Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hitelfelvétel: igen vagy nem?...

Hitelfelvétel: igen vagy nem? Ti most bele mernétek vágni?

Figyelt kérdés

Van egy lakásunk, kb 6M ft-ot ér. Emellett van megtakarításunk is, 3+4M (ez utóbbi lakástakarék). Maximum 5M-t vennénk fel.

Férjem nettója 450, az enyém 180. De ha elköltözünk, akkor minél előbb szeretnénk legalább még egy gyereket (most van egy 2 éves lányunk), szóval az én fizetésem kiesik.

Most egy 27 nm-es lakásban élünk, itt már hárman is csak szűkösen férünk el. Ha nem veszünk fel hitelt, talán nem tudunk több gyereket vállalni, mert már idősek leszünk hozzá.

Mi a véleményetek?

2014. jan. 13. 12:14
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
2 hónapja volt kint értékbecslő, 7M-ra értékelte.
2014. jan. 13. 12:24
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
A helyetekben azt csinálnám, hogy eladnám a mostanit, kivennék a megtakarításból annyit, hogy tudjak venni egy 3 szobás lakást. Azért az kijön annyiból. Aztán havonta félretennék 100ezret, mert azért ennyi fizetésből az kivitelezhető, ha nem szórjátok a pénzt, és 5 év múlva összegyűlik 6millió forint, amennyi hitelt amúgy fel szeretnétek most venni (és 20 évig fizetnétek vissza a háromszorosát), majd eladnám amit megvettünk, és annak az árából + az összegyűjtött 6 millióból megvenném azt, amiről te beszélsz. Addig a gyerekeknek olyan mindegy, hogy egy lakásban, vagy házban laknak.
2014. jan. 13. 12:24
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Pesten 3 szobás tégla lakás 9-10 millioért max. külsö kerületekben (Csepel, Köbánya, Rákos..Lörinc, Imre) vannak... gondolom a kérdezö, ha most egy 27 nm-es és 6 m lakásban lakik..akkor az a belváros. Szerintem ne vegyetek fel hitelt, az igényeket kell lecsökkenteni.
2014. jan. 13. 12:25
 14/26 anonim ***** válasza:
83%

Mindegy mennyire értékelte fel az értékbecslő. Egy lakásnak annyi az ára, amennyit adnak érte. És jelenleg lent vannak a lakás árak. Ez jó is (olcsóbban lehet venni), viszont eladni is áron alul lehet.

Semmilyen formában nem vennék fel hitelt. A mai világ nem a stabilitásról szól. Ma 450 eFt nettó, holnap munkanélküliség.

Költözzetek ebből a meglévő pénzetekből nagyobba (akár külváros felé) és majd ha félre tudtatok tenni újabb milliókat akkor menjetek még nagyobba, ha szükséges.

2014. jan. 13. 12:31
 15/26 anonim ***** válasza:
75%
Teljes lakásfelújításba ma csak akkor kezdj bele, ha legalább 4 millió kp-d van. Alsóhangon egy belvárosi lakás korszerűsítése kerül most ennyibe.
2014. jan. 13. 12:34
 16/26 anonim ***** válasza:
79%
Az, hogy mire becsüli fel az értékbecslő, és mit adnak érte valójában most, az két külön dolog.
2014. jan. 13. 12:36
 17/26 anonim ***** válasza:
32%
Én semmilyen körülmények között nem vennék fel hitelt. Ki tudja, milyen pénzmozgások lesznek, nem rúgnak-e ki, mennyi pénz lesz a törlesztésre, nem a gyerekek nyakába hullik-e a hitel. Ilyen esetben én még plusz gyereket sem vállalnék, ha nem biztos, hogy olyan színvonalon tudom-e nevelni, amilyenen szeretném.
2014. jan. 13. 12:40
 18/26 A kérdező kommentje:
Nyilván kötnénk biztosítást a hitel mellé, ha mi meghalunk akkor ne a gyerek örökölje.
2014. jan. 13. 12:48
 19/26 anonim ***** válasza:

Én 4,5 m vettem fel idén és fix törlesztővel 40-et fizetek vissza.

Két LTP-nk van, ami idén májusban, ill. szeptemberben jár le. Mind a kettő havi 20ezres, tehát a legnagyobb. Ezeket díjmentesen a hitelbe lehet forgatni. Max. van egy pár ezres kezelési ktg.

Ezután újra indítok egy LTP-t, szintén havi 20ezerrel.

Esetetekben kérdés, hogy a 6 M-os lakást milyen hamar tudjátok eladni és az új lakásotok árába belefordítani?

Nekünk csak önerőnk (4M) volt, amit a lakásba raktunk.

2014. jan. 13. 12:53
 20/26 anonim ***** válasza:

Ha hitelt veszel fel, akkor biztosítást mindenképpen kell kötnöd. Legalábbis lakásbiztosítást, de ebbe lehet belekombinálni életbiztosítást is! Minden csak biztosító kérdése.

De, ha utána jársz adott banknál, hogy mi kell a hiteligényléshez, akkor tisztábban fogsz látni.

2014. jan. 13. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!