Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudnék ebből jól kijönni?...

Hogy tudnék ebből jól kijönni? Megyek vissza dolgozni. Anyám kitalálta, hogy majd ő lesz a picivel és fizetjük a járulékait. De alkalmatlan rá és nem szeretnénk ezt. Viszont ha nem fogadjuk el a "kitalációit", abból égi háború lesz.

Figyelt kérdés
Annyit még bevállalnánk, hogy ők mennének a gyerekekért és napi kb. 1/2-1 órát velük lennének. De ez kb. 100 ezerbe fájna havonta. Ha meg egy itteni embert fogadnánk max. 30 ezer Ft-ba kerülne. Na de ez meg óriási különbség. És ezt megint csak nem raknánk zsebre, hogy inkább egy idegen vigyáz a gyerekeinkre, mint a nagyszülők. Van valakinek valami ötlete?
2014. jan. 12. 17:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100.000 hogy lett?????
2014. jan. 12. 18:25
 12/24 A kérdező kommentje:
Azért ennyi, mert van annak módja, hogy befizessük a nyugdíjjárulékot és egyebeket, hogy a nyugdíjába beleszámolják ezt az időt. Sajnos 3 évvel nyugdíj előtt elküldték, azóta csak rövid időszakokra talált munkát. A legnagyobb problémám a pénzen kívül inkább ez, hogy nem szeretnék nagyon összeveszni vele, de sajnos neki csak az létezik, amit ő kitalál. És elég elrugaszkodott a valós élettől :(
2014. jan. 12. 18:27
 13/24 anonim ***** válasza:
azt ugye tudod, hogy szolgálati idő megszerzésére megállapodást köttök, mert nincs meg a 20 éve (max 5 év vásárolható meg így), akkor egy összegben kell befizetni??? Nem havonta... és a minimálbér 34%-a havonta... szóval ha 3 éve hiányzik...
2014. jan. 12. 18:33
 14/24 anonim ***** válasza:
88%

A logikát akkor sem értem, ha eleve nincs melója akkor mi a retekből fizeti a járulékokat? Vagy azt most is ti fizetitek? A benzinpénz még oké de akkor is!!!

Szerintem te nagyon hintába vagy téve.

2014. jan. 12. 18:38
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdező úgy gondolja, hogy a nagyit bejelentenék munkavállalóként.
2014. jan. 12. 18:53
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

# 14/15

Nem a nagyi fizetné hanem a kérdező. Azt találta ki, hogy ő otthon marad az unokával és ezért a gyerek szülei bejelentik minimálbére és fizetik neki a költéseket.

2014. jan. 12. 19:09
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Napi másfél óra munkáért?? Van bőr a nagyi képén az biztos. Ha ilyen anyám lenne letagadnám. Inkább elmennék takarítani csakhogy a kétgyerekes lányom ne fizessen utánam ennyi pénzt.....Mik vannak :O
2014. jan. 12. 19:16
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Már bocsi, de anyád képén elég vastag a bőr. Annyi még oké lenne, hogy a benzin fizetitek meg esetleg népi pluszt (pl ha a benzin költség egy hétre 6-7 ezer forint, akkor egy 10est adtok neki, na de nem 100.000ftot).

Tulajdonképpen arra kér titeket hogy fizessetek neki azért, hogy a saját unokájára vigyázzon... A helyedben ezek után én vágnám ki a balhét...

2014. jan. 12. 20:47
 19/24 anonim ***** válasza:
81%

Hát ez nagyon gáz...

Alig fogtam fel, hogy mire kell a 100 ezer. Én biztos elásnám a nagyit hátul ha ennyit kérne a gyerekvigyázásért.

2014. jan. 12. 21:40
 20/24 anonim válasza:
100%

Erre a problémára már én is gondoltam,szerintem nálunk is lesz hasonló (bár bízom benne,hogy nem) én a gyerekre hivatkoznék,hogy ilyen idős korban gyereknek gyerek a barátja,hagy szocializálódjon,hiszen később az oviban/isiben milyen lesz,ha kiközösítik őt . A gyerekek (lakhelyükből kiindulva) már a bölcsiben megkezdik a "bandázást";utána ugyanazok a barátok maradnak meg az oviban,isiben,egy-egy befogadottat leszámítva. Így úgy érezném,hogy hátránnyal indulna a gyerkőc az életben.

Plusz,nem a mamának szültél,tehát ha megtehetnétek,akkor te maradnál otthon a kicsivel.

Persze,mint nagyszülő néha érte mehet,de ő már felnevelt téged,most rajtad a sor. Ha hazaértek a munkából foglalkozol a gyerekkel 1-1,5 órát,utána vacsi,fürdés,alvás, ennyi öröme hadd legyen már a szülőnek!

Én még azt a napi 1-1,5 órát se engedném. Majd hétvégén pátyolgathatja az unokát,ill. Amikor nektek segítség kell. Akkorra meg esetleg vesztek bélyeget a kiskönyvébe (ha még ez a rendszer van) ezzeltudtok azért segíteni,hogy a járulék dologba is beszáljatok. Így éves szinten törekedjetek rá,hogy meglegyen a 30 nap,hogy a szoc.segélyt igénybe vehesse,végül a gyes se több! Ezt a pénzt,ha akarja,ráfordíthatja a nyugdíjjárulék kifizetésére,emelett az eü-t már nem kell,hisz mint munkanélküli is regisztrálva van gondolom.

Plusz:a végén oda akar költözni,hogy ne kelljen már minden nap utazgatni,csak egyszerűbb lenne az ő oldaláról nem? Ha meg elfoglaltságot keres,lehet önkéntes meseolvasóa kórházban a gyermekosztályokon (napi 1-3 óra,amennyi időt rászán) és fontosnak érezheti magát!

2014. jan. 13. 05:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!