Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudnék ebből jól kijönni?...

Hogy tudnék ebből jól kijönni? Megyek vissza dolgozni. Anyám kitalálta, hogy majd ő lesz a picivel és fizetjük a járulékait. De alkalmatlan rá és nem szeretnénk ezt. Viszont ha nem fogadjuk el a "kitalációit", abból égi háború lesz.

Figyelt kérdés
Annyit még bevállalnánk, hogy ők mennének a gyerekekért és napi kb. 1/2-1 órát velük lennének. De ez kb. 100 ezerbe fájna havonta. Ha meg egy itteni embert fogadnánk max. 30 ezer Ft-ba kerülne. Na de ez meg óriási különbség. És ezt megint csak nem raknánk zsebre, hogy inkább egy idegen vigyáz a gyerekeinkre, mint a nagyszülők. Van valakinek valami ötlete?
2014. jan. 12. 17:57
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Én értem mit szeretne a nagyszülő. Gondolom azt, hogy egyéni vállalkozóként legyen bejelentve, mint bébiszitter. Az egyéni vállalkozó járulékai a minimálbér után számolva is majdnem hetvenezer forint, ha a garantált bérminimumból indulunk ki, akkor még több. Plusz a benzinpénz ezek szerint. Ő azt várná, hogy munka helyett (mert sajnos nem talál) vigyáz a gyerekre, cserébe nem kér pénzt, "csak" fizessétek be a járulékait, hogy majd meglegyen a nyugdíja.

Hát elég meredek. Sajnálom anyukádat, de ennyi pénzt nem adnék ki bébiszitterre, akkor inkább maradnék otthon én a gyerekkel. Egyébként belátja, hogy ez nektek mekkora kiadást jelent? Tudja, hogy mennyi járulékot kell majd fizetni? Ha ilyen makacs, sajnos akárhogy döntesz, nem úszod meg a vitát. Ha nem mész bele azért, ha belemész, akkor meg hidd el, a gyereket is a saját elképzelései szerint akarja majd ellátni, nem a te nevelési elveid szerint.

Dönts úgy, ahogy nektek és a picinek a legjobb, anyukád meg majd megbékél. Higgadtan, ész érvekkel támaszd alá, hogy miért így döntöttetek, hátha könnyebben megemészti a dolgot. Egyébként írták már előttem a családi napközit, az nem járható út?

2014. jan. 13. 09:00
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

dehogy vállalkozó akar lenni a nagyi.

Létezik olyan, hogy megállapodás szolgálati idő megszerzésére, onyf oldalán nézzetek utána.

2014. jan. 13. 10:39
 23/24 anonim ***** válasza:
Létezik, de és max 5 évet meg lehet "vásárolni", de azt egyrészt szerintem egy összegben kell, másrészt vannak külön kritériumai.
2014. jan. 13. 11:10
 24/24 anonim ***** válasza:

ez, amit írsz, hogy 5 év és egyben, a hiányzó szolgálati időre vonatkozik, ha betöltöd a korhatárt, de nincs meg a szükséges 15 vagy 20 éved.

Létezik olyan is, hogy szolgálati időre és nyugdíjalapot képező jövedelem megszerzésére, azt havonta kell fizetni és nincs megkötés az időben. Elég magas az összege, de aki munkanélküli tartósan, és esetleg a párja keres annyit, hogy fizetni tudják, megéri. Ha a kérdező anyukájának van még 3 éve, akkor csak utóbbit tudja választani.

2014. jan. 13. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!