Középsulisok vagy idősebbek! Nálatok is szinte mindenki cigizik/cigizett?
26 vagyok, több középiskolába is jártam. Az első egy szigorú, egyházi gimnázium volt, ahol tűzzel-vassal harcoltak a tanárok a dohányzás ellen, ennek ellenére jópáran dohányoztak ott is. Igaz, ott a suli területén ez tényleg megoldhatatlan volt, de az iskolán kívül sokan cigiztek. Nálunk úgy kb. az osztál 60%-a, szóval több, mint a fele.
Jártam szakközépbe is, ott majdnem mindenki cigizett, ott az udvaron is "lehetett". Illetve hát volt (akkor még) kijelölt dohányzóhely, ahol elvileg a 18 év felettiek rágyújthattak, de természetesen nem csak ők cigiztek. Volt 1-2 tanár, akinek az volt a heppje, hogy ellenőrzi a kint dohányzók életkorát, de a legtöbben nem foglalkoztak ezzel.
A vécében dohányzás engem is zavart, pedig magam is dohányoztam, de az valami szörnyű volt, amikor egy kb. négy emberre tervezett budiban tíz diák füstölt egyszerre.
8 éve érettségiztem, az osztályból összesen 1 ember dohányzott rendszeresen, és még 1 alkalomszerűen. Az iskolában azonban ők sem gyújtottak rá soha - sem a vécében, sem az udvaron, sehol.
Mondjuk ez egy elit iskola egyik legjobb osztálya volt. A többi osztályban nem volt mindenhol ilyen jó az arány (bár sokkal rosszabb sem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!