Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Haldokló beteg családtagot...

Haldokló beteg családtagot hazavinnéd meghalni vagy kórházban haljon meg ha van otthon kisgyerek?

Figyelt kérdés

Kisgyerek életkora 7 év.

A haldokló családtag az egyik szülő,a leépülés látványa még a felnőtteket is elborzasztja.

A kisgyereket nincs lehetőség máshova költöztetni addig.

Te hogy döntenél?

2014. jan. 20. 14:23
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
42%

Fuhh, aki még életében nem került ilyen helyzet, az inkább maradjon csöndben, és ne a kérdezőt szapulja, így is van elég gondja.

2 éve anyukám keresztanyjával voltunk hasonló helyzetben. Nagyon leépült, mint szellemileg, mint testileg. Bár vele még lehetett beszélgetni, de menni már nem igen tudott, vécére már nem tudott magától kimenni, enni, inni nem akart. Képtelen voltunk beadni egy szintén ilyen elfekvőbe, csak a fizetős részre (ott azért nagyságrendekben jobb a helyzet). Itthon sajnos nem tudtuk volna biztosítani számára a 24 órás felügyeletet (cukor betegség és hasnyálmirigy rák miatt).

Nagyjából 2-3 hónapot volt bent. Az elején ő is mondta, hogy haza akar jönni, kért minket, fenyegetőzött, sírt, kegyetlen volt végig nézni ezt az egészet, és nagyon fájt, hogy nem tehetünk semmit. Mindennap bejártunk hozzá, de azért itthon jobb helye lett volna.

A kórházban (elfekvő, vagy nevezzük akárminek) rosszul vették fel anyukám adatait, így mikor meghalt, nem tudtak minket értesíteni (az utolsó nap délelőtt bent voltunk nála, akkor már lehetett tudni, hogy már nincs sok hátra...), mikor elmentünk, utána pár órára rá meg is halt. Sajnos csak másnap tudtuk meg, amikor mentünk be ismét meglátogatni, és anyukám csak az üres ágyat találta.

Azóta is nagy tehet számunkra az a tudat, hogy tényleg jól döntöttünk-e. Ebben az esetben is nektek kell döntenetek, hogy ha haza is viszitek tudtok-e róla a nap minden órájában gondoskodni, vagy ha a kórház mellett döntötök, tudtok-e élni a bűntudattal.

Ami pedig a gyereket illeti, ha úgy ítélitek meg a helyzetet, hogy az még egy felnőtt számára is kegyetlen végignézni, akkor inkább ne vigyétek be; meséljetek neki, hogy mi van a szülővel, hogy érzi magát, mi fog valószínűleg történni vele, de jobb az, ha úgy marad meg az emlékeiben, ahogy régen.

2014. jan. 20. 15:05
 22/49 anonim ***** válasza:
17%

Férjem édesapja otthon halt meg.LAkáson. Nekünk kellett intézni a temetést(annak ellenére hogy 4 éves kora óta nem látta).S azt szeretném kihozni belőle hogy nekünk el kellett mennio a városba ahol lakott hogy a háziorvostól kérjünk boncolási kérelmet. Majd másnap(csak de van a kórházban temetési ügyintézés) le kellett vinni hogy a ho ilyent kér. Majd a korház által elkészült és kitöltött papirokat le kellett vinni a házirorvosnak,majd ezt vissza vinni a kórházba a temetést/hamvasztást elintézni.

Igaz nem tudtuk hogy meg fog halni,otthon lakott.Ha a kórházban halt volna meg,akkor elég lett volna egyszer őket felhívni hogy igen a mi rokonunk.S hogy kérünk-e boncolást vagy sem.De mivel otthon halt meg,igy a boncolás kötelező.S utána meg csak a temetést/hamvasztást kellett volna kérni.

(Bp,Szfehérvár,Dég,Székesfehérvár s kocsink nincs csak egy kis akkor még 7 hós picink.

