Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit gondolnátok erről?...

Ti mit gondolnátok erről? Hogyan tudnám vele megbeszélni? Én gondolkozom rosszul?

Figyelt kérdés

A páromat tavaly sajnos 3x is kellett műteni különböző problémák miatt, amik természetesen előre "nem vártak voltak", az egyik pedig balesetből adódott. Nemrég szóba került, hogy kötünk biztosítást, ami több dologra is kiterjed (kórházi ellátásra, műtétre, balesetre stb., és persze halálesetre is, mert sosem lehet tudni. (Tudni kell, hogy 2 éve élünk együtt, közös kasszán vagyunk, mindent közösen fizetünk és spórolunk össze; esküvőt és gyerekeket is tervezünk a közeljövőre nézve.) A minap közölte, hogy beszélt az egyik biztosítóval és a napokban küldik neki a kész szerződését, és hogy kedvezményezettnek a testévért adta meg. Kicsit rosszul esett, hogy őt adta meg, ugyanis közösen fizetjük majd ezt is, valamint ha családunk is lesz, illetve házasok leszünk akkor rám/ránk nem is gondol? Megjegyeztem neki finoman, hogy rendben, de ha lesz gyerekünk, vagy ha házasok leszünk akkor mi lesz? (Egyáltalán nem vagyok pénzéhes, nekem is jó állásom van, nélküle is boldogulnék, mielőtt még valakinek ez lenne az első megjegyzése. ) Erre azt felelte, hogy akkor majd módosítunk, mert bármikor lehet. Mondtam neki, hogy ha x évre van lekötve a biztosítás, akkor egyáltalán nem olyan biztos, hogy minden hónapban fel fog kerülni ez a téma, vagy eszünkbe jut egyáltalán módosítani a kedvezményezettet, teszem azt, ha 3 év múlva házasodunk csak stb. Erre már nem mondott semmit, valamint én sem akartam jobban belemenni a témába, mert elgondolkoztam azon, hogy vajon tényleg velem tervez-e, tényleg ennyire nem is számít neki az hogy, esetleg mi lenne velem, vagy a családunkkal? Vajon ennyire nem bízik meg bennem, hogy ameddig nem vagyunk házasok a pénzre pályáznék? Nekem esik ez csak rosszul, én gondolkozom rosszul?

Köszönöm a válaszokat.

2014. jan. 13. 10:47
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Én is arra gondoltam, hogy azért le kellene ülnünk komolyabban megbeszélni ezen dolgainkat, hiszen ezek szerint nem gondolkozunk egyformán. Tisztázni kellene, hogy hogyan is állunk bizalmi téren, fontosság terén. Idén szeretnénk kicsit felújítani a lakást, már tavaly nyár óta tervezgetjük, hogy mit hogyan,mennyit szánunk rá. A lakás az ő nevén van, már azelőtt megvolt neki mielőtt megismerkedtünk volna. Szóba hoztam neki tavaly nyáron, hogy mi lenne ha írnánk majd egy papírt a lakás befejetése után, hogy a felújítás felét én is álltam (mivel közösen spóroltuk össze a pénzt is), ha bármi történne, mert ennyiből azt az x százezret magamnak is félre tudtam volna tenni vésztartaléknak, vagy ha albérletet kellene keresnem stb. Akkor csak nézett rám megdöbbenve, hogy nekem ilyen eszembe jut egyáltalán, és hogy nem bízom benne? Vagy hogy a szüleiből kinézem, hogy nem adnák meg nekem "ami jár", ha vele bármi történne? Aztán azóta sem jött elő ez a téma, de akkor még én éreztem magam rosszul, hogy ilyen eszembe jutott... ezek után most meg tessék. :)
2014. jan. 13. 12:05
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Elég érdekesen gondolkozik.A helyedben mindenképp ragaszkodnék a felújítási költségek lepapírozásához.Ez is amolyan "életbiztosítás".Tegyél majd el minden számlát :)
2014. jan. 13. 12:22
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
9 éve élek együtt a férjemmel, közös a lakás, esküvő 4 éves volt, gyerek most van tervezve. Mégis az öcsém az én kedvezményezettem az élet biztosításomban, az férjemnek az ő öccse. Egyikünk testvére se szorul támogatásra, viszont! 1000%-ig biztosak vagyunk abban, hogy ha történik velünk valami, akár együtt, akár külön akkor a testvéreink nem tartják meg a pénzt, hanem odaadják az életben maradtnak vagy a gyerekeinknek. Tegyük fel, ha egy autó balesetünk és ott maradnánk mindketten, a pénz meg ugye maradna a biztosítónál mert nincs kedvezményezett, pont nem fogja őket érdekelni, hogy éppen nekünk volt kedvezményezett vagy van 2-3-15 gyerek akinek nagy segítség lenne a pénz. A testvéreink élet biztosításában szintén mi vagyunk a kedvezményezettek, pedig mondjuk az én öcsémnek már van 2 gyereke is, soha eszembe nem jutna nem odaadni a feleségének a biztosítási pénzt, ha bármi történne az öcsémmel, még úgy sem, hogy egy kiskanálnyi víz sok is lenne hogy megfojtsam benne a kedves sógornőt! Mindezek ellenére feltétel nélkül imádjuk egymást a férjemmel és 100000%ig biztos vagyok abban, hogy együtt akarjuk/fogjuk leélni az életünket! Nem kell rögtön az ördögöt a falra festeni, csak picit gyakorlatiasabban kellene nézni a dolgokat.
2014. jan. 13. 13:33
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg család ide vagy oda nem lehet 100%-ban megbízni senkiben a mai világban. A kisördög ott bújkál mindenkiben. Ha meg már van gyerkőc akkor egyszerűen a jogos örököst kell beírni. A kérdezőnek pedig annyit, én ezt nem hagynám annyiban az biztos, beszélgessetek el a pároddal, hogy komolyan gondolja-e veled..
2014. jan. 13. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!