:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2780822-most-..
Remélem nem lesz baja!
Minden tünetre figyeljetek, ha bágyadt a kutya, vagy bármi más gyanúsat láttok, akkor irány a doki.
Egyik szer sem véd 100%-osan a kullancsok ellen, főleg nagyon kullancsos területen. Nekünk is becsúszik évente 2-3/kutya, de ennél lejjebb még nem sikerült vinnünk az arányt, úgyhogy nem cserélgetünk.
Koszi mindkettotoknek!
Az a nehez ebben most,hogy a meleg miatt alapbol tobbet pihen es kerti kutyus ugyhogy a pisit se tudom mindigellenorizni.. Az etvagya jo,bar tegnap othagyott par falatot, de utana a macska kajajat azert befalta.
Szia!
Hát az a baj, hogy most hiába nézed a tüneteket, több év is lehet a lappangási idő.
De nyugi,ha szépen, szakszerűen vettétek ki a kullancsot, és nem érezte hogy haldoklik, + 4 óránál kevesebb ideje volt a kutyában, akkor szinte tuti, hogy semmi gáz nincs.
az enyémekben naponta találok 1-2-t...
Egyszer meg egy erdei séta után magamon találtam 97-et, ráadásul még bébikullancsok voltak, szabad szemmel alig látható, halványsárga színűek.
Nincs semmi bajom.
Csak ne fürdesd a kutyát, csak ha tutira megnézted, hogy nincs benne kullancs...
Ne kenj a kullancsra krémet, stb...
Csipesszel megfogod a nyakánál (nem ezekkel a sz.r kullancscsipeszekkel, hanem normális fém szemöldökcsipesszel) megszorítod és csavarva kihúzod.
Ritkán beleszakadhat a feje, nem baj, kicsit begyullad és a kutya szervezete kilöki.
"Hát az a baj, hogy most hiába nézed a tüneteket, több év is lehet a lappangási idő."
Ez milyen marhaság?
milyen marha, aki megkérdezi, hogy ez milyen marhaság?:)
olvass utána, és fogadjunk egy naugyéban, hogy nekem van igazam...:)
szerintem nem vagy tisztában vele, mennyi betegségnek van akár 1 év vagy annál is hosszabb lappangási ideje.
a babézia idült változatát (tartós parazitémia) például labori eredmények alapján sem lehet egyértelműen megmondani.
Rengeteg fertőzött kutya van, aki tünetmentes hordozó.
Kutyákban a lyme-kór lappangási ideje a csípéstől számított 2-5 hónap!
és még ekkor is csak ízületi gyulladás szokott lenni a tünet, amiről sok orvos nm is sejti, hogy lyme okozza.
A jó hír, hogy egy spirochéta baktérium okozza, ami cisztává alakulva "utazik" a kullancs emésztőrendszerében, és 24-48 órás vérszívásra van ahhoz szükség, hogy visszaváltozzon átadásra lehetséges alakba.
Most nem sorolok fel több ilyen betegséget, de hidd el, van pár.
éééérteeem:)
és mondd csak, a babesia túlheveny, heveny, félheveny vagy idült változatáról olvastál?
ha figyeltél volna, akkor láthatod, hogy én az IDÜLT, vagyis tartós parazitémiáról írtam.:)
És nem értem mi a gond a hónapokkal, 2-5 hónap lappangási ideje van a lyme-kórnak, ezt is írtam.:)
A kérdező a lappangási időre is rákérdezett.
Jobb, ha tudja, hogy igen,nagyon is hosszú lappangási időre is számíthat.
Ha pedig heveny fertőzésről van szó, napokon belül igencsak egyértelmű tüneteket fog produkálni a kutyája, amivel minden normális ember azonnal megy az állatorvoshoz.
Most ezeket minek soroljam fel?
De remélem, semmi baja nem lesz a kutyának, ahhoz kell egy kis pech is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!