Mi okozza, hogy csak az idősebbek/középkorúak beszélgetnek egymással a buszon, a fiatalok/tinik pedig nem?
Utóbbi időben sokat utazom távolsági buszon, amin ugyebár sokáig (órákig) ülnek egymás mellett az emberek, és azt vettem észre, hogy például ha két idősebb nő egymás mellett ül (sőt, szerintem direkt ülnek egymás mellé), akkor feltűnik nekik, hogy ők valószínűleg hasonlóak, és elkezdenek beszélgetni, és tök jól elvannak egész úton. De mikor egymás mellé leül két pl egyetemistának kinéző csaj, még a ruhájuk stílusa is tök egyforma például, na mindegy, de sose láttam még olyat, hogy csakúgy elkezdtek volna beszélgetni... Általában mp3-at hallgatnak, vagy max alszanak, de soha nem beszélgetnek. Pedig nem hinném, hogy a az összes "mai fiatal" ennyire introvertált és szégyenlős lenne, épp ellenkezőleg, tök jól elcsacsognak egymással például az egyetemen ha körülnézek, vagy bárhol. De egyébként az idősebbek a fiatalokat is megszólítják, nem feltétlenül "hasonlóság" miatt beszélgetnek. De hogy két egymás számára ismeretlen tini / fiatal egymás mellett ülve beszélgessen, hát az számomra elképzelhetetlen :)
Gondolkoztam rajta, hogy ennek vajon mi lehet az oka, de nem sikerült rájönnöm, vannak mondjuk ötleteim, dehát hm... nem tudom :S Szerintetek?
:D
Egyet értek az első válaszolóval. Általában (például ma is) az idősebbekkel könnyebben szóba áll az ember, főként ha esetleg ismeri is. Vadidegenekkel nem biztos. Persze, ha valaki leül mellém és kezdeményezi a beszélgetést, nem mondanám azt, hogy nem szólok egy szót sem, hagyjál békén.
Én is olvasni szoktam a buszon, mert kikapcsol, feltölt és mert ilyenkor ki tudok lépni az adott világból a könyv világába. Most például délelőtti utazásom (40 perc)során Moszkva és Pétervár között ültem a vonaton képzeletben.(Anna Karenina)
Vagy szeretek még utazás közben lehunyt szemmel pihentetni magam, vagy bámulni ki az ablakon, nézni az embereket.
Egyébként sem vagyok túl hamar nyíló típus, úgyhogy nem nagyon tudom, miről tudnánk beszélgetni egy vad idegennel. De ha lenne téma, akkor biztos megtenném.
26 L
Én is az a zenehallgatós típus vagyok, mert nagyon szeretek utazások alkalmával elmerülni a gondolataimban. Ilyenkor adódik rá lehetőségem, hogy csak ezzel foglalkozzak, mert a buszon nincs nagyon más, amit lehet csinálni, és nem tereli el a figyelmem semmi.
Az természetesen más, ha ismerős ül mellettem, mert akkor elő sem kerül az mp3lejátszó.
Persze ez alól is vannak kivételek: amikor egy iskolai kirándulás alkalmával a Velencei karneválra utaztunk, akkor egy osztálytársam mellett ültem, és zenét is hallgattunk az úton, nem csak beszélgettünk, mert 12 óránk volt arra, hogy beszéljünk, és aludjunk. Szerintem a zenehallgatás lehet kettő közti átmenet. :D
Ha idegenek akarnak kezdeményezni velem beszélgetést, akkor azt még a buszra várva kell, hogy megtegyék, mert utána elvonulok a saját kis világomba, mert jogom van a gondolkodásra(esetleg ábrándozásra is). 17/L
Ez max pesten van így..
Vidéken mindenki tud szót érteni a másikkal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!