Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Középsulisok akiknek szalagava...

Középsulisok akiknek szalagavatójuk lesz/volt. Ti mért nem táncoltok/táncoltatok rajta? Szüleitek mit szóltak hozzá?

Figyelt kérdés
11-es lány vagyok és nem szeretnék táncolni,mert úgy érzem felesleges felhajtás,pénzkidobás.Nem szeretem az osztályom sem,nem sok emberrel jövök ki és persze próbákon egy légtérbe kéne lennem velük,amit nem igazán szeretnék.Megmondtam anyukámnak,hogy nem fogok táncolni,de teljesen kiakadt.Persze ezt úgy is én fogom eldönteni.Nálatok hogy fogadták a szülők?Ti mért nem táncoltatok/táncoltok?

2014. jan. 5. 21:29
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Én két éve végeztem és táncoltam. A barátom volt a párom ( azóta is együtt vagyunk) de nekem őszintén szólva nem tetszett pedig egész életemben erre vártam kábé. Több százezer forint kidobás, nem éreztem jól magam, melegem volt, szorított a ruha, a smink miatt nem tudtam rendesen enni/inni, és annyit próbáltunk, hogy 3 nap alatt körülbelül egy fél zsemlét tudtam megenni. Mire a bálon odajutottam, hogy elém rakták a 7000 forintos vacsorát, egy falat nem ment le a torkomon úgy összeszűkült a gyomrom, rosszul lettem, kimentem levegőzni majd amikor meg már meghaltam az éhségtől a pincérek elvitték a kaját hiába mondta a család, hogy ne. A párom viszont eltűnt, jól érezte magát, én meg ültem az asztalnál rákvörös képpel, de halál sápadtan. After party is iszonyat sz@@r volt, két percet voltunk ott körülbelül. A táncunkat elrontották, mert a dj aki keverte a keringő alá a zenét beb@@szott és folyton rossz cédét tett fel így kb. ki is röhögtek bennünket. Mivel rosszul voltam egész nap kép sem sok készült rólam, így még csak emlékbe sem maradt meg semmi. Így utólag azt mondom, hogy rohadtul nem ér meg annyi pénzt, mint amennyit ki kell rá dobni... Persze van akinek szép élmény de alsó hangon is 50 ezer forintba fog kerülni ( és ez a csillagos égig emelkedik) megéri ez pár órányi örömért ( jobb esetben)??
2014. jan. 7. 01:21
 22/32 anonim ***** válasza:
0%

"Több százezer forint kidobás"????

20 ezer a ruha, maximum 10 ezer a betanítás, nekem a kiegészítő ékszer összesen 5000 forint volt, a hajamat és a sminkemet megtudtam csinálni én is.

Több százezer..?

2014. jan. 7. 05:20
 23/32 anonim ***** válasza:
77%

A szalagavató nem csak az az egy este. És ezek szerint te ügyesen sminkelsz. Van, aki szarul.

Ha belegondolok, mennyi szarságra ment el a pénz. A meghívók olyan csúnya színű papíron voltak, mintha lepisilték volna. A fotós, aki a tablóképet csinálta, a szalagavatón is fényképezett. Persze muszáj volt külön kosztümöt rendelni. Nekem volt 3 csodaszép fekete kosztümöm, de a nagyszájú ribik kitalálták, hogy fehér legyen, az kiemeli a szolis bőrüket. Azóta nem vettem fel, mert iszonyat ronda anyagból készült, kb. mint a bútorkárpit. És bár nem keringőztem, az osztálytáncon megbeszéltük, hogy farmert veszünk fel, és ha hiszitek, ha nem, nekem nem volt farmerem, kölcsön sem tudtam kérni senkitől, mert vagy buggyant volna a hájam, vagy olyan lett volna, mintha zsákban táncolok. Azt sem vettem fel azóta sehova, utána annyira lelkiismeret furdalásom volt. A bankettről pedig az egész osztály vörös fejjel üvöltözött a másikkal, hogy márpedig mindenki ott fog ülni és vigyorogni, mert egy osztály vagyunk, az, hogy egymáshoz sem szóltunk a négy év alatt, nem számít.

