Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim nem foglalkoznak a...

A szüleim nem foglalkoznak a lelki gondjaimmal. Ilyenkor mit tehetek?

Figyelt kérdés

Már jópárszor beszéltem velük komolyan, úgyhogy ha lehet ezt NE javasoljátok.

Lelkisegély szolgálatok sem érdekelnek!

Ahhoz meg túl elcseszett ember vagyok, hogy barátnőm legyen vagy barátaim legyenek.

Ennek türkében mit tudtok javasolni?

2009. dec. 2. 18:36
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Pedig, ha írtál nekünk, máris érzed, hogy jó lenne, ha valaki segítene neked.

Írd meg privátban, ha ciki hogy mindenki olvassa. Elég 1-2 ember, és minden helyrejöhet.

2009. dec. 2. 20:59
 12/27 A kérdező kommentje:

Ezt NEM akarom ismét eljátszani, régebben csináltam, az sem segített, sőt a legtöbb ember csak az önző kíváncsiság miatt érdeklődik a gondjaim felől.

És anonim módon mindenki bátrabb, hiszen mindenki a számítógép mögé bújva ír magáról és nem kapcsolódik hozzá arc.

2009. dec. 2. 21:22
 13/27 anonim ***** válasza:

Hát, bizony én is kíváncsi vagyok. Önző módon, rád.

Van két veled egyidős fiam, rájuk is kíváncsi szoktam lenni. Aztán tanítok egy csapat kamaszt, önző módon rájuk is. Rájöttem, hogy ha nekem ők fontosak, akkor cserében nekem is könnyebb dolgom van. Úgy értem, fontos, amit én is kapok tőlük. A főiskolán pedig, ahova így nyanyaként járok (másoddiploma), rendszeresen találkozom a huszonéves hallgatótársaimmal, hogy beszéljünk meg dolgokat. Holnap is megyek, mert felüdít a fiatalos lendület. Iszunk egy teát együtt. Nyáron még nyaraltunk is csoporttársakkal, a 42 éves főiskolai barátnőm, meg én, és a huszonévesek. Mondhatom, nagyon jó volt. Délután egy 25 éves nagyon tehetséges, de nagyon boldogtalan alsóbb éves lánnyal talizok, hogy dumáljunk egy jót. Tanulunk egymástől.

Na, hát akkor most mi legyen? Te mit szeretnél, hogyan segíthetünk neked?

2009. dec. 2. 21:46
 14/27 anonim ***** válasza:
Esetleg olvass az érzelmi intelligencia fejlesztésével foglalkozó könyveket. Ezzel biztosan nem ártasz magadnak és rájössz egy csomó dolog hogyan is működik.
2009. dec. 2. 22:02
 15/27 A kérdező kommentje:

Tanácsokra gondoltam, nem segítségre. Nem is értem hogy gondolod, hogy bárkinek is megnyílok és elmondok mindent, mindezt virtuálisan egy vadidegennek. Még ha személyesen lenne, akkor is vadidegenek lennénk egymásnak (már bocsi a nyers stílusért), és tündér meg te sem vagy, hogy csodát tegyél velem.

Köszöntem szépen annak, aki a pszichológust javasolta, még ha nem is élek vele, de hasznos tanács volt.

2009. dec. 2. 22:12
 16/27 anonim ***** válasza:
Az összes tanácsot elutasitottad. Mindenre kifogásokat keresel (nincs erőm végigcsinálni,stb). Nem értem. Ird le inkább konkrétan mit akarsz mit irjunk?
2009. dec. 2. 22:14
 17/27 anonim ***** válasza:
Az, hogy a szüleid nem foglalkoztak a lelki gondjaiddal, miként nyilvánult meg? Elmondtad és elküldtek, elmondtad és mondták, hogy megoldjátok, de nem történt semmi..vagy hogyan történt?
2009. dec. 2. 22:17
 18/27 anonim ***** válasza:

Egészen egyszerűen gondoltam, hogy megnyílsz. Ajánlottam neked pszichológust, meg mások is, de nem éltél vele.

Tanácsot akkor tud neked bárki is adni, ha ismeri a problémát.

Nos, hát szívesen adtam volna neked tanácsot, mert bár pszichológus nem vagyok, de 6 hét múlva szociális munkás leszek.

Képzeld, csupa idegennek adok tanácsot. Bocs, hogy ezt rőlad is feltételezni merészeltem.

Azért szüleidnek nem lenne túl egyszerű dolga, ha törődni akarnának a te lelkeddel, mivel senkinek nem is engeded, hogy törődjön veled.

2009. dec. 2. 22:52
 19/27 anonim ***** válasza:

Szóval elsősorban nem tanácsot akarsz, hanem amint írtad antidepresszánsokat, gyógyszereket.Akkor hajrá, menj egy pszichiáterhez, vagy mit gondoltál, majd itt vki elad neked feketén bogyókat??!!

Valószinüleg vmi antidepresszáns/nyugtatót fogsz kapni, olyant mint pl. a Xanax, Frontin vagy rosszabb esetben Rivotrilt. Hangulatjavító, Sertagen stb

Néhány információ ezekről a gyógyszerekről : rövíd időn belűl teljes függőséget okoznak, idővel egyre több, nagyobb adag fog kelleni, tompa leszel tőle, kába....a szervezeted hozzászokik, de a problémák vissza fognak jönni, leszokni ezekről pedig elég nehéz.Amint írtam is, ha ilyen súlyos gondjaid vannak, inkább ezeknek a gyökerét kellene megkeresni, és azt megoldani.Persze ez egyszerűnek hangzik, h bedobsz egy bogyót, és máris minden rendbe jön, hasonló gondolatmenetekkel kezdik el egyesek a drogkarrierjüket.Egy szóval előbb-utóbb egy zombi lesz belőled.Vannak, akik ezeket a gyógyszereket tudják használni, és megoldást jelent neki, de te csak menekülni akarsz a gondok elől...Keress egy szakembert, vagy merülj el továbbra is az önsajnálatban, de ne várd azt, h itt majd mindenki mimózavirágként fog kezelni, és sajnálgatni, attól nem oldódik meg semmi.

2009. dec. 3. 01:21
 20/27 A kérdező kommentje:

22:17: ha elkezdeném nekik mondani, úgy csinálnak mintha nem hallanák meg és elterelik a témát, tehát nem érdekli őket, vagy ami rosszabb jönnek a hitegetéssel, meg hogy várjak a csodára.

Nem tudom, hogy Isten mért tesz ekkora terhet a vállamra. Szerintem butaság az a közmondás, miszerint Isten mindenkire annyi terhet rak, amennyit kibír, hiszen én már teljesen tönkrementem és már nem vagyok embernek tekinthető.

Csak annyi gerinc van bennem hogy a családom miatt nem adom föl, ha ők nem lennének gondolkodás nélkül a kukába hajítanám ezt az egész sz*rságot.

2009. dec. 3. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!