Fiatal anyukák, miért kell a mi pénzünkre szülnötök a gyereket?
A kérdés nyilvánvalóan azokhoz szól, akik még soha semmit nem tettek le az életben, de már 18-20 évesen gyereket vállalnak, mert "kell".
Az ismerőseim között is egyre többen vannak, de itt is rengeteg olyan kérdést olvasni, hogy épp csak leérettségizett lánykák tudatosan tervezik a gyermekvállalást - és úgy, hogy teljesen természetesnek veszik azt, hogy majd a szülők nyakán élnek, a mi pénzünkből segélyt kapnak és a család "természetesen" támogatja majd őket anyagilag.
Esküszöm, kiábrándító már, hogy az ember sehova nem jut az életben, mert olyan mértékű segélyeket kell kiosztani (és nem csak a kisebbség között), hogy lassan minden fizetés az adóra megy el, hogy finanszírozni tudja az állam a gyest, aztán amikor anyuka ott áll 23-24 évesen kb. nulla végzettséggel, nulla munkatapasztalattal és sehova nem kell egy gyerekkel, szintén a mi zsebünkből veszik ki a munkanélküli támogatásokat és a továbbképzésük díját.
Nem kell 30 éves korig várni, meg saját villával rendelkezni, de hogy van képes egyeseknek más pénzére szülni, miközben azok az emberek, akik minimális alapot meg akarnak teremteni, lassan már csak éhbérért dolgoznak, hogy eltartsák őket?
Én nem gyűlöllek titeket 111-es egyáltalán!
112-es, biztos vagyok benne, hogy többet adózom , mint te, de lehet, hogy neked ez elképzelhetetlen! :)
Egyszerűen csak, mint ember nehezen tűröm azt, hogy valaki bántja a családokat,akiknek épp eléggé nehéz a kialakult helyzetben élni Mo-n és épp úgy a sokan megtesznek mindent azért, hogy normális életük legyen, de hagy ne legyen már elítélendő a családmodell és az állam védve, mert szegény a gyerekek miatt tart ott, ahol.
De minden másra sok milliónk van, ami szerintem sokkal kevésbé fontos.
Különben még annyit egy fent említett mondatra, hogy máshol nincs gyes, máshol a minimálbér se ennyi, máshol egy fizetés sem ennyi és máshol a rendszer IS TELJESEN más, emberibb!!
114: elárulnád nekem, hogy számodra mi az emberibb azon, hogy az általad olyan hőn áhított és ajnározott segélyezések nem léteznek, hanem mindent a munkádból, és az abból fizetett adóból/biztosításokból finanszírozol?
Az, hogy többet keresnek az emberek? Hát erre annyit tudok mondani, hogy azon kívül, hogy nem lopnak úton-útfélen, nem is osztogatnak segélyeket, és annyival is több marad a zsebükben...
"akiknek épp eléggé nehéz a kialakult helyzetben élni Mo-n és épp úgy a sokan megtesznek mindent azért, hogy normális életük legyen"
Ebben tévedsz, ugyanis a nagy többség olyan igénytelen, hogy nagyszerűen megfelel nekik a nyomorgás a gettóban. Nem is tudnának másképp élni.
#92:
Úgy látom, sok idôd van, és nem elégszel meg annyival, hogy az általad képviselt gondolkodásmód erkölcsileg nem elfogadható. Akkor kifejtem, bár nem sok értelmét látom. Érzelmekre ugyanis nem szoktak az érvek hatni...
" Más országokban (pl. német nyelvterületek, Skandinávia) pedig PONTOSAN azért működik, mert NEM mástól várják el a támogatást és a segítséget az emberek, hanem maguktól"
Más országokban a fizikai munkások is kényelmesen megélnek a keresetükbôl. Más országok nem cipelik magukkal a régi rendszer hiteleit, sem annak felosztó-kiróvó nyugdíjrendszerét. Más országok hosszú évtizedek óta demokráciában élnek, és ôk tisztában is vannak a szó jelentésével, nem úgy, mint nálunk.
A MaNyuP kifizetések után (mert a hozamot tudtommal mindenkinek visszautalták) szerinted hány "meglopott" hôbörgô fektette be a pénzét, gondolva a jövôjére...? Hát nem sokan. Itt ennek nincs kultúrája. Az öngondoskodás most sem tilos. De se anyagi lehetôsége, se igénye nincs rá senkinek.
Mégis mire kellene várjon az, aki gyereket szeretne nevelni öleb helyett?
Hogyan képzeled azt a társadalmat, ahol mindenki csak olyan szakmában hajlandó dolgozni, ahol havi többszázezret keres, mindezt bejelentve...? (Mert ugye szerinted csak ôk szaporodhatnának. Gondolkozz el rajta, hogy hány kétkezi munkás maradna akkor a sok íróasztal mögött ülô mellé!
" De nekem az utóbbi fogalomról nem feltétlen a jó körülmények között élő emberek jutnak eszembe, hanem annál inkább a falu végi kocsmában, papucsban-melegítőben tespedő gyári munkások, az építésekről fütyülgető "úriemberek" és társaik. És szerintem ezzel a legtöbb ember így van. Szerinted miért?"
Tudjuk, az Audikban, Bmwkben csupa kedves és elôzékeny ember közlekedik... ôk mindig betartják a kreszt, átengednek a zebrán, és abszolút higgadtan tárgyalnak stresszhelyzetben... Aki ezt nem így gondolja, az csupán irigy. Ugye?
Amit a nyugdíjasokról írtam, azt ugyanúgy írhattam volna a súlyos betegekrôl is. A lényeg ugyanaz. Nem mindenki pont annyit kap a közös kalapból, amennyit beletett. Ha én életemben kevésszer vagyok beteg, rám nem költ a tb annyit, mint egy áttétes rákosra. Mégsem gondolom, hogy sajnálnom kellene tôle azt a pénzt. Márpedig a te elveid alapján mindenkinek csak annyi jár, amit megtermelt. Így sem érted, mennyire visszás mindez?
A nincstelen kismamákról csak feltételezéseket írhatsz. Senki sem tudja, mit tennének GYES nélkül. De szerintem ugyanazt, amit most. Nekik ugyanis már most sincs semmijük.
A GYES elvétele helyett utat kellene mutatni ezeknek az embereknek. Lehetôséget a valódi változtatásra. Vagy legalább a gyerekeiknek megtanítani, hogy másképpen is lehet. De ma ehelyett a nehéz sorsú gyereket is bünteti a társadalom, kirekeszti, bántja, lenézi. (És itt most nem a szociopata, bûnözô hajlamú gyerekekrôl beszélek, hanem a szimplán szegényekrôl). A hozzád hasonló mentalitású emberek pedig csak elôsegítik azt, hogy az ilyen gyerek soha ne is érezze embernek magát, és végül ugyanúgy elkallódjon, mint a szülei.
Még csak annyit:
Lehet, hogy te szívesebben élnél egy olyan országban, ahol ha (akár önhibádon kívül is) bizonyos ideig nem fizeted a TB-det, akkor egész egyszerûen nem látják el a súlyos beteg gyerekedet, de én nem.
Ahol a TB így mûködik, ott is van vita emiatt, éppen elég. Nem mindenki olyan tökéletesen elégedett, mint hiszed.
Ráadásul ezekben az országokban is éppúgy léteznek szegények. Éppúgy születnek gyerekek a semmire. És szükségszerûen bûnözônek állnak. Mert más út nincs.
Románia. Gyerekek az utcán. Nyomorban. Drogoznak, éheznek. Fiatalon meghalnak.
Ezt hiányolod ebbôl az országból?
Keveset keresel? Dühös vagy mindenkire? Tanulj! Változtass! Menj külföldre! Azzal valóban elérhetsz valamit, míg a hôbörgéssel és utálkozással csak a rosszat erôsíted meg magad körül.
"Úgy látom, sok idôd van, és nem elégszel meg annyival, hogy az általad képviselt gondolkodásmód erkölcsileg nem elfogadható."
Áruld már el mi nem elfogadható azon, hogy szerintem mindenki a saját, megkeresett pénzéből tartsa el magát és ne máséból? A lopás, az általad népszerűsített élősködés az elfogadható? :)
"Más országokban a fizikai munkások is kényelmesen megélnek a keresetükbôl."
XD Igen? Szerinted itt Németországban ki él meg kellemesen a 3 műszakos 1100 eurós keresetéből, amikor egy 2 szobás lakás egy kisvárosban 5-600 euró? Csak a bérleti persze, erre jön még a rezsi, benzin, biztosítás, étel, stb. Nem vagy tisztában az árakkal, azért álmodozol. Megélnek természetesen, jobban is mint otthon, de a kényelmes az egészen más.
"Más országok nem cipelik magukkal a régi rendszer hiteleit, sem annak felosztó-kiróvó nyugdíjrendszerét."
Ismét egy banális tévedés. Az összes ország, amely a 2 világháborúban a vesztes oldalon állt, iszonyatos államadóssággal van terhelve csak ebből visszamaradóan még. A különbség az, hogy igyekeznek visszafizetni, nem szétosztják még a maradékot is, de mindegy...
"A MaNyuP kifizetések után (mert a hozamot tudtommal mindenkinek visszautalták) szerinted hány "meglopott" hôbörgô fektette be a pénzét, gondolva a jövôjére...?"
XD "a hozamot". Csak a 15 év alatt befizetett pénzedet nem. Ennyire istentelenül buta hogy lehetsz...? Ez olyan kb., mintha örülnöd kellene neki, hogy a 15 év alatt befektetett pénzed egyszerűen ELLOPJA AZ ÁLLAM, aztán nagykegyesen hozzádvágja a kamatát (ami az egész összegnek úgy 3%-a max.)
"Mégis mire kellene várjon az, aki gyereket szeretne nevelni öleb helyett?"
Semmire nem kellene várnia, meg kellene ragadnia a lehetőséget. Ha van rendes végzettsége, munkája, keresete, hajrá. Ha nincs, akkor mindegy meddig vársz, mert a lehetőség nem fog az öledbe hullani. Akinek egyszerűen NEM JUT RÁ, az ne vállaljon gyermeket, mert se a gyereknek nem jó, se a társadalomnak nem előnyös, csak a szülő önzőségének az, hogy 3 évig otthon meresztheti a seggét és babusgathat valamit. Azt meg közben nagy ívben telibeszarja, hogy megfelelő megélhetésre, élelmiszerre, ruházkodásra sem jut a gyermekének, de legalább nem unatkozik...
"Gondolkozz el rajta, hogy hány kétkezi munkás maradna akkor a sok íróasztal mögött ülô mellé!"
2 kétkezi munkás is nyugodtan vállalhat gyermeket, sőt. Rengeteg gyár van (persze elsősorban külföldiek), ahol nem csak a minimálbért keresi meg az ember. Nekem személy szerint halál mindegy MIT dolgoznak, HA dolgoznak és ELÉG pénzt keresnek egy gyermek eltartásához!
"Tudjuk, az Audikban, Bmwkben csupa kedves és elôzékeny ember közlekedik... ôk mindig betartják a kreszt, átengednek a zebrán, és abszolút higgadtan tárgyalnak stresszhelyzetben... Aki ezt nem így gondolja, az csupán irigy. Ugye?"
Roppant beszűkült gondolkodásra vall, ha szerinted autómárka-függő a kressz betartása és a stresszhelyzetek kezelése...
"Márpedig a te elveid alapján mindenkinek csak annyi jár, amit megtermelt. Így sem érted, mennyire visszás mindez?"
Nem értem, mivel két külön dologról beszélünk. Azoktól, akik önhibájukon kívül (rokkantak, tartós betegek pl.) kerültek ebbe a helyzetbe, egy percig sem sajnálom a pénzt. De a hozzád hasonlóktól, akik szándékosan nem dolgoznak, és elvárják, igen!
"Lehet, hogy te szívesebben élnél egy olyan országban, ahol ha (akár önhibádon kívül is) bizonyos ideig nem fizeted a TB-det, akkor egész egyszerûen nem látják el a súlyos beteg gyerekedet, de én nem."
A súlyos betegeket minden országban ellátják. De Magyarországon és más országban is behajtják/levonják tőled, ha nem fizeted a tb-t bizonyos ideig, vagy az ellátás után küldik ki a számlát. Erről nincs mese. Hiába álmodozol arról, hogy ezek a dolgok ingyen vannak, valójában nem.
"Románia. Gyerekek az utcán. Nyomorban. Drogoznak, éheznek. Fiatalon meghalnak.
Ezt hiányolod ebbôl az országból?"
Dehogyis! Termeltek ti eleget belőlük, nem kell még több!
#119:
A személyeskedô hangvételed a legjobb bizonyítéka annak, hogy indulatból írsz. Sosem értettem az ilyen embereket. Pszichológus kellene inkább gyakori helyett, mert rossz lehet ennyi negatív érzéssel élni... nem is értem, miért válaszolok még. Ez már rég nem vita.
" Áruld már el mi nem elfogadható azon, hogy szerintem mindenki a saját, megkeresett pénzéből tartsa el magát és ne máséból?"
Talán az, hogy nem mindenki rak ugyanannyit a közösbe. Ezt most írom le harmadjára. Nem egyformán adózunk. Nem is keresünk egyformán. Nem csak önhibánkból kerülhetünk padlóra. Nem feltétlenül annyit keresünk, amennyit a munkánk ér. És nem vagyunk vadállatok, hogy szakadékba vessük a selejteket. Szerencsédre.
" Nem vagy tisztában az árakkal, azért álmodozol. Megélnek természetesen, jobban is mint otthon, de a kényelmes az egészen más."
Te magad írod le a saját magad cáfolatát. "Jobban élnek, mint itthon." Nem kevéssel. Akkor mirôl beszélsz?
" Az összes ország, amely a 2 világháborúban a vesztes oldalon állt, iszonyatos államadóssággal van terhelve csak ebből visszamaradóan még."
Marshall-segély mond valamit...?
" Ez olyan kb., mintha örülnöd kellene neki, hogy a 15 év alatt befektetett pénzed egyszerűen ELLOPJA AZ ÁLLAM, aztán nagykegyesen hozzádvágja a kamatát (ami az egész összegnek úgy 3%-a max.)"
Nem ellopta, hanem hozzárakta a nyugdíjalapodhoz. Mintha csak eleve oda fizetted volna. Ha nem lett volna a MaNyuP, akkor eleve oda is ment volna, ahogy már a szüleidé is. Nagy különbség. A gondolat második felére nem reagáltál, ami nem lep meg.
" Ha van rendes végzettsége, munkája, keresete, hajrá. Ha nincs, akkor mindegy meddig vársz, mert a lehetőség nem fog az öledbe hullani."
Mindig van jobb és nehezebb periódus egy család életében. Aki dolgozik, az is kerülhet nehezebb anyagi helyzetbe. Ezért írtam én azt, hogy a te mentalitásoddal csak havi többszázezres kereset mellett lehetne szülni mindenkinek. Ugyanis jó szakmával is szorulhat az ember átmenetileg segélyre. Akkor pedig bekerül a megbélyegzett csoportba. Bár a legtöbben akkor se hozzák az általad elvárt szintet (hogy juttatások nélkül is simán fenntartsák a családjukat), amikor épp van munkájuk. Pedig többnyire dolgoznak becsülettel. És hasznos dolgokat hoznak létre.
" Roppant beszűkült gondolkodásra vall, ha szerinted autómárka-függő a kressz betartása és a stresszhelyzetek kezelése..."
Nem jobban, mint a te általánosításod a sörözô-melegítôs munkásokkal.
" A súlyos betegeket minden országban ellátják. De Magyarországon és más országban is behajtják/levonják tőled
Még az eu-s országok zömében is fôleg állami finanszírozású a tb. Az USA-ban nem. De még ott is létezik állami ellátás a rászorulóknak. Ha meg nem vagy eléggé rászoruló papír szerint, akkor megszívtad. Ennek azért utánaolvashatnál, mielôtt okoskodsz.
Afrikában nincs rendes egészségügy. De ha van rá pénzed, ellátnak. Magas adók sincsenek. Nem is értem, miért nem követi ôket a világ...?
Te azt a tisztán piaci alapokra helyezett, embertelen rendszert véded, ami már ott is összedôlni látszik, ahol eddig használták. Épp eléggé pénz alapú már így is a világ. Sehol nem tartanánk, ha így gondolkodna mindenki, ahogy te. Ismerek hozzád hasonlót. És nem irigylem...
Az a réteg, akikrôl te írsz, mindig is létezni fog. A segélyek megszûnésével nem ôk lennének azok, akik nem vállalnak gyereket. De ezt te éppen úgy tudod, mint én. Csak jól esik ítélkezned. Mert az egy percre kiemel a saját nyomorodból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!