Az exem új nője hozta be ma az üzletbe (munkahelyem) a fiam számára a mikuláscsomagot! Tudom, hogy dolgozik a volt férjem, de a 3 év alatt nem volt erre példa. Most nyomoz utánam?
Csak megjegyzés szinten, az én 8.5 éves fiam, ha olyanja van, jól eljátszik a második párom 2.5 éves lányával. Ha nincs olyanja, akkor meg a maga korabeliekkel is tud morci lenni.
Amúgy én is örülök, ha ilyen figyelmesek velem. Persze, ha hátsó szándékot, rosszindulatot akarsz keresni, az a te dolgod, megakadályozni nem tudom. Én azt is másképp értékelném, hogy az új családja egyedül hagyta a fiaddal az apját, hogy kettesben lehessenek. Néha ez is kell, mi is szoktunk a fiammal külön, apás-fiús programot csinálni, és ő hálás érte.
Sok múlik a TE hozzáállásodon. A 8 éves gyerek még nem dönt teljesen önállóan. Ha Te és a volt párod hozzáállása ennyire különbözik, akkor szegény gyerek eléggé bajban lehet, amikor mindkettőtöknek meg akar felelni. (Márpedig meg akar. Ez ösztönös. Ha az egyik szülő a másik ellen hangolja a gyereket, azzal leginkább a gyereknek árt. Nem tudom, milyen a helyzet nálatok, de oda kell figyelni erre!)
Én a helyedben örülnék, ha rendeződne a viszony és a fiam felvenné fonalat az apjával. A gyereknek mindkét szülőjére szüksége van. A válás ezen nem változtat. Az a felnőttek dolga. Ahogyan az is, hogy annak ellenére, hogy ők már nem akarnak együtt lenni tovább, miképp hozzák ki a legjobbat a gyerekük számára ebből a helyzetből? Sok sikert ehhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!