Szerintem egy forint is pazarlás az egészre, mert most is azok az osztálytársak emlegetik könnyes szemmel a "régi szép időket", akik 17 évesen voltak a "csúcson", és a szürke hétköznapokból visszasírják azt, amikor még élvezték az életet.

2014. jan. 7. 05:57
 24/32 anonim ***** válasza:
77%
Ezt az egészet jó osztályközösséghez találták ki, akitől fájdalmas a búcsúzás..így persze hogy nincs értelme.
2014. jan. 7. 06:05
 25/32 Sinead válasza:
0%

Úgy volt hogy lesz egy lány akit elhívok, meg is kérdeztem, már foglalt volt. Akkor eldöntöttem hogy nem táncolok. Utána a tanárok addig addig erőltették a randa kimaradt párnélküli lányokat, hogy kerestem valaki mást. A lány 2 évvel fiatalabb, tanult táncolni, még csinos is(előtte két szót beszéltünk egymással). Én életemben talán egy táncórán vettem részt, az is kötelező volt még alsóban. Nem táncoltam soha, sehol nyílvánosan, így nem számítottam semmi jóra. Azokon az órákon ahol új lépést vettünk, kicsit bénáztam(angol, bécsi alaplépések), de itthon tudtam gyakorolni magamnak. A ritmusérzékem a helyén van, egész jól megy. Pontosan egy hónap múlva ilyenkor már túl leszek az egészen. Pár próbánk még van hátra, nekem hiányozni fog ez az egész(függetlenül attól, hogy egyáltalán nem kötődök senkihez az iskolában). A műsort a végzős évfolyam együtt adja elő, ez 25 párt jelent. Körülbelül 10 perc lesz az egész, de én már nagyon várom.

18f

A válaszom egésze nem éppen a kérdésedre válaszol, de egy része igen.

2014. jan. 7. 21:43
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

72%-os, mi sem százezres nagyságrendben költöttünk, de jóval többet költöttünk, mint amit te itt leírtál.

Két ruha ruhakölcsönzési díja, osztálytánchoz külön szett (ami ráadásul esetünkben olyan volt, hogy mindenkinek ugyanolyan ruha kellett, csak csapatonként színben más, ezt nem tudtuk úgy megoldani, hogy jaj, akkor majd körbekérdezzük a haverokat, hogy kinek van mittudomén, piros csipkés topja, és ennyi) terembérlet, meghívó, haj (én nem vagyok egy hajzseni, nem tudtam volna magamnak elég ünnepi hajat készíteni), előtte nyilván kozmetikus (pedig amúgy csak 1-2 hónappal később mentem volna). Táncbetanítás. Vmi hozzájárulást is kellett fizetni az egyéb költségek rendezésére (fotós, videós, büfé - az minek kellett, tudja a fene). Nekünk még annyiban volt szerencsénk, hogy a szalagtűzés nálunk mindig ünneplőben van (srácoknak fehér ing, fekete nadrág, lányoknak matrózblúz és fekete szoknya), de ott még rájön egy jó kis összeg, ha vmi egyen vonulós ruhát szeretnének - ami úgy zajlik, hogy a hangadó libák meg barmok kitalálnak vmi olyan szettet, ami otthon senkinek sincs, és varratni kell (unokatesóm narancssárgában volt szalagtűzéskor... kidobott pénz, életében nem venné fel azt az inget még egyszer). Aki nem tud sminkelni, vagy olcsóbb sminkcuccai vannak (amik kb. 1 órát tartanak le, aztán kopnak-folynak), annak igenis fizetnie kell a sminkesnek, ha nem akar katasztrofálisan kinézni a rendezvény végére. És ha van afterparty, akkor azért a nagy többség arra is vesz egy új ruhát (főleg ha alapvetően nincs otthon egy sem), mert ha már mindenki koktélruhában megy, akkor ő sem akar kilógni a sorból pulcsiban meg gatyában...

