Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyermeketekben már volt...

Gyermeketekben már volt kullancs? Ha igen, hány éves volt és hogy szedtétek ki?

Figyelt kérdés
Orvos húzta ki vagy otthon végeztétek el?

2013. júl. 22. 21:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
És ha Neked is beteg a gyereked, akkor valójában egy kullancs meg se kottyan.
2013. júl. 23. 08:00
 12/19 anonim ***** válasza:

Nálunk sajnos nagyon természetes dolog a kullancs, nincs olyan hét szezonban, hogy ne látnék, de volt rá példa, hogy napi kettő volt bennünk.

Saját példát írok, mert gyermekem nincs, de mi sosem pánikoltunk, meg a többi gyerek sem a családban...

Ez van, ha a Gerecse lábánál a csalitosban játszik az ember.,..

A lényeg, hogy annyra természetesnek kell venni, mint egy szúnyogcsípést, akkor a gyerek sem veszi akkora dolognak..

2013. júl. 23. 08:07
 13/19 anonim ***** válasza:

Szia! Hétéves gyerekemből számtalan alkalommal szedtünk már ki kullancsot – sima itthoni csipesszel. Egyik ismerősöm mondta, hogy a bp-i „kullancsdoki” szeirnt a kullancskiszedés lényege, hogy gyors, határozott mozdulattal kell csinálni. Ha beszakad a feje, nem tragédia, normális esetben kidobja magából a szervezet. Csak nyomorgatni, ezzel-azzal bekenni, besózni stb. nem szabad, mert olyankor nyomja vissza a „nyálát”, amitől fertőzést lehet kapni.

Állítólag a kullancsok 90%-a fertőzött Lyme-kórral vagy agyhártyagyulladással, de ha az ember a lehető leggyorsabban kiveszi az állatot magából, akkor nagyon csekély az esélye, hogy bármi baja lesz. Az a gond, ha napokig benne van, és jól megszívja magát, mert olyankor is elkezd „visszaköpködni”.

2013. júl. 23. 12:58
 14/19 anonim ***** válasza:
(13. vagyok : úgy értettem az első mondatomat, hogy egész kicsit korától kezdve sokszor előfordult, hogy volt már a gyerekben kullancs.)
2013. júl. 23. 12:59
 15/19 anonim ***** válasza:

3,5 éves fiamban 2 hónapja találtunk egyet.Nagyon picike volt,tűhegynyi csak,még nem szívta meg magát.Kullancs csipesszel kiszedtük rögtön.

Rá egy hónapra jött ki rajta a Lyme-folt.Kapott antibiotikumot,és úgy néz ki minden rendben.

2013. júl. 23. 16:24
 16/19 Granulátum válasza:

Milyen Hajdúszoboszló?

A kullancstérképek alapján csak a Dunántúlon meg az Északi-középhegységben van. Ezektől délre és keletre nincs, főleg az Alföldön.

2013. júl. 24. 10:04
 17/19 A kérdező kommentje:

Granulátum:Nagyon okosnak akarsz tűnni.De:

1.Ez 2000 nyarán volt,akkor még nyílván ott is volt kullancs.

2.Az ország egész területén van most is kullancs,így 2000 nyarán is volt Hajdúszoboszlón kullancs.

Igaz,hogy a 2.kérdés az 1.kérdést minimálisan cáfolja,és akár paradoxont is létrehozhat,de itt van két példa arra,hogy hülyeséget írsz.

2013. júl. 24. 10:54
 18/19 anonim ***** válasza:
Nekünk most májusban volt a 4 évesemben. A fején volt épp a választékánál, így vettem észre. Icipici volt még. Pont egy gyógyszertár mellett voltunk amikor észrevettem, bementem, vettem egy csipeszt és még ott bent ki is szedtem, szépen kijött. Megijedtem, elgondolkoztam, hogy inkább vigyem-e orvoshoz de végül nem vittem. Nem lett semmi baja.
2013. júl. 28. 18:09
 19/19 anonim ***** válasza:

A majd 3,5 éves lányomban májusban és júniusba is volt.

Első alkalommal nagyon megijedtem,mert sose láttam még kullancsot emberben.

Találtam egy youtube videót hogy kell kiszedni.Szemöldök csipesszel megfogtam,közepes tempóban határozottan kihúztam. feje beleszakadt,de az nem vész,a méreg nem ott van.A kullancsot eltettem,ha netán jelentkezne az a bizonyos kokárda szerű folt,de szerencsére sehol semmi.Véletlenül vettem azt észre,mert a füle mögé mászott be.

Második alkalommal nem volt nehéz észre venni,mert az arcába mászott bele.Annak már nem szakadt bele a feje,de a mi napig meglátszik,hol akart tanyát ütni.Remélem elmúlik

2013. aug. 11. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!