Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha a párod minden...

Mit tennél, ha a párod minden este megfújatna szondával?

Figyelt kérdés

Hazaérsz, és még mielőtt levetkőznél meg kell fújnod a szondát. Ha nem ittál, simán beleegyezel? Vagy kiakadsz?

Mellesleg a párod azért bizalmatlan veled, ilyen téren, mert fél éve még alkoholista voltál! Így elfogadnád a helyzetet?

2009. nov. 30. 18:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
83%
hmm , hát elég érdekes dolog. szerintem én nem tűrném, mert ez azt jelenti nem bízna bennem és gyerekként kezelne. és elég megalázó szerintem.
2009. nov. 30. 18:41
 2/17 anonim ***** válasza:
84%
Így el,bármikor megfújnám.Ez nem bizalom kérdése,az alkoholizmus betegség.
2009. nov. 30. 18:42
 3/17 anonim ***** válasza:
89%

Ha csak az első két sort olvasom, akkor igen, kiakadnék. Viszont a végét is elolvasva, hááát... Ha ezt velem csinálná valaki, akkor attól függ, hogyan tálalja. Mert ha csak úgy bejelenti, hogy ez lesz, akkor kiakadnék. De ha úgy közelítené meg a dolgot, hogy nekem akar ezzel jót, és ezt hihetően mondaná, akkor talán nem akadnék ki.

Szerencsére sosem voltam alkoholista.

2009. nov. 30. 18:44
 4/17 anonim ***** válasza:
89%
Abban az esetben fogadnám el, ha már lett volna botlásom előtte vagy visszaesésem. Ha ez az első leszokási kísérletem és minden jól megy fél éve akkor sértőnek érezném.
2009. nov. 30. 18:44
 5/17 A kérdező kommentje:

Nos, párom próbál leszokni az alkoholról, fél éve már. Azóta többször volt, hogy megláttam, hogy ivott 1 doboz sört. Persze egy doboz nem sok, de egy volt alkoholistának azért mégis! Arra gondoltam, nem sajnálom a pénzt, veszek egy szondát. Persze ezt még nem tálaltam fel neki.

Egyértelmű, hogy az ő érdeke, hiszen emiatt már majdnem vége lett a kapcsolatunknak.

2009. nov. 30. 18:47
 6/17 anonim ***** válasza:
87%
18:44 vagyok: Így azért már más a helyzet. Szerintem jogos. Egy alkoholistának 1 sör nem sok hanem szinte = a visszaeséssel. Sajnos a függőségeknél mind így van, ugyhogy szondáztasd, de szerintem talán inkább szúrópróba szerűen mint rendszeresen.
2009. nov. 30. 18:54
 7/17 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem ha alkoholista volt igy teljesen jogos. De! Ne legyen olyan szaga mintha te lennék a börtönőre. Mondd el neki,hogy nem szeretnéd ha visszaesne,és aztshe ha zugivo lenne,és ezért beszerzel egy szondát. Ne fenyegetőzz hogyha ez lesz,akkor te ezt léped,meg ehhez hasonlok,első körben elég lesz ennyi.

Egyébként én beleegyeznék,de mondjuk ez attól is függ hogy a párodnak volt6van e betegségtudata,vagy szeirnte nincsen alkoholproblémája.

2009. nov. 30. 19:00
 8/17 anonim ***** válasza:
72%
Egy kapcsolat nem fog működni szondáztatással. Nem vagy a felettese, és ő nem a gyereked. Felnőtt embereknek máshogy kell ezt elrendezniük. Vagy tudsz vele együtt élni, mert megbízol benne, vagy nem. Nem feladatod a nevelése. Ő is találhatna rajtad "szondáztatni valót", ha akarna.
2009. nov. 30. 19:00
 9/17 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom. Félek, hogy visszaesik.
2009. nov. 30. 19:01
 10/17 anonim ***** válasza:

Szerintem sem kell mindennap. Csak három naponta, hetente egyszer. Úgy tálald, hogy érezze, hogy ezt nem magadért csinálod, hanem ő érte, és persze kettőtökért! Minden esetre mielőtt megveszed, azért beszélj vele erről szerintem! Vigyázz, úgy tedd hogy ne bizalmatlanságnak fogja fel, ahogy előttem is írták már.

Ez pl olyan, hogy ha egyszer belátom, hogy nincs szükségem drogra, egyszerűen csak nehezen tudok szabadulni tőle, akkor nem fogok megsértődni, amiért havonta vérvételre küld a családom, hogy vissza estem-e. Szóval a napi rendszeresség azért lehet kicsit sok, de néha néha nem árt szerintem a kapcsolatotoknak. Pl ha megérzed rajta de nem vallja be, akkor hozhatod a szondát, hogy bebizonyítsa tényleg nem ivott... Kicsit húzós, a jelenetet nem tudom elképzelni, ahogy előveszed és megkéred fújja meg, de ha úgy gondolod ez javítana a helyzeten, akkor beszéld meg vele!

2009. nov. 30. 19:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!