Mit szeretne aki a kórházban van? Sajnos az elfekvőben lehet 1 hete és féléve is:(

2014. jan. 20. 15:05
 23/49 anonim ***** válasza:
44%
Én nem vinném haza. Szerintem nem lenne jobb helyen otthon, mint egy kórházban. Pláne, ha ahogy mondod csövek lógnak belőle. Otthon mit kezdenénk ezekkel a csövekkel? Én nem vagyok egészségügyis, nem értek ezekhez, nem tudnék velük mit kezdeni. És nem csak a gyerek miatt, magam miatt sem akarnám, hogy akár még hónapokig egy fél lábbal a sírban lévő ember mellett járkáljunk a házban, aki már nem is nagyon érzékeli a külvilágot, nem beszél, nem mozdul, stb. A kórházban meglátogatnánk minden nap, de nekem elég nagy lelki teher lenne, ha otthon feküdne. Pláne, hogy reggel felkelek, elmegyünk dolgozni, a gyerek iskolába, és akkor azon kattogni egész nap, hogy mire hazamegyünk él-e még? Á... Én ezt a szitut el sem tudom képzelni.
2014. jan. 20. 15:08
 24/49 anonim ***** válasza:
87%
Számomra ez nem lenne kérdés. A gyereknek tudnia kell már, mi van a másik szülőjével attól, hogy nem látta. Ha pedig nem tudja, vagy hazudva lett neki akkor az nagyon nagy baj. Én nem akarnám, hogy az akit szeretek, vele élek, akinek szültem máshol haljon meg csak azért, mert csúnya látványt nyújt. Természetes, hogy a lehető legszebb környezetben, a saját otthonában azok között, akik szeretik.
2014. jan. 20. 15:13
 25/49 anonim ***** válasza:
97%
Egy ismerősöm hazavitte, 7 éves volt a kisebbik. Igyekezett nagymamához elvinni a kicsit minél többször, hogy ne lássa a szülőt ramaty állapotban. Mikor meghalt, a kicsilány vádaskodott, hogy nem is láthatta utoljára az apját. Azt nem tudom, utólag mit érez, mit gondol, akkor inkább az viselte meg, hogy távol tartották tőle.
2014. jan. 20. 15:15
 26/49 anonim ***** válasza:
42%

számomra se lenne kérdés, nem vinném haza. a 15 éves volt a barátnöm mikor az édesanyja meghalt rákban..beleégett az agyába a kép az édesanyjárol. ugyanigy volt a másik barátnöm is, csak ö éppen 23 éves volt..

az apukám 9 honapot volt elfekvöben, gépeken, hol komában hol nem..ö is lesoványodva, pelenkázva, és mindenütt felfekvése volt (bolond anyám meg behivott mikor kötözték át a sebeit és konkrétan ott volt rothado hus, és a csont) nem! én 28 évesen sem akartam igy látni az apámat. a mosolyát, a gesztusait nehezebb felidézni, mint azt a látványt, ahogyan utoljára láttam.

2014. jan. 20. 15:22
 27/49 A kérdező kommentje:

Kérdésekre sorban:

9: édesapja a gyereknek

10: már hónapok óta kórházban van,gyerek elfogadta,hogy nem látja

11:nekem az a fontosabb,aki ittmarad,aki előtt ott az élet,én nem tenném lelki nyomorékká

16-17: nincs a haldoklónak döntése,már nem beszél,csak lélegzik,vegetál

19:egy öregnek meghalni más,az a természet rendje,csecsemők születnek,öregek meghalnak.De a kérdésben nem öreg a haldokló.

24: katéterek csöve,infúzió csöve,amiket otthon is lehet cserélni,tisztítani

27: hasonló a látvány , seb, felfekvés, pelenka, csövek, vágások, műtétek nyomai,stb

Nem a másik szülő vagyok,csak rokon.

2014. jan. 20. 15:26
 28/49 anonim ***** válasza:
86%
Hazavinném, ha így kívánja. Ha a gyereknek nem kellene látnia, akkor nem engedném be addig abba a szobába, egy hétéves azért már ismeri a "nem" szó jelentését.
2014. jan. 20. 15:28
 29/49 anonim ***** válasza:
76%
Most lehet elfogadja de 10 év múlva a fejéhez fogja vágni a másik szülőnek arra mérget merek venni.
2014. jan. 20. 15:33
 30/49 anonim ***** válasza:
85%

30, és még tökéletesen igaza is lesz, amikor 17 évesen a fejéhez vágja:)

A gyerek és az egyik szülő kapcsolata fölött nincs a másik szülőnek szava... a gyerek ha akar bemegy, ha nem akar nem megy be, az apja, ha akarja behívja, ha nem akarja, nem hívja be. Ennyi. Abból lesz biztosan a legkevesebb kára, amit saját elhatározásból tesz, és abból a legtöbb, amit mások kényszerítenek rá "hidd el, még hálás leszel érte" fennhéjázással...

2014. jan. 20. 15:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!