Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi okozza, hogy csak az...

Mi okozza, hogy csak az idősebbek/középkorúak beszélgetnek egymással a buszon, a fiatalok/tinik pedig nem?

Figyelt kérdés

Utóbbi időben sokat utazom távolsági buszon, amin ugyebár sokáig (órákig) ülnek egymás mellett az emberek, és azt vettem észre, hogy például ha két idősebb nő egymás mellett ül (sőt, szerintem direkt ülnek egymás mellé), akkor feltűnik nekik, hogy ők valószínűleg hasonlóak, és elkezdenek beszélgetni, és tök jól elvannak egész úton. De mikor egymás mellé leül két pl egyetemistának kinéző csaj, még a ruhájuk stílusa is tök egyforma például, na mindegy, de sose láttam még olyat, hogy csakúgy elkezdtek volna beszélgetni... Általában mp3-at hallgatnak, vagy max alszanak, de soha nem beszélgetnek. Pedig nem hinném, hogy a az összes "mai fiatal" ennyire introvertált és szégyenlős lenne, épp ellenkezőleg, tök jól elcsacsognak egymással például az egyetemen ha körülnézek, vagy bárhol. De egyébként az idősebbek a fiatalokat is megszólítják, nem feltétlenül "hasonlóság" miatt beszélgetnek. De hogy két egymás számára ismeretlen tini / fiatal egymás mellett ülve beszélgessen, hát az számomra elképzelhetetlen :)

Gondolkoztam rajta, hogy ennek vajon mi lehet az oka, de nem sikerült rájönnöm, vannak mondjuk ötleteim, dehát hm... nem tudom :S Szerintetek?

2010. ápr. 8. 21:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
75%
Rendszeresen beszélgetek én is.
2010. ápr. 8. 22:40
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem szeretek idegenekkel beszélgetni, főleg ha depisebb kedvem van.

20/L

2010. ápr. 9. 12:07
 13/14 anonim ***** válasza:
Azért ebben az is benne van, hogy az idősek többet unatkoznak otthon, és örülnek ha társaságba kerülnek, a fiatalok meg többet vannak társaságban, ezért a hosszabb utazásokat szeretnék végre "egyedül" tölteni.
2010. ápr. 12. 17:22
 14/14 anonim ***** válasza:

Én régen jártam távolsági busszal, és néha 1,5 órásra is elhuzodott az út...Namost, reggel 4-fél5kor keltem fel anno. Majd persze kedvem lesz beszélgetni valakivel is, amikor még azt se tudom, hogya világon vagyok. Meg amugy sem érdekelnek más, főleg nem teljesen idegen emberek, akikkel sosem találkoztam még. Igen, volt olyan, hogy leépitettem valakit, és mondtam neki, hogy hagyjon békén, mert nem ismer, nincs hozzám köze. Zenét hallgattam és aludtam. Ez nem eltávolodás(najó, az is, és szándékos), hanem fáradtság volt...

17L

2010. ápr. 16. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!