Hitelfelvétel: igen vagy nem? Ti most bele mernétek vágni?
Van egy lakásunk, kb 6M ft-ot ér. Emellett van megtakarításunk is, 3+4M (ez utóbbi lakástakarék). Maximum 5M-t vennénk fel.
Férjem nettója 450, az enyém 180. De ha elköltözünk, akkor minél előbb szeretnénk legalább még egy gyereket (most van egy 2 éves lányunk), szóval az én fizetésem kiesik.
Most egy 27 nm-es lakásban élünk, itt már hárman is csak szűkösen férünk el. Ha nem veszünk fel hitelt, talán nem tudunk több gyereket vállalni, mert már idősek leszünk hozzá.
Mi a véleményetek?
Mindegy mennyire értékelte fel az értékbecslő. Egy lakásnak annyi az ára, amennyit adnak érte. És jelenleg lent vannak a lakás árak. Ez jó is (olcsóbban lehet venni), viszont eladni is áron alul lehet.
Semmilyen formában nem vennék fel hitelt. A mai világ nem a stabilitásról szól. Ma 450 eFt nettó, holnap munkanélküliség.
Költözzetek ebből a meglévő pénzetekből nagyobba (akár külváros felé) és majd ha félre tudtatok tenni újabb milliókat akkor menjetek még nagyobba, ha szükséges.
Én 4,5 m vettem fel idén és fix törlesztővel 40-et fizetek vissza.
Két LTP-nk van, ami idén májusban, ill. szeptemberben jár le. Mind a kettő havi 20ezres, tehát a legnagyobb. Ezeket díjmentesen a hitelbe lehet forgatni. Max. van egy pár ezres kezelési ktg.
Ezután újra indítok egy LTP-t, szintén havi 20ezerrel.
Esetetekben kérdés, hogy a 6 M-os lakást milyen hamar tudjátok eladni és az új lakásotok árába belefordítani?
Nekünk csak önerőnk (4M) volt, amit a lakásba raktunk.
Ha hitelt veszel fel, akkor biztosítást mindenképpen kell kötnöd. Legalábbis lakásbiztosítást, de ebbe lehet belekombinálni életbiztosítást is! Minden csak biztosító kérdése.
De, ha utána jársz adott banknál, hogy mi kell a hiteligényléshez, akkor tisztábban fogsz látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!