A környezetem azzal nyaggat, hogy mikor lesz már munkahelyem. Hogyan állítsam le őket?
Milyen szinten beszéled a nyelvet? Én felsőfokon beszélek németül, német szakon végeztem bölcsészkaron, IT területen dolgozom. Ha beszélsz valamilyen nyelvet felsőfokon vagy legalábbis erős társalgási szinten, call centerekbe felvesznek telemarketing/telesales vagy helpdeskesnek. Már ha tényleg AKARSZ munkát. Nekem sem ez az álommunkám, de néha muszáj lejjebb adni.
25 N
Tudom, milyen ez. :(
A szüleim nekem is nagyon megértőek voltak, de a környezet... Főleg az idősebbek, ők még abban éltek, hogy mindenkinek dolgozni kellett, és volt is munka.
Ma ez nagyon nem így van, iszonyat nehéz sajnos elhelyezkedni, és akkor is, milyen pénzért... :(
Csak azt tudom mondani, hogy tarts ki, keress tovább, és ne foglalkozz velük!
Mellesleg, amikor el voltam nagyon keseredve, én is elmentem már IT-s munkára... Azt mondták, túlképzett vagyok... Szóval oda sem kellettem.
Remekül éreztem magam. :(
Pedig a kereskedelem nem is olyan vészes. Vagy faluban laksz, és nincs sok bolt?
A szomszédokat le kell rázni. Mikor lesz? Majd ha találok. Vagy maga tud valamit ajánlani? De mindegy, magánügy.
Én is 21 éves vagyok, szintén kereskedelmi végzettséggel, viszont nyelvvizsga nélkül. Már 1 éve nem találok a szakmámban állást, kisvárosban lakom, a közeli nagyobb városban lett volna már munkám, de a bejárás egyes helyekre problémás és a fizetéshez képest drága a bérlet. Most tanulok tovább, majd csak lesz valami.
Engem is nyaggatnak, mondjuk nem annyira, én azt szoktam mondani, régen olyan világ volt, csak az nem dolgozott aki nem is akart. A mai világban nem ezt tapasztalom. Ha tovább mondja, próbálok nem figyelni rá és majd megunja. Igaza van, de a mai világ tényleg nem olyan, hogy mindenkit mindenhova felvesznek, nem mintha régen ilyen lett volna.
Mellesleg, amikor el voltam nagyon keseredve, én is elmentem már IT-s munkára... Azt mondták, túlképzett vagyok... Szóval oda sem kellettem.
Konkrétan az IT-Serviceshez kellett volna menni, én egyetemi diplomával érdekes módon nem vagyok túlképzett, meg az a rengeteg csoporttársam sem, akikkel együtt végeztem és ott dolgoznak. Ezenkívül dolgoztam más call-centerekben is ugyanígy diplomával. Bp-re kell jönni, kistelepülésen várhatod a sült galambot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!