Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit gondolnátok erről?...

Ti mit gondolnátok erről? Hogyan tudnám vele megbeszélni? Én gondolkozom rosszul?

Figyelt kérdés

A páromat tavaly sajnos 3x is kellett műteni különböző problémák miatt, amik természetesen előre "nem vártak voltak", az egyik pedig balesetből adódott. Nemrég szóba került, hogy kötünk biztosítást, ami több dologra is kiterjed (kórházi ellátásra, műtétre, balesetre stb., és persze halálesetre is, mert sosem lehet tudni. (Tudni kell, hogy 2 éve élünk együtt, közös kasszán vagyunk, mindent közösen fizetünk és spórolunk össze; esküvőt és gyerekeket is tervezünk a közeljövőre nézve.) A minap közölte, hogy beszélt az egyik biztosítóval és a napokban küldik neki a kész szerződését, és hogy kedvezményezettnek a testévért adta meg. Kicsit rosszul esett, hogy őt adta meg, ugyanis közösen fizetjük majd ezt is, valamint ha családunk is lesz, illetve házasok leszünk akkor rám/ránk nem is gondol? Megjegyeztem neki finoman, hogy rendben, de ha lesz gyerekünk, vagy ha házasok leszünk akkor mi lesz? (Egyáltalán nem vagyok pénzéhes, nekem is jó állásom van, nélküle is boldogulnék, mielőtt még valakinek ez lenne az első megjegyzése. ) Erre azt felelte, hogy akkor majd módosítunk, mert bármikor lehet. Mondtam neki, hogy ha x évre van lekötve a biztosítás, akkor egyáltalán nem olyan biztos, hogy minden hónapban fel fog kerülni ez a téma, vagy eszünkbe jut egyáltalán módosítani a kedvezményezettet, teszem azt, ha 3 év múlva házasodunk csak stb. Erre már nem mondott semmit, valamint én sem akartam jobban belemenni a témába, mert elgondolkoztam azon, hogy vajon tényleg velem tervez-e, tényleg ennyire nem is számít neki az hogy, esetleg mi lenne velem, vagy a családunkkal? Vajon ennyire nem bízik meg bennem, hogy ameddig nem vagyunk házasok a pénzre pályáznék? Nekem esik ez csak rosszul, én gondolkozom rosszul?

Köszönöm a válaszokat.

2014. jan. 13. 10:47
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem a kérdéseimből, hogy hogyan tudnám vele finoman ezt megbeszélni, vagy egyáltalán kell-e erről beszélni? Ti mit gondoltok?
2014. jan. 13. 10:49
 2/14 anonim ***** válasza:
73%
Kedvezményezettet bármikor lehet módosítani.
2014. jan. 13. 10:53
 3/14 anonim ***** válasza:
Ha ennyire együtt éltek, az már olyan mint ha házasok volnátok, akkor pedig csak kellene a beleegyezésed, hogy a közösen fizetett biztosításnak az öccse legyen a kedvezményezettje. Van valami oka, hogy az öccsnek szán pénzt? Most is támogatjátok az öccsét valamilyen formában?
2014. jan. 13. 10:57
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem, nem támogatjuk a testvérét, valamint azért a kapcsolatuk sem olyan, hogy minden nap beszélnének, vagy egyáltalán tudnának valamit is a másikról. Szóval azért meglepett a dolog..
2014. jan. 13. 11:01
 5/14 anonim ***** válasza:
89%
nagyon fura, hogy neki a tesója jutott eszébe, nem te. talán nem is tervez veled olyan komolyan mint hiszed
2014. jan. 13. 11:02
 6/14 anonim ***** válasza:
73%
Érthető, hogy rosszul esik. De szerintem ne csinálj problémát belőle, esetleg a kedvezményezett átíratásának tűzzétek ki az időpontját, pl. legyen az esküvőtökkel egyidőben.
2014. jan. 13. 11:06
 7/14 anonim ***** válasza:
92%
Ebben az esetben azt mondanám neki, hogy fizesse egyedül a biztosítást. Ha majd te leszel a kedvezményezett, akkor közösen fizetitek tovább. Ezen még sértődés sem lehet. Ha meg igen, elgondolkodtató. Közös kassza esetén én is megsértődnék, legalábbis tüske lenne bennem.
2014. jan. 13. 11:06
 8/14 A kérdező kommentje:
Problémázni én sem akarok, mégcsak nem is vitáztunk, vagy mutattam, hogy nekem ez rosszul esik. Csak tényleg bennem van az, hogy vajon ez fair? Ugyanis fordított esetben én gondolok rá, úgymond bebiztosítom őt, hogy ha velem bármi történne. Mégiscsak vele élek együtt, vele tervezem/élem az életem. Szerintem egy hosszútávú kapsolatban/házasságban igen is kell gondolni a jövőre, mert sosem lehet tudni mi történik. És szerintem senki sem akarná, hogy a családja hátrányba kerüljön azért, mert ő éppen nem gondolta ezt át, vagy nem foglalkozott vele... De lehet, hogy csak én gondolom úgy, hogy meg kell alapozni mindent, és át kell gondolni a dolgokat.
2014. jan. 13. 11:14
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is érthető, hogy rosszul esik. ELeve nem is értem, miért a testvérét jelölte meg, ha te is fizetni fogod vele együtt?
2014. jan. 13. 11:19
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Mivel semmi oka nincs hogy támogassátok az öccsét, akkor ez abszurd. Mivel két éve együtt éltek, közösen fizettek mindent, akkor nem a házassággal jön majd el a kedvezményezett átírásának ideje, hanem már most itt van, sőt 2 éve itt van. Talán csak arról van szó, hogy nem érezte még át, hogy már nem a családjával van, pontosabban hogy most ti ketten vagytok a család. Legalábbis te úgy élsz, hogy ti lesztek a család, és azt hitted, hogy ő is. Ez nem olyan dolog, amit szőnyeg alá lehetne söpörni. Már aludhatott a kérdésre egy napot, én a helyedben folytatnám a beszélgetést, és ebben az irányban.
2014. jan. 13. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!