Hitelfelvétel: igen vagy nem? Ti most bele mernétek vágni?
Van egy lakásunk, kb 6M ft-ot ér. Emellett van megtakarításunk is, 3+4M (ez utóbbi lakástakarék). Maximum 5M-t vennénk fel.
Férjem nettója 450, az enyém 180. De ha elköltözünk, akkor minél előbb szeretnénk legalább még egy gyereket (most van egy 2 éves lányunk), szóval az én fizetésem kiesik.
Most egy 27 nm-es lakásban élünk, itt már hárman is csak szűkösen férünk el. Ha nem veszünk fel hitelt, talán nem tudunk több gyereket vállalni, mert már idősek leszünk hozzá.
Mi a véleményetek?
Ne hogy már ne találj, a mostani lakáspiacon 9-10 milláért egy 3 szobás 70-80m2-es lakást, tégla, panel tökmindegy:D
Ne vegyél fel hitelt, főleg ilyen pici gyerekkel. Ma már nincs biztos.Ma van holnap nincs meló.Becsüld meg amikor van munka, de viseld el és alkalmazkodj mikor nincs.
Ha havi 80 ezres törlesztőrészlet belefér ( a nettó 450 ezerbe), akkor én simán belevágnék. Persze, ha a férjem fizetésére lehet alapozni a következő 7-8 évben.
Nem írtál túl sok konkrétumot, hogy ebbe az ötmillió hitelben benne van-e a lakástakarék hitelösszege, vagy azon felül, amit megvennétek, azt fel kell-e újítani. A költségeket beleszámoltad-e a szükséges összegbe..stb.
De én ilyen feltételek mellett, ha el tudjátok adni a lakást, akkor költöznék.
a Fundamentánál van áthidaló kölcsön, viszonylag normális kondíciókkal. annak nézzetek utána, szerintem megoldható.
tegyük hozzá, hogy én nagyon ellenzem a hitelt, mert majdnem a dupláját fizeted vissza annak amit felvettél. tudom, a bank nem szeretetszolgálat, de inkább előre gyűjtsön az ember, az jobban megéri.
Az meg egy plusz dolog, hogy szerinted mennyit ér a lakásod.
A lakásod annyit ér ma, amennyit a piacon adnak érte. Lehet, hogy szerinted 6-ot ér, de ha a vevők csak 4-5 öt adnak, akkor jelenleg annyit ér. 27nm-es lakásért, bárhol is legyen, akár egy jobb környéken, nem kapkkodnak a vevők. Ma a minimum amire egy vevő lép:1,5 szobás minimum 40-es lakás. Az ennél kissebbeket csak fillérekért (vedd szó szerint) viszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!