Nekünk volt egy vonulásunk is, arra is mi vettük a gyertyát.

Ja és akkor arról még nem beszéltem, hogy jobb helyeken a tánctanárnak, egyéb felkészítő tanároknak, azoknak a diákoknak, akik a szervezésben leginkább benne voltak, vesz az osztály ajándékot. Sok kicsi sokra megy.

2014. jan. 7. 22:35
 27/32 anonim ***** válasza:

A több százezret nem úgy értettem, hogy mindenkinek, hanem, hogy annyi is lehet de nálunk alaphangon minimum 100 volt.

Itt nem egy közös ruhát kellett varratni, hanem abroncsos menyasszonyi ruhát kellett bérelni az pedig itt 30 ezertől kezdődött ( volt olyan osztálytársam aki 180 ezerért bérelt ezért írtam a több százezret).

Betanítás fejenként volt 15, ha a párod nem osztálytársad volt a másik felét is te fizetted, tehát harminc.

Táncok utáni ruha 11 ezer forint volt.

A haj nekem ingyen volt, de én nem sminkelek ügyesen így azt kozmetikus csinálta. Cipő, ékszer ( több is ugye, mert fehér cipő a ruha alá, plusz egy másik az estélyihez)

Meghívó 500 forint/db

Jegyek: 7000 a vacsora+ezer maga a jegy tehát 10 000 volt fejenként egy vacsorás jegy, sima sétálósnál le sem ülhettél, és még csak azt sem játszhattad be, hogy máshol eszel ugyanis nem járkálhattál ki-be.

Mindemellett külön ajándék:

- minden osztályfőnöknek

- polgármesternek, annak a feleségének

- alpolgármesternek és annak a feleségének

- szülői munkaközösség minden tagjának ( 10+ fő)

- tánctanárnak, annak feleségének

Ezen felül az italfogyasztás, a fotós ( amit a 4 osztály fizetett közösen hogy legyen "emlék" de azt is csak cd-n kaptuk meg amihez mi adtuk a cédét, és így is fejenként kétezer forint volt).

After partyba mindenki beleszállt fejenként ötezerrel és még ezen felül meg kellett venni magunknak a jegyet ami plusz 500 forint volt. ( after partyba benne volt a dj, meg a különböző hülyeségek)

terembérlet

És még sorolhatnám... mint mondtam határ a csillagos ég, és számomra nem érte meg, ennyi.

2014. jan. 8. 02:08
 28/32 anonim ***** válasza:
És hozzáteszem, hogy ez egy egyszerű vidéki iskola :)
2014. jan. 8. 02:10
 29/32 Sinead válasza:
Én is egy vidéki suliba járok de itt a tiédhez képest majdnemhogy ingyen van a szalagavató, kedves utolsó válaszoló. A lányok egységes bérelt keringős ruhája 15000 körül megáll kiszállítással, méretre szabással. Mi fiúk frakkot bérelünk 6-7000 körül. A tánctanár fejenként 4000. A tűzés a ballagós ing+öltönyben lesz, ez 20000 körül volt. Csak a tánctanár kap egy ajándékcsomagot, senki más. Meghívó 100/fő, vagy 300/4fő. A szalag is biztos volt vagy 100 forint. Vacsora nincs, vagy nem tudok róla hogy lenne. Még esetleg minden tanár kap egy szál virágot, plusz az osztályfőnök egy valamekkora csokrot.
2014. jan. 8. 06:18
 30/32 A kérdező kommentje:
Még is táncolok. :) Megondoltam magam,már csak abban reménykedem,hogy jó lesz. :)
2014. okt. 8. 17